5 Σεπτεμβρίου 2021

Πιερικός: Αυξήσεις των μισθών των υπαλλήλων και των φροντιστών της ΠΑΕ
Σήμερα (Κυριακή 5/9) μετά από συνάντηση του προέδρου και του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου σταθμίζοντας την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, αποφασίστηκαν οι αυξήσεις μισθών των υπαλλήλων και των φροντιστών της ΠΑΕ.

Επιτυχίες για τις Κατερίνα Ουσταμπασίδου και τον Σταύρο Αντωνίου του Ομίλου Αντισφαίρισης Λιτοχώρου


Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λιτοχώρου εκπροσωπήθηκε με επιτυχία στο πρόσφατο Ε1 που έγινε στην Πτολεμαΐδα, από 24-29 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία Κορίτσια 12 ετών (Κ12), η Κατερίνα Ουσταμπασίδου, που προπονείται στον Όμιλο Αντισφαίρισης Λιτοχώρου, κατέλαβε την πρώτη θέση στο ατομικό του Ε1 και τη δεύτερη θέση στο διπλό, μαζί με την Φένια Πετσούλα του Αθλητικού Συλλόγου Αντισφαίρισης Γρεβενών.

Υπογραφή «Σύμβασης Έργου» για την ανάπλαση κοινοχρήστου χώρου στο Αιγίνιο
Υπογράψαμε «Σύμβαση Έργου» με εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας η οποία κατόπιν σχετικού διαγωνισμού ανέλαβε την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Κοινοχρήστου Χώρου στην Κοινότητα Αιγινίου». Το εν λόγω έργο είχε ενταχθεί σε σχετικό Πρόγραμμα του “Πράσινου Ταμείου” τον Δεκέμβριο 2020, και εντός του τρέχοντος μηνός θα ξεκινήσει η κατασκευή του.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση της περιοχής που είναι γνωστή στο Αιγίνιο ως «Κοιμητήρια Ιερού Ναού Παναγίας», με στόχο την αναβάθμισή της και την προσέλευση σ´αυτήν περισσοτέρων επισκεπτών, τόσο κατοίκων της περιοχής, όσο και περαστικών.
Παρά τις πολλαπλές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουμε, προχωρούμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας με στόχο πάντα την αναβάθμιση των οικισμών του δήμου μας προς όφελος των συνδημοτών μας.

Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας

Διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA την Τρίτη 7/09 στο Δημαρχείο Κονταριώτισσας
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, ως επικεφαλής
εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, θα
πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων και
ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στους
δικαιούχους του Κοινωνικού
Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που
έχουν αιτηθεί να είναι ωφελούμενοι του
προγράμματος «Επισιτιστικής και
Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο
Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους
(ΤΕΒΑ)».

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 13,8 κιλά ηρωίνης

 


Στη σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού, σημαντικού στελέχους ενός πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος, με ρόλο την παραλαβή από έτερα μέλη του κυκλώματος ποσοτήτων ηρωίνης, την απόκρυψη – αποθήκευσή της και την διακίνησή της εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Η λογική επικράτησε ξανά
Έχοντας πλέον κλείσει 20 μήνες από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού (19 μήνες από τη στιγμή που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα), μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο καθένας ξεχωριστά αντιμετώπισε μια πρωτόγνωρη πρόκληση με ανεπανόρθωτες ζημιές σε κάθε επίπεδο. Με μοναδικά όπλα την ιατρική επιστήμη, την ατομική ευθύνη, τα κρατικά μέτρα και τον εμβολιασμό η ανθρωπότητα κλήθηκε να ανταποκριθεί στη νέα πραγματικότητα που όρισε ο ιός SARS-CoV-2, με σκοπό την ταχύτερη έξοδο από την πανδημία.

Μια μαύρη μέρα για τη συνοικία του Σταθμού Κατερίνης (1-9-1944)
Την πρώτη του Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 77 χρόνια από τον αεροπορικό βομβαρδισμό του σιδηροδρομικού σταθμού και της συνοικίας του Σταθμού Κατερίνης από βρετανικά πολεμικά αεροπλάνα κατά τον οποίο σκοτώθηκαν δέκα κάτοικοι της συνοικίας (1-9-1944).

Θα είσαι πάντα ο Μίκης μας
Μεγαλώσαμε με τα ακούσματα σου Μίκη!

Από το νανούρισμα ”κοιμήσου αγγελούδι μου”,μέχρι το “βάρκα στο γιαλό” και τόσα άλλα… που μας συντρόφευαν για χρόνια …!

Μας δίδαξες ποίηση και πολιτισμό!

Ποδηλατικός τουρισμός στον Όλυμπο ο στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
Υπογράφηκε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, η σύμβαση για τη διοργάνωση της δράσης «INTERNATIONAL TRAIL BUILDING WEEK – Mt OLYMPUS».

Ανανεώθηκε το πιστοποιητικό καταλληλότητας στις παιδικές χαρές των δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους
Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου, προχώρησε για ακόμη μια χρονιά στην επιθεώρηση και πιστοποίηση του εξοπλισμού της παιδικής χαράς που διαθέτει με στόχο τη διασφάλιση της καταλληλότητας και της ασφαλούς χρήσης τους από τα παιδιά και τους συνοδούς τους.

Διανομή ελαιόλαδου, οσπρίων, κρέατος, φέτας σε Κατερίνη, Αιγίνιο και Κονταριώτισσα
Ο Δήμος Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σε συνεργασία με τους Δήμους - εταίρους Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν αιτηθεί να είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στο ΚΕΠ του Δήμου Κατερίνης από τη Δευτέρα 06 Σεπτεμβρίου
Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργεί το Κ.Ε.Π του Δήμου Κατερίνης (επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 51), από τη Δευτέρα 06 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής:

Κωνσταντίνος Κιτιξής : " Η 3η Σεπτέμβρη 1974 μας οδηγεί στο σωστό δρόμο "
3η Σεπτέμβρη 1974 ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ - Η μέρα που σχεδιάστηκε η σύγχρονη προοδευτική αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.


Αυτή τη μέρα πριν από 37 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου ξεκίνησε μια νέα οραματική πορεία για την Ελλάδα δίνοντας ελπίδα στην πλειονότητα των Ελλήνων ότι μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, ελεύθερα, δημοκρατικά, δημιουργικά σε μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες. Ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ που έμελε να αλλάξει τη μοίρα αυτού του τόπου και των Ελλήνων.

Πέντε νέα απορριμματοφόρα αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Κατερίνης

Η παραλαβή των απορριμματοφόρων έγινε το πρωί της Παρασκευής, παρουσία του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, των αντιδημάρχων Καθαριότητας Κωνσταντίνου Γραμματικόπουλου, Πρασίνου Ιωάννη Μπεϊνά, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Νότια Πιερία: Της έκλεψε κόσμημα λαιμού αξίας 2000 ευρώ
Από το Αστυνομικό Τμήμα Δίου – Ολύμπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος

ενός ημεδαπού άνδρα διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 28 ης

Αυγούστου 2021 σε περιοχή της Πιερίας, με το πρόσχημα καθαρισμού

χρυσαφικών αφαίρεσε από μία ημεδαπή ένα κόσμημα λαιμού, αξίας 2.000 ευρώ,

σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Πιερία: Συνελήφθη με 105 γραμμάρια κάνναβη
Συνελήφθη στις (2 Σεπτεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από

αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας,

καθώς στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του,

βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 105 γραμμαρίων και

μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Με «το τραγούδι του νεκρού αδελφού», η Κατερίνη αποχαιρέτισε τον Μίκη ΘεοδωράκηΔήμητρα Σάββα - Γιάννης Χαρίσης


Με τη λαϊκή όπερα του Μίκη Θεοδωράκη, «το τραγούδι του νεκρού αδελφού», η Κατερίνη αποχαιρέτισε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, στο Αμφιθέατρο του Πάρκου, την ημέρα του θανάτου του!

Αυτό συνέβη, επειδή η συγκεκριμένη εξ αναβολής εκδήλωση, με τη συμμετοχή της χορωδίας του Ιδρύματος Σακελλαρίδη, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μέσα στον Αύγουστο, συνέπεσε τελικά με την ημέρα που ο Μίκης Θεοδωράκης θα αναχωρούσε για τη «γειτονιά των αγγέλων», δηλαδή την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021.

Αφαίρεσαν πάνω από 8000 ευρώ μέσω "ηλεκτρονικού ψαρέματος" σε Πέλλα, Χαλκιδική και Κιλκίς
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με την μέθοδο ηλεκτρονικής αλίευσης προσωπικών στοιχείων «phishing».

ΦΟΡΟΖΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΤΟΥ ΝΟΚΑΤ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
Οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Φοροζίδης Παναγιώτης και Κωνσταντινίδου Μάρθα αναχώρησαν για την λίμνη Ορεστιάδα της Καστοριάς, όπου θα γίνει η προετοιμασία για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Μετά την επιτυχημένη παρουσία τους στον Αγώνα Αξιολόγησης, επιλέχθηκαν από τους ομοσπονδιακούς προπονητές να αγωνιστούν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Στρούγκα των Σκοπίων 11-12 Σεπτεμβρίου 2021. Οι αθλητές μας με πειθαρχεία και στοχοπροσήλωση κατάφεραν να κάνουν ένα σημαντικό βήμα εκπροσωπώντας την Ελλάδα και τον ΝΟΚΑΤ σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και ολόκληρη η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης τους εύχονται καλή επιτυχία!

Υπέγραψε στον Πιερικό ο Κροάτης ποδοσφαιριστής Daniel Sudar
Η διοίκηση της ΠΑΕ Πιερικός και ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την απόκτηση του Κροάτη ποδοσφαιριστή Daniel Sudar (γεν. 1998, μέσος). Ο Daniel αγωνίζεται στον άξονα, έχει ύψος 1,90 μ. και προηγούμενη ομάδα του ήταν η FK Zlatibor, που συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία της Σερβίας (Super liga Srbije).

Επίκουρη καθηγήτρια ΑΠΘ η Ελασσονίτισσα Βασιλική Φώλια
Συγχαρητήρια δήλωση απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας για την Ελασσονίτισσα ψυχολόγο κ. Βασιλική Φώλια με την ευκαιρία του διορισμού της ως επίκουρης καθηγήτριας στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας αναφέρει στη δήλωσή του: