16 Ιουνίου 2022

Βίντεο - οδηγός αντιμετώπισης του Διαβήτη δημιούργησε ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας




Βίντεο, που περιέχει στοχευμένα ενημερωτικά στοιχεία γύρω από την ορθή αντιμετώπιση του «Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 1» και «τύπου 2», παρήγαγε ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας.

Στόχος τού Συλλόγου είναι να ενημερωθούν όχι μόνο οι διαβητικοί αλλά και όσοι/όσες νομίζουν ότι δεν είναι διαβητικοί αλλά τελικά αντιμετωπίζουν ήδη αυτή την ασθένεια χωρίς να το ξέρουν… Κι ακόμη, να ενημερωθούν και όσοι/όσες σήμερα δεν έχουν μεν διαβήτη αλλά θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτή την ανίατη ασθένεια, άμεσα ή στο μέλλον.

Το βίντεο φτιάχτηκε όχι με ηθοποιούς αλλά με πρόσωπα που είναι μέλη τού Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας, πρόσωπα τα οποία εκφράζουν ερωτήματα τα οποία συνήθως θέτουν συμπολίτες επιδιώκοντας να ξεφύγουν από μύθους και να μάθουν αλήθειες γι’ αυτή την ύπουλη και συγχρόνως επικίνδυνη ασθένεια η οποία άλλοτε προκαλεί πλήγματα σε ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού, άλλοτε είναι η αιτία που αφαιρούνται ανθρώπινα μέλη (συνήθως πόδια) και άλλοτε προκαλεί ακόμη και τον θάνατο.

Στη δημιουργία αυτού του βίντεο βοήθησαν φίλοι και μέλη τού Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας (άλλα απ’ αυτά τα μέλη συμμετέχουν στο βίντεο αυτό ενώ άλλα μέλη δεν είναι μεν σ’ αυτό το βίντεο αλλά βοήθησαν ουσιαστικά στην προετοιμασία του).

Την επιμέλεια των ενημερωτικών στοιχείων ανέλαβε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ), Χρήστος Δαραμήλας, ο οποίος συνεργάστηκε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου.

Τον συντονισμό της ομάδας που συμμετείχε στο βίντεο, πραγματοποίησε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας, Αναστασία Γιουμίδου, βιολόγος, σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Συλλόγου.

Στο βίντεο, κεντρική θέση έχει η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, που δίνει έγκυρες απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα «διαβητικών τύπου 1» και «τύπου 2». Πρόκειται για απαντήσεις που επιμελήθηκε ο κ. Δαραμήλας, όπως ήδη προαναφέρθηκε.

Τη σκηνοθεσία, τη λήψη τού βίντεο, την επεξεργασία και την τελική του παραγωγή πραγματοποίησε ένας καλός φίλος τού Συλλόγου, ο κινηματογραφιστής, Γιώργος Γκιζελής, τον οποίο θερμά ευχαριστεί ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας για την επαγγελματική του εργασία αλλά και για τη μεγάλη του προσφορά στον Σύλλογο.

Την ηλεκτρονική επίβλεψη του κειμένου είχε ο Δημοσιογράφος, Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός.

Αξιοπρόσεκτη ήταν η παρουσία και συμμετοχή Διαβητικών μαζί με τις οικογένειες τους, που αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη δράση προκειμένου να βοηθήσουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν, στον περίγυρό τους, παρόμοια περιστατικά, με στόχο, όπως προαναφέρθηκε, να ενημερωθούν ορθά οι πολίτες για το «τι πραγματικά είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης. Μύθοι και αλήθειες».

«Δεν το κρύβουμε…

Είμαστε Διαβητικοί!

Είμαστε όμως δυνατοί!

Είμαστε όλοι μαζί»!

Αυτό ήταν και το τελικό μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες τής Κατερίνης, αλλά όχι μόνο, μέσα στο πάρκο τής πόλης. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν μέλη που συμμετείχαν σ’ αυτή τη δράση.

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας δραστηριοποιείται εδώ και 15 έτη ενημερώνοντας τους πολίτες και βοηθώντας τους σε πολλά ζητήματα που αφορούν τη χρόνια αυτή πάθηση.

Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ), καθώς επίσης και μέλος τής Ένωσης Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ).

Instagram: Diabetessocietypierias

Facebook: Συλλογος Διαβητικων Ν.Πιεριας glikos-planitis gr

Το βίντεο μπορεί κάποιος να το δει ή και να το δημοσιεύσει - αναρτήσει, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !