27 Φεβρουαρίου 2019

Ιωάννα Αμπεριάδου: Δημοτικό Κέντρο Προστασίας Παιδιού, με ευρωπαϊκά κονδύλιαΝαι, χρειαζόμαστε νερό στα χωριά μας, δρόμους, το νέο Μουσικό Σχολείο, τις 6.000 δουλειές που θα φέρουμε με τις επενδύσεις στα 5στερα ξενοδοχεία, το Βιοαέριο και τόσα άλλα. Μέσα όμως σε όλα αυτά είναι ανάγκη να συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμά μας και να υλοποιήσουμε αύριο ως διοίκηση στον Δήμο Κατερίνης και δράσεις που αφορούν τους συνδημότες μας που μας έχουν ανάγκη. Μία τέτοια δράση θα είναι και η δημιουργία ενός Δημοτικού Κέντρου Προστασίας Παιδιού, με ευρωπαϊκά κονδύλια.

24ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣΣυμπληρώνονται φέτος είκοσι τέσσερα χρόνια από την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ των δημοτών του Δίου Πιερίας με τους καταγόμενους από την ιστορική περιοχή της παρολύμπιας γης, οι οποίοι διαβιούν πέρα και μακριά από την πατρογονική εστία. Ένα έθιμο θεσμός που υλοποιείται με την πρωτοβουλία του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Δίου, πατρός Δημητρίου Κουτσιμάνη και του τοπικού Εκκλησιαστικού συμβουλίου.

H 3η Πανελλήνια Συνάντηση του «Mercedes Taxi Club» στην Καστοριά

Ταξί Mercedes από ολόκληρη την Ελλάδα (Αρκετά και από την Πιερία) κατέφθασαν στην Καστοριά, με αφορμή την «3η Πανελλήνια Συνάντηση» που πραγματοποιείται στην πόλη . Τα μέλη του Mercedes Taxi Club πραγματοποιήσαν την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, στο Nautical Hall.
https://www.svouranews.gr/
ΔΕΙΤΕ 35 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Θανάσης Λιακόπουλος: Μπράβο για την έκθεση ζωγραφικής (πόσο κόστισε;)Με χαρά διαπίστωσαν οι δημότες της Κατερίνης ότι μετά από 9 χρόνια που ο Δήμος Κατερίνης κράτησε κλειστό το Μέγαρο Τσαλόπουλου, την περασμένη εβδομάδα το άνοιξε για το κοινό (στη φωτογραφία η φιέστια της 25.11.2009).

Το Τριώδιο άνοιξε… οι μάσκες έπεσαν! Άρθρο - άποψη του Ηλία Τοπτσή
Γράφει ο Ηλίας Π. Τοπτσής

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Γκαϊντατζή στο συνδυασμό του κ. Λαγδάρη, προκύπτουν πολλές παρατηρήσεις, απορίες και ερωτήματα, που πρέπει να αναλογιστεί και να απαντήσει κάθε δημότης του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2019, στα προ ημερησίας θέματα, ήταν η εισήγηση του νομικού συμβούλου του Δήμου, σχετικά με την άσκηση όλων των απαιτούμενων ένδικων μέσων προκειμένου να μη μεταφερθούν, έπειτα από απαίτηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των Δήμων – και του Δήμου μας – στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η πρόταση της ΚΕΔΕ, η πρόταση της πλευράς του κ. Λαγδάρη, η πρόταση του νομικού συμβούλου, η πρόταση της προϊσταμένης της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου ήταν πως κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου, ακόμη και σε πολύ απλές οικονομικές πράξεις, όπως η μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Στην ψηφοφορία της πρότασης, ο μοναδικός Δημοτικός Σύμβουλος ο οποίος χρησιμοποίησε την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε την πρόταση ήταν ο κ. Γκαϊντατζής. Σε αντίστοιχη περίπτωση στο μέλλον, άραγε τι θα προτείνουν και τι θα ψηφίσουν οι κ.κ. Λαγδάρης και Γκαϊντατζής; Οι δημότες του Δήμου μας, εκτός από τους άμεσους και έμμεσους φόρους που πληρώνουν στο Κράτος, πρέπει να δώσουν και τα δημοτικά τέλη στην Κυβέρνηση;


Το μεσημέρι ο κ. Λαγδάρης υποδέχεται τον εκλογικό και κομματικό μηχανισμό στο συνδυασμό του και το ίδιο βράδυ προσπαθεί να τον αποκηρύξει. Όσο ο κ. Λαγδάρης «παίζει» με τους μηχανισμούς αυτούς, οι δημότες σε τι συμπεράσματα καταλήγουν; Άραγε ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού έχει την πολυτέλεια να «παίζει» τέτοιου είδους παιχνίδια;

Κάνοντας και μία σημειολογική παρατήρηση, είναι η πρώτη, μέχρι τώρα, φωτογραφία ανακοίνωσης υποψηφίου του κ. Λαγδάρη, που δεν βγήκε στο γραφείο του Δημάρχου (και σωστά δεν βγήκε εκεί), αλλά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Άραγε κατάφερε από τώρα ο κ. Γκαϊντατζής να σηκώσει από τον «θρόνο» του τον κ. Λαγδάρη;

Ο κ. Λαγδάρης , με αυτή του τη σύμπραξη με το ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται ακόμη ένα «εργαλείο» στην προσπάθεια του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, να αποδυναμώσει και να διαλύσει και το τελευταίο κοινοβουλευτικό κόμμα του Κέντρου. Άραγε οι ψηφοφόροι αυτού του χώρου θα του το επιτρέψουν;

Κατερίνη: Συνελήφθη 41χρονος για κλοπή....15 ευρώ
Συνελήφθη στις (25 Φεβρουαρίου 2019) το βράδυ στην Κατερίνη,

από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης,

41χρονος ημεδαπός, διότι νωρίτερα είχε αφαιρέσει από κατάστημα

υγειονομικού ενδιαφέροντος την τσάντα 59χρονης ημεδαπής, η οποία

περιείχε προσωπικά της έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 15

ευρώ. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στην

παθούσα.

Εβδομάδα ¨Γυναίκας¨ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ΚορινούΜε αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας που είναι στις 8 Μαρτίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων που σχετίζονται με τη γυναίκα την ερχόμενη εβδομάδα Δευτέρα 4 με Παρασκευή 8 Μαρτίου.