3 Ιουνίου 2021

Θεσσαλονίκη: Σήκωσε τη λεκάνη της τουαλέτας και "πάγωσε" !
Μπροστά σε ένα... όχι και τόσο συνηθισμένο φαινόμενο βρέθηκε μία κοπέλα σήμερα το μεσημέρι στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Όταν πήγε στο μπάνιο του σπιτιού της και σήκωσε τη λεκάνη της τουαλέτας ξεπρόβαλε ξαφνικά ένα... κεφάλι ερπετού. Η ίδια κατατρόμαξε, θεωρώντας πως είναι φίδι, και φώναξε εθελοντές για να το περισυλλέξουν.

Η ομάδα "I can't BREATHE" διοργανώνει συμβολική πορεία περίπου 1,5 χλμ κατά μήκος του Πέλεκα


Το Σάββατο 5/6/2021, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα κάνουμε συμβολική πορεία, μήκους περίπου 1.5χλμ. ακολουθώντας τον ρου του Πέλεκα. Θα συναντηθούμε στις 9:30π.μ. στο σημείο όπου ενώνεται η αντιπλημμυρική τάφρος με το ποτάμι, έξω από την αποθήκη καπνού «ΣΑΜΨΟΥΣ» στο τέρμα της οδού Παναγίας Σουμελά.

Διακοπές στην Πιερία ! Που αλλού; 👉"Μια ευθεία δρόμος" από Αθήνα και Θεσσαλονίκη!
Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος Αθήνας-Θεσσαλονίκης διασχίζει όλη την Πιερία με αποτέλεσμα η πρόσβαση στις ακτές της να είναι παιχνιδάκι!
Μόλις 3,5 ώρες από την Αθήνα και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη, η Πιερία είναι ο ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές με αυτοκίνητο!
Πιερία, η ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές !
Επιλέγουμε Πιερία!
#DiakopesPieria #VisitPieria #Pieria #VisitGreece #summer #olympusriviera #summer2021 #ChamberofPieria #katerini

Δωρεάν Δημοσίευση Katerinipress

Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα: "Ο άγνωστος φυσικός πλούτος του Πλατανόδασους Νεοκαισάρειας"
Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας-Νεοκαισάρεια»
Διοργανώνει
Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα: "Ο άγνωστος φυσικός πλούτος του Πλατανόδασους Νεοκαισάρειας"
Πρόγραμμα «Δημιουργώ»
Με την υποστήριξη του ΥΜΑΘ
Ημέρα: Κυριακή 06/06/2021
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Νεολιθικό χωριό του 5.800- 4.500 π.Χ στα Παλιάμπελα Πιερίας
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Sheffield της Μ. Βρετανίας επί χρόνια διεξήγαγαν ανασκαφές και έρευνες στα Παλιάμπελα Πιερίας. Εκεί βρέθηκε ένα ολόκληρο Νεολιθικό χωριό του 5.800- 4.500 π.Χ. Πολλοί σημαντικοί επιστήμονες έχουν μελετήσει υλικό από το συγκεκριμένο χώρο και έχουν δημοσιεύσει σχετικά άρθρα και διατριβές.
Φωτ.: νεολιθική ταφή από την ιστοσελίδα του Α.Π.Θ.
Κείμενο: Μαρία Σ. Καρανίκα, Αρχαιολόγος- Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης

Πηγή: Open Makrygialos Museum


https://www.facebook.com/groups/960320901372985

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για το Κέντρο Ακτινιδιάς, τον Τουρισμό και τον Πέλεκα
Συνέντευξη τύπου στους τοπικούς δημοσιογράφους παραχώρησαν σήμερα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Ας δούμε τα σημαντικότερα σημεία αυτής.


" Η Νομαρχιακή Επιτροπή εξελέγη στις αρχές του 2021 ολοκληρώνοντας τις πολύ ενδιαφέρουσες εσωκομματικές διαδικασίες σε δύσκολες συνθήκες λόγω των περιοριστικών μέτρων ένεκα της πανδημίας κλείνοντας ένα μεγάλο και πετυχημένο 1ο κύκλο διεύρυνσης του κόμματος στην κοινωνία με πολλές νέες εγγραφές νέων μελών υπερδιπλασιάζοντας την δύναμη του κόμματος στην Πιερία και αυτό εκφράστηκε και στην σύνθεση της ΝΕ.

Δημιουργία Βάσης Ετοιμότητας Ε.Ο.Δ. στην Αγιά Λάρισας
Ο Δήμος Αγιάς και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Ν. Λάρισας, προτίθενται να δημιουργήσουν Βάσης Ετοιμότητας Ε.Ο.Δ. στην πόλη της Αγιάς, η οποία θα αποτελέσει τη Βάση της Οργάνωσης των τοπικών Εθελοντών και νέων Μελών της Ε.Ο.Δ.

Ιδρύεται «ΚΕΠ Υγείας» στην Ελασσόνα
Με βασικό μέλημα την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για τους πολίτες δημιουργείται για

Το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο έτοιμο να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του
«Το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης είναι γεγονός! Καλωσόρισα σήμερα, στη μεγάλη οικογένεια των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου μας, τα στελέχη του. Ένας ιατρός παθολόγος, μια νοσηλεύτρια και μια υπάλληλος διοικητικός, θα εξυπηρετούν συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ο 1ος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κατερίνη
Ο 1ος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων λειτουργεί στην Κατερίνη. Η υπηρεσία φόρτισης εγκαταστάθηκε από τη ΔΗΠΑΚ Α.Ε. στο Δημοτικό πάρκινγκ (Δημαρχείο), ενώ παρέχεται δωρεάν στους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στο χώρο έχει δεσμευτεί θέση ελεγχόμενης στάθμευσης αυτοκινήτου, η οποία ξεχωρίζει με ειδική πράσινη διαγράμμιση. Επιπλέον, έχει τοποθετηθεί και η απαιτούμενη σήμανση για τον εύκολο εντοπισμό της.

Παραχώρηση χώρου στέγασης στο Μελισσοκομικό Σύλλογο Πιερίας
Την παραχώρηση στέγης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς το Μελισσοκομικό Σύλλογο Πιερίας ζητά η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ) Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, στηρίζοντας σχετικό αίτημα του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας «Άγιος Φιλάρετος, ο Ελεήμων».