23 Μαΐου 2022

Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κατερίνη !




Όπως είναι γνωστό στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας έχει ιδρυθεί το Μουσείο LOGIC, Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Στο ιδρυτικό ΦΕΚ περιγράφονται οι σκοποί και οι στόχοι του Μουσείου που θα εγκατασταθεί στους χώρους του Τμήματος.

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στο Γκαλάτι της Ρουμανίας




Με άριστη οργάνωση και θετικές κριτικές ολοκληρώθηκε η τελευταία συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών του προγράμματος Erasmus+, με τίτλο «Together το improve our Future” στη Ρουμανία. Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στο πλαίσιο εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος οργάνωσε και υλοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Βουλγαρία, και συγκεκριμένα στην πόλη Γκαλάτσι (Galati).

Πιερία: Μεγάλη προσοχή για τη μωβ τσούχτρα - Μην την βγάζετε στην ακτή




To καλοκαίρι του 2022 αναμένεται, όπως και την περσινή χρονιά, μεγάλη έξαρση της μωβ μέδουσας (Pelagia noctiluca) στις ελληνικές θάλασσες, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις σωστές οδηγίες για πρώτες βοήθειες, που αφορούν το συγκεκριμένο είδος.

Ετοιμάζει βαλίτσες για Κύπρο και Ανόρθωση ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ;




Στην Ελλάδα αναφέρονται σε ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Παύλο Κορρέα της Ανόρθωσης.
Μάλιστα θεωρούν ότι η συμφωνία είναι δεδομένη, στέλνοντας στην Κυρία τον ελεύθερο αμυντικό Κυριάκο Παπαδόπουλο.
Αναλυτικά όσα γράφουν:

«Στην Ανόρθωση επειδή βλέπουν πως χάνουν τον Κορρέα έχουν βγει στην...αγορά για αντικαταστάτη του, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να επιμένει για τον ελεύθερο Κυριάκο Παπαδόπουλο»

Κεντρική Μακεδονία: Αιτήσεις αγοράς τρακτέρ με ενίσχυση 50%




Yπενθυμίζεται πως στην πρόσκληση «Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα» του Ταμείου Ανάκαμψης µπορούν να κάνουν αιτήσεις:

Συλλογικά Σχήµατα αγροτών.

Οικοτεχνίες-µεταποιητικές αγροτών που µεταποιούν το δικό τους προϊόν (τουλάχιστον 40% βαθµός καθετοποίησης).

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Δρυάνιστα» Κατερίνης




Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Δρυάνιστα» Κατερίνης, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ολόψυχα τους εθελοντές αιμοδότες που συμμετείχαν στην εκδήλωση αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 22/05/2022.


Επίσης, ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. της «Θρακικής Εστίας Κατερίνης» που φιλοξένησε την όμορφη αυτή εκδήλωση, καθώς, και την ομάδα του νοσοκομείου που με υπομονή και χαμόγελο, επιτέλεσε το έργο της.

Σας ευχαριστούμε όλους.

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλευρό της ομάδος “I can’t Breathe”




Η ΟΠΠ “I can’t Breathe” που πραγματεύεται το χρόνιο και διαρκώς κλιμακούμενο πρόβλημα δυσοσμίας που μας ταλαιπωρεί, αποτάθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη (ΣτΠ), με πολυσέλιδη αναφορά της και πληθώρα διοικητικών εγγράφων.

«Στόχος να ποτίζεται ο Θεσσαλικός κάμπος δωρεάν»




Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, στις τιμές του ρεύματος που έχουν εκτιναχθεί, προκαλώντας εμπόδια στην γεωργική παραγωγή αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA».

Κατερίνη: Katerinigas Radio το πρώτο ραδιόφωνο σε χώρο ανεφοδιασμού καυσίμων !


Το Katerinigas Radio και το πρώτο ραδιόφωνο σε χώρο ανεφοδιασμού καυσίμων είναι γεγονός! Εδώ θα ακούσεις κορυφαίες ξένες μουσικές που θα σε συντροφεύσουν όπου κι αν πας, με επιλογές από τους καλύτερους παραγωγούς. Αισθανόμαστε υπερήφανοι που μέσα από αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνούμε με όλους εσάς και εσείς με εμάς σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκεστε. Ξεκινάμε πιστεύοντας πως ένα ραδιόφωνο δεν αρκεί απλά να ψυχαγωγεί, αλλά οφείλει ταυτόχρονα να προάγει και να παράγει πολιτισμό. Καλή ακρόαση…

Οι Φαρμακοποιοί της Πιερίας ζήτησαν από την Αντιπεριφερειάρχη ενίσχυση των περιφερειακών ιατρείων




Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, συναντήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 23 Μαΐου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας, κος Ελευθέριος Κουιμτζίδης, ο γραμματέας, κος Νίκος Παχυγιαννάκης και ο ταμίας, κος Χρήστος Οικονόμου.

Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού – φωτοσήμανσης στο οδικό δίκτυο της Πιερίας




Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει τις εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού και αντικατάστασης λαμπτήρων στο οδικό δίκτυο της αρμοδιότητάς της.

Στη Νάουσα τον Ιούλιο το 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων




Με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων (ΠΟΠΣ) Βλάχων, Μιχάλη Μαγειρία και τον Αντιπρόεδρο Γεώργιο Δαρδακούλη συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (19.05.2022) ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

Το νέο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης περνάει σε φάση υλοποίησης!




Μπορεί ο δημοτικός μας συνδυασμός να έχασε τις εκλογές του 2019, όμως εμείς μείναμε πιστοί στην υπόσχεσή μας προς τους δημότες του δήμου Κατερίνης, να δουλέψουμε και να παρακολουθήσουμε / αναδείξουμε όλα τα θέματα που αφορούν τη ζωή του, να έρθουμε με προτάσεις και να ασκήσουμε αντιπολίτευση, από τη θέση που αυτοί μας έταξαν.

Καμία καθυστέρηση πληρωμής σύνταξης, καμία καθυστέρηση ζωής





Στην ολοένα επιτεινόμενη οικονομική κρίση, στην ψυχική, σωματική και οικονομική ανασφάλεια που αποτύπωσε στην κοινωνία η πανδημία, στο υψηλότατο κόστος διαβίωσης, έρχεται να προστεθεί το μείζον ζήτημα της ενέργειας και του δυσθεώρητου κόστους της.

Μεγάλη άσκηση δασικής πυρκαγιάς αύριο Τρίτη στον Αρωνά Πιερίας




Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων, θα πραγματοποιηθεί άσκηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης

Υπεγράφη η σύμβαση για τη μελέτη ανακαίνισης-επανάχρησης του Χατζογλείου Σχολείου




Την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, στα γραφεία της Π.Ε. Πιερίας, υπεγράφη η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης ανακαίνισης – επανάχρησης του Χατζογλείου Σχολείου μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της

"Ο Δημητρός ο σκανταλιάρης" από τον Όλυμπο ....της Χριστίνας Δεμερτσίδου




Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Αστέριος Μπουσνάκης σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πνοή και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, σας προσκαλούν την Παρασκευή 27.05.2022 στην παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Δεμερτσίδου με τίτλο: "Δημητρός ο σκανταλιάρης", στο συνεδριακό κέντρο.

Ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων Πιερίας Προσοχή !




Το τελευταίο διάστημα επιτήδειοι εξαπατούν ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και πρατηρίων υγρών καυσίμων, αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά από τραπεζικούς τους λογαριασμούς

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Λεπτοκαρυάς από μαθητές των νηπιαγωγείων Δίου και Λεπτοκαρυάς




Στην παραλία της Λεπτοκαρυάς βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 20 Μαΐου τα τμήματα του Νηπιαγωγείου Δίου και του 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου Λεπτοκαρυάς στο πλαίσιο του μαθήματος για τη σημασία του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Θεσσαλονίκη: Ινστιτούτο αισθητικής προκάλεσε σωματικές βλάβες σε 74χρονη




Στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, διακριβώθηκε η κατά περίπτωση τέλεση των αδικημάτων της απάτης, της επικίνδυνης ή βαριάς σωματικής βλάβης και της υπεξαίρεσης σε βάρος δύο γυναικών ηλικίας 74 και 78 ετών.

' Να μην βιώσουμε εικόνες πολύωρης ταλαιπωρίας σε Ευζώνους -Προμαχώνα "




Την ανάγκη για επαρκή στελέχωση των χερσαίων πυλών της χώρας μας, η οποία πρέπει να προγραμματιστεί άμεσα, ώστε να μην βιώσουμε εικόνες πολύωρης ταλαιπωρίας και ιδιαίτερα στους Ευζώνους κατά την περίοδο αιχμής της τουριστικής κίνησης, δηλαδή από τον Ιούνιο ως και τον Σεπτέμβριο, επισημαίνουν για μια ακόμη φορά η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα και η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Μελωδική» εκδήλωση μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή




«Μελωδική» εκδήλωση μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και η Εστία Πιερίδων Μουσών.

Απλή ανεμοβλογιά και όχι....των πιθήκων, το κρούσμα στην Ελλάδα





Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» δεν ανιχνεύθηκε ο ιός της «Ευλογιάς των πιθήκων».

Λιτόχωρο: Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση επιτροπής σφράγισης επιχειρήσεων




Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 26.05.2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ευχαριστούμε δημόσια την ορθοπεδική κλινική και τη ΜΕΘ Κατερίνης




Ευχαριστούμε δημόσια και από καρδιάς ως οικογένεια τον διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής κ.Μπινιαρη μαζί με τους συνεργάτες του. το προσωπικό της μονάδος ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης και συγκεκριμένα τον διευθυντή συντονιστή κύριο Μπεκριδελη Ανέστη

CINE Καπνικός – Το νέο θερινό σινεμά της πόλης μας!




Φέτος, από την 15η Ιουνίου έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2022, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης θα λειτουργήσει Θερινός Κινηματογράφος. Το ιστορικό “Αράνι” του Ινστιτούτου της Φλέμινγκ, μετά τον Σεπτέμβριο θα χρησιμοποιηθεί ως μόνιμος χώρος προβολής ταινιών.