16 Ιουνίου 2022

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την ακαρπία των ακτινιδίων σε περιοχές της Πιερίας
Την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, κος Βαγγέλης Γερολιόλιος, ο Αντιδήμαρχος Δίου- Ολύμπου, κος Διονύσης Φόλιος, ο Πρόεδρος της ΠΕΣΚΟ, κος Ηλίας Γκρίνιας και ο γεωπόνος της ΠΕΣΚΟ, κος Γιώργος Γεωργαντάς, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κο Ανδρέα Λυκουρέντζο, στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛΓΑ στην Αθήνα.

Δήμος Κατερίνης: 110 υπάλληλοι Κοινωφελούς Εργασίας έπιασαν δουλειά
Με 110 νέους υπαλλήλους, με σύμβαση εργασίας 8 μηνών, ενισχύεται ο Δήμος Κατερίνης στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Βάσει του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, οι νέοι υπάλληλοι θα απασχοληθούν από σήμερα σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του Δήμου.

Βίντεο - οδηγός αντιμετώπισης του Διαβήτη δημιούργησε ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας
Βίντεο, που περιέχει στοχευμένα ενημερωτικά στοιχεία γύρω από την ορθή αντιμετώπιση του «Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 1» και «τύπου 2», παρήγαγε ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας.

«ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» - «Επιστρέφει» την Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2022

Ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τα μέλη των ΚΑΠΗ


 Mε γνώμονα την πρόληψη και την προστασία της υγείας των μελών των ΚΑΠΗ ξεκινούν και πάλι από την Πέμπτη 23 Ιουνίου και θα διενεργούνται κάθε Πέμπτη, οι μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, αιμοσφαιρίνης και αιματοκρίτη. Οι εξετάσεις θα διενεργούνται αποκλειστικά στο ιατρείο του Α΄ΚΑΠΗ. 

Μαζί με την κοινωνία μέχρι τη νίκη
Στο πλαίσιο της παρουσίας τους στην Κατερίνη για την εκδήλωση «2019-2022: Εργασία και Ασφάλιση υπό διάλυση» οι κκ. Καζάκος και Τεμπονέρας βρέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κατερίνη όπου και έκαναν δηλώσεις. Ο ομ. καθηγητής Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ, κ. Καζάκος Άρις δήλωσε:

Χρηματοδότηση 37.200 ευρώ για έργα στον Δήμο Δίου-Ολύμπου


 Με το ποσό των 37.200 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Δίου-Ολύμπου από το «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας».

«Πρώτες βοήθειες, φορητός απινιδωτής, πράξεις εθελοντισμού»
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρώτες βοήθειες, φορητός απινιδωτής, πράξεις εθελοντισμού» διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιτοχώρου το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στο Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Λιτοχώρου (ώρα 19:30).

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν:
• η Ελένη Πολύζου, ιατρός αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και συντονίστρια του τομέα Υγείας του Δικτύου Εθελοντών Τρικάλων με μέλη της εθελοντικής ομάδας Δήμου Τρικκαίων.
• στελέχη του ΕΚΑΒ Πιερίας, με επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών.
• και ο οδηγός βουνού UIAGM κ. Μπάμπης Μαρινίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

«Μου κράταγε το χέρι και έπεφτε στο κενό»


Η 36χρονη ετοιμαζόταν να πάει στη Νάξο και να συναντήσει τον άντρα της, όταν μπαίνοντας στο αυτοκίνητο συνειδητοποίησε ότι ξέχασε μια τσάντα και γύρισε να την πάρει

Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε ζαχαροπλαστείο στις Συκιές
Ένα αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε ζαχαροπλαστείο στις Συκιές Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο κοπέλες.

Συγκεκριμένα, ένα όχημα για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ξέφυγε της πορείας του στη συμβολή των οδών Δελφών με Καραολή στις Συκιές, με αποτέλεσμα να “καρφωθεί” σε μίνι ζαχαροπλαστείο της περιοχής.