5 Σεπτεμβρίου 2021

Επίκουρη καθηγήτρια ΑΠΘ η Ελασσονίτισσα Βασιλική Φώλια
Συγχαρητήρια δήλωση απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας για την Ελασσονίτισσα ψυχολόγο κ. Βασιλική Φώλια με την ευκαιρία του διορισμού της ως επίκουρης καθηγήτριας στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας αναφέρει στη δήλωσή του: «Η Ελασσονίτισσα Βασιλική Φώλια είναι μία εξαίρετη επιστήμονας που έχει διακριθεί για το έργο της στον τομέα των Νευροεπιστημών με πρωτοπόρα ερευνητική δραστηριότητα, με πανεπιστημιακή διδασκαλία και ψυχολογική υποστήριξη ασθενών. Η εκλογή της σε θέση επίκουρης καθηγήτριας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί μία ακόμη σημαντική αναγνώριση και επιβράβευση του έργου της, που τιμά τη γενέτειρά της την Ελασσόνα και όλους εμάς τους συμπατριώτες της. Ως Δήμαρχος αισθάνομαι υπερήφανος που η Βασιλική αποτελεί πλέον μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας μας και της εύχομαι ολόψυχα να έχει πάντα τη δύναμη που χρειάζεται, για να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της».
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΩΛΙΑ
Η Βασιλική Φώλια του Δημητρίου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και διδάκτωρ Ιατρικών Επιστημών (Κλινικές Νευροεπιστήμες) του Ινστιτούτου Καρολίνσκα, Σουηδία. Από το 2009-2018 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη νευροαποκατάσταση και την ψυχολογία. Από το 2019-2020 δίδαξε στη Σχολή Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ως ακαδημαϊκή υπότροφος. Με την υπ’ αρ. 40505/29-6-2021 πράξη του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διορίστηκε, μετά από εκλογή, σε κενή οργανική θέση Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, της βαθμίδας του επίκουρου καθηγητή με τριετή θητεία, στον Τομέα Πειραματικής και Γνωστικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, στο γνωστικό αντικείμενο «Νευροψυχογλωσσολογία».
Έχει εργαστεί ως σύμβουλος καριέρας και αντιμετώπισης άγχους σε φοιτητές και προσωπικό στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Στην Ελλάδα εργάστηκε σε δομές αποκατάστασης χρόνιων ψυχικών νοσημάτων και νευροψυχολογικής αξιολόγησης μετά από εγκεφαλικές βλάβες. Μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στη νευρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στη νευροαποκατάσταση ασθενών με αυτοάνοσες ασθένειες και νευρολογικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !