17 Ιανουαρίου 2022

Απεγκλωβίστηκαν με ελικόπτερο τέσσερις κάτοικοι του Καταφυγίου Κοζάνης
Στις 12 το μεσημέρι προσέγγισε το ελικόπτερο Bell 212 της 358 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης την ζώνη προσγείωσης του Καταφυγίου του Δήμου Βελβεντού για να απεγκλωβίσει τους τέσσερις κατοίκους του ορεινού χωριού, οι οποίοι για μια εβδομάδα αποκλείστηκαν εκεί από τα χιόνια και έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω της βλάβης που προκάλεσε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ο χιονιάς.

Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκαν αρχικά δυο κάτοικοι, οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα προσγειώθηκαν στο Βελβεντό και στην συνέχεια το ελικόπτερο προσέγγισε και δεύτερη φορά τον οικισμό για να παραλάβει και τους άλλους δυο κατοίκους.

Missing Alert για 41χρονη από την Χάλκη Λάρισας
Εξαφανίστηκε στις 3 Ιανουαρίου 2022 από την περιοχή της Χάλκης της Λάρισας η Αντωνία Μπλάνα, 41 ετών.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση σήμερα και προχώρησε σε δημοσιοποίηση των στοιχείων, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Αντωνία Μπλάνα έχει ύψος 1,74, είναι εύσωμη, έχει μακριά ξανθά, ίσια μαλλιά και καστανά μάτια. Δεν είναι γνωστό τι φορούσε την ημέρα της εξαφάνισης. Φοράει γυαλιά μυωπίας. Έχει τατουάζ ένα μικρό σκορπιό στον αριστερό ώμο.

Πρόστιμο 100 ευρώ: Τέλος χρόνου για 300.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών
Ενας σημαντικός – μη αναμενόμενος από την κυβέρνηση – αριθμός πολιτών άνω των 60 ετών επέλεξε μέχρι τέλους στην άρνησή του να εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με διοικητικό πρόστιμο ύψους 50 ευρώ για τον Ιανουάριο και 100 ευρώ μηνιαίως από τον Φεβρουάριο.