5 Σεπτεμβρίου 2021

Ποδηλατικός τουρισμός στον Όλυμπο ο στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας




Υπογράφηκε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, η σύμβαση για τη διοργάνωση της δράσης «INTERNATIONAL TRAIL BUILDING WEEK – Mt OLYMPUS».

Μια ακόμη στοχευμένη δράση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφιερωμένη στον Όλυμπο, το παγκόσμιο αυτό μνημείο φύσης και πολιτισμού, με σκοπό την προβολή και την προώθηση των δραστηριοτήτων ποδηλασίας και των εμπειριών που αποκομίζει ο επισκέπτης του βουνού των Θεών.

Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 18-25 Σεπτεμβρίου και εντάσσεται στο ολοκληρωμένο στρατηγικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Ολύμπου που έχει στοχοθετήσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου ο Όλυμπος να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν, το «brand name» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για μια διεθνή εβδομάδα εθελοντικής κατασκευής και συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών, όπου ποδηλάτες απ’ όλη την Ευρώπη έρχονται στην Ελλάδα και παρέχουν εθελοντική εργασία συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών. Μέσω της επίσκεψης εθελοντών από Ευρωπαϊκές χώρες, το «Trail Building Week» θα αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία για την Πιερία να προβληθεί στο ποδηλατικό κοινό της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ανάπτυξη του εναλλακτικού-θεματικού τουρισμού στον Όλυμπο αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και σε αυτό στοχεύουμε συνεχώς. Μέσω της προώθησης του ορεινού ποδηλατικού τουρισμού, αυτή τη φορά, αξιοποιούμε το μοναδικό φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής μας, συνθέτοντας μια δυνατή τουριστική ταυτότητα της Πιερίας. Παράλληλα μέσα από τον Όλυμπο, που αποτελεί μια παγκόσμια αναφορά και ένα πολύ σημαντικό Brand Name, επιδιώκουμε να αναδείξουμε όχι μόνο το μυθικό βουνό των δώδεκα θεών, αλλά και συνολικά την περιοχή της Πιερίας.Αυτό που επιθυμούμε είναι ο Όλυμπος να αποτελεί έναν από τους μαγνήτες έλξης του Πιερικού τουρισμού και της συνολικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Θέλουμε έναν Όλυμπο επισκέψιμο με όλο το σύνολο των δράσεων τόσο για την προστασία του Ολύμπου αλλά και των επισκεπτών καθώς και τη διευκόλυνσή τους. Είναι πλέον, πλήρως κατανοητό η πολλαπλότητα των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει ο Όλυμπος για ανάπτυξη θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων»,

Κλείνοντας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου ευχαρίστησε τον Τομεάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής μακεδονίας κ. Αλέξανδρο Θάνο για την αγαστή συνεργασία με στόχο την προώθηση και ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !