12 Μαρτίου 2021

Υπομονή μέχρι το 2022 για τον Περιφερειακό της Κατερίνης
Ένα χρόνο υπομονή θα πρέπει να κάνουν ακόμη οι κάτοικοι της Κατερίνης για να δουν την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού, έναν δρόμο μήκους 10,5 χλμ που εντάσσεται στο εθνικό οδικό δίκτυο και πρόκειται να συμβάλλει στην μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου που δημιουργείται στον αστικό ιστό της. Το έργο μπορεί να άρχισε να κατασκευάζεται το 2013, αλλά ακόμη και σήμερα που η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έτρεξε τις διαδικασίες, παραδίδοντας τα πρώτα 5,5 χλμ το φθινόπωρο του 2019, συνεχίζει να αντιμετωπίζει εμπόδια στην κατασκευή των τελευταίων 5 χιλιομέτρων στο βορειοδυτικό τμήμα.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Πιερίας «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ» στην αγορά της Γερμανίας
Από την ίδρυση της, η πιστοποιημένη άτυπη ομάδα ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας, δραστηριοποιείτε με μεθοδικότητα που υπαγορεύει όχι μόνο την παραγωγή ενός πιστοποιημένου έξτρα παρθένου ελαιόλαδου αλλά και την ταυτόχρονη ενσωμάτωση της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για τα οφέλη στην υγεία από ένα ελαιόλαδο.

Ηλεκτρονικά θα εξοφλούνται ΟΛΕΣ οι οφειλές προς το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού
Οι δημότες του δήμου Πύδνας-Κολινδρού από τον Ιούλιο 2020 έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν τους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης μέσω ειδικής διαδικτυακής “πλατφόρμας”. Η “πλατφόρμα” αυτή, εκτός από την εξόφληση των λογαριασμών, δίδει στους χρήστες της και αρκετές άλλες δυνατότητες (ενημέρωση για την έκδοση λογαριασμού μέσω e-mail, εκτύπωση του λογαριασμού, δήλωση ενδείξεων υδρομέτρου, ενημέρωση από το δήμο για βλάβη, δήλωση βλάβης από το χρήστη κ.ά.)

Κέντρο εκπαίδευσης Διασωστών, ΕΜΑΚ Ολύμπου, Ελικοδρόμιο στο Λιτόχωρο
Η ασφάλεια και ο έλεγχος των επισκεπτών του Ολύμπου καθώς και η προοπτική ίδρυσης Κέντρου Εκπαίδευσης Διασωστών και Ε.Μ.Α.Κ. Ολύμπου, με έδρα το Λιτόχωρο Πιερίας, υπήρξε το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης του βουλευτή Πιερίας Φ. Μπαραλιάκου με τον Εθνικό Διοικητή Πολιτικής Προστασίας και πρώην Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο (ε.α) κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου.