23 Ιουλίου 2023

Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Πάτρα
Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία στην Πάτρα μετά από κλήση για εγκλωβισμένα άτομα από πτώση τμήματος γέφυρας στην Περιμετρική Οδό, στο Χάραδρο. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΕΚΑΒ ένα άτομο έχασε τη ζωή του και ακόμη ένα έχει τραυματιστεί σοβαρά. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες.

Στυλάρι Ροδόπης χωριό 270 κατοίκων 10 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή
Το Στυλάρι ή Στυλάριο είναι πεδινό χωριό της Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.[2]
Γεωγραφία - Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Στυλάρι βρίσκεται στα βόρεια της πεδιάδας της Κομοτηνής σε υψόμετρο 130 μέτρα[3] και απέχει 10 χλμ. Α.-ΒΑ. από το κέντρο της πόλης. Βορειοδυτικά και δίπλα είναι οι Σιδηράδες,

Σε ποια σημεία της Πιερίας απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών
Σε άμεση και έκτακτη σύσκεψη των επιχειρησιακά εμπλεκομένων φορέων συγκλήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πιερίας και Προέδρου του ΣΟΠΠ, Σοφίας Μαυρίδου, για τον συντονισμό δράσεων και ενεργειών και την λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης που αποφασίστηκαν να εφαρμοστούν,

Νομιμοποίησε την κάνναβη η Αλβανία
Ο νόμος για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στην Αλβανία έχει τραβήξει την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης, γράφουν σήμερα αλβανικά δημοσιεύματα.

Πνίγηκε γυναίκα στα Μεσάγγαλα Λάρισας
Χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε ηλικιωμένη γυναίκα – η ηλικία της προσδιορίζεται στα 80 έτη – νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Μεσαγγάλων στη Λάρισα.

Όπως έγινε γνωστό το σώμα της γυναίκας εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα – στο ύψος του ξενοδοχείου «Del Sol» – και αμέσως στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως για τη γυναίκα ήταν ήδη αργά.

Οι πρώτες ενδείξεις καταδεικνύουν πνιγμό, ενώ την προανάκριση διεξάγει ο οικείος Λιμενικός Σταθμός. Από την περαιτέρω έρευνα θα προκύψουν και τα ακριβή αίτια θανάτου της ηλικιωμένης γυναίκας.

Πηγή: larissanet.gr

Σιδηράδες Ροδόπης οικισμός 180 κατοίκων 10 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή
Οι Σιδηράδες είναι πεδινό χωριό της Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.[1]
Γεωγραφία - Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Σιδηράδες βρίσκονται στη βόρεια άκρη της πεδιάδας της Κομοτηνής και τους νότιους πρόποδες της οροσειράς της Ανατολικής Ροδόπης με υψόμετρο 200 μέτρα[2], σε απόσταση 10 χλμ. Α.-ΒΑ. από το κέντρο της πόλης.