5 Σεπτεμβρίου 2021

Κωνσταντίνος Κιτιξής : " Η 3η Σεπτέμβρη 1974 μας οδηγεί στο σωστό δρόμο "




3η Σεπτέμβρη 1974 ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ - Η μέρα που σχεδιάστηκε η σύγχρονη προοδευτική αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.


Αυτή τη μέρα πριν από 37 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου ξεκίνησε μια νέα οραματική πορεία για την Ελλάδα δίνοντας ελπίδα στην πλειονότητα των Ελλήνων ότι μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, ελεύθερα, δημοκρατικά, δημιουργικά σε μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες. Ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ που έμελε να αλλάξει τη μοίρα αυτού του τόπου και των Ελλήνων.

Η Εθνική Ανεξαρτησία, η Λαϊκή Κυριαρχία και η Κοινωνική Απελευθέρωση εδραιώθηκαν στη χώρα μας και ένας άνεμος δημιουργίας και ευημερίας κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα (Υγεία, Παιδία, Εργασία, Αγροτικός τομέας κλπ).


Σήμερα μετά από τόσα χρόνια μια είναι η διαπίστωση. Ότι εξέφρασε τότε το ΠΑΣΟΚ τότε παραμένει επίκαιρο και ζητούμενο σήμερα. Ισχύει στο ακέραιο.

Αυτό μας δείχνει πως πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα, στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ώστε να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ πλειοψηφική δύναμη που θα εμπνέει και θα ενώνει τους Έλληνες για μια καινούργια πορεία, για καλύτερες μέρες.


Σήμερα με τη διαδικασία της εξέλιξης το Κίνημα Αλλαγής καλείται να πρωτοπορήσει, να εκφράσει την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες της και αύριο να εφαρμόσει πολιτικές εξισορρόπησης ης σχέσης κεφαλαίου-εργασίας και των αναγκαίων προταγμάτων της ρύθμισης των αγορών και του ευρύτερου αναπτυξιακού, αναδιανεμητικού και προνοιακού ρόλου του κράτους. Το ΠΑΣΟΚ μέσα από το Κίνημα Αλλαγής διαθέτει οραματικό σχέδιο για τη μελλοντική φυσιογνωμία της Ελλάδας και διατυπώνει συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις εξόδου από την οικονομική και υγειονομική κρίση και αντιμετώπισης των προκλήσεων της (νέας) καθημερινότητας του πολίτη.


Το "νέο μετά Covit αναπτυξιακό μοντέλο" για την Ελλάδα του 21ου αιώνα, όπου αποσαφηνίζονται οι αναγκαίες βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές, όπως εποπτικοί μηχανισμοί αγορών, διαρθρωτικές πολιτικές στήριξης της πραγματικής οικονομίας και του κοινωνικού κράτους, επένδυση στη γνώση, την καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη, και η επένδυση στην υγεία, είναι ικανό να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη και την ευημερία, παρά τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας (μεγάλο δημόσιο χρέος, δανεισμός του κράτους με μεγάλα επιτόκια, μεγάλο ποσοστό φοροδιαφυγής, διαφθορά που υπονομεύει την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα κλπ.


Σήμερα οι πολίτες βιώνουν φτώχεια, ανασφάλεια, αβεβαιότητα για το μέλλον, έχοντας βιώσει τόσες χαμένες ευκαιρίες μπροστά στα μάτια τους. Κουράστηκαν και θέλουν να δουν πράξεις, έργα. Να θέλουν να ανασάνουν και να αρχίσουν από την αρχή τη ζωή τους, τη ζωή των παιδιών τους.

Δεν αντέχουν άλλο τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής ξέρουμε το δρόμο, το έχουμε ξανακάνει ως ΠΑΣΟΚ και μπορούμε να το κάνουμε ξανά με το Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, και σχεδιάσαμε τη Νέα Ελλάδα για μας και τα παιδιά μας. Μπορούμε να κυβερνήσουμε ξανά την Ελλάδα και να οδηγήσουμε τους πολίτες στη σιγουριά, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία.Η 3η Σεπτέμβρη 1974 μας οδηγεί στο σωστό δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !