7 Ιουνίου 2022

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ


Της Μαρίας Μίχου
πρώην Βουλευτού ΠιερίαςΟ πρωτογενής τομέας είναι κρίσιμος για την ανάπτυξη της χώρας, αφού συμβάλει καθοριστικά στην απασχόληση, στη στήριξη της μεταποίησης, των εξαγωγών, του τουρισμού και στην κοινωνική συνοχή στην ύπαιθρο.

Ο Νίκος Λαμπονίκος στις τελετές βράβευσης των αθλητών του 5ου Olympic Day Run
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου συμμετείχε και φέτος ως υποστηρικτής στον Ολυμπιακό αγώνα δρόμου «5ο Olympic Day Run», μήκους πέντε και δέκα χιλιομέτρων, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου 2022 στη Θεσσαλονίκη.Πρόκειται για τον αγώνα δρόμου που διοργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο, επίσημος

Ποια είναι η σωστή διατροφή για τις εγκύους
Γράφει η Μαρία Παναγή
Όταν βρίσκεσαι σε περίοδο εγκυμοσύνης πολύ σημαντικό είναι να προσεχής την διατροφή σου γιατί κάποιες τροφές δεν είναι κατάλληλες για εσένα και για το παιδί σου. Πολλές γυναίκες θεωρούν στην εγκυμοσύνη τους ότι πρέπει να τρώνε για δύο επειδή υπάρχει ένα παιδί μέσα στην κοιλιά τους και να αυξήσουν την ποσότητα τους από τι έτρωγαν ως πριν.

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Υπογραφή σύμβασης για προμήθεια αστικού εξοπλισμού (κιόσκια)
Υπογράφηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 στο Δημαρχείο Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο μεταξύ του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου και της εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την προμήθεια αστικού εξοπλισμού (κιόσκια), προϋπολογισμού 61.256 ευρώ (με ΦΠΑ).

Τα κιόσκια θα περιλαμβάνουν εκτός του στεγάστρου, καθίσματα και τραπέζι. Πρόκειται για μέρος διαγωνισμού που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού σε Μεσαία Μηλιά, Λόφο και Κεραμίδι
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει να πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης και επέκτασης εγκαταστάσεων φωτεινών σηματοδοτών και ηλεκτροφωτισμού στις οδούς αρμοδιότητας ΥΤΕ ΠΕ Πιερίας. Το έργο με κωδικό 2131ΠΙΕ001ΙΔΠ20, το οποίο χρηματοδοτείται από το Τεχνικό Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Κ.Μ., περιλαμβάνει τμηματική αντικατάσταση φωτεινών σηματοδοτών,

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για την ευφυή γεωργία από την Πιερική Αναπτυξιακή
Η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε μια ομάδα διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) που αφορούν σε θέματα ευφυούς γεωργίας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου BSB Smart Farming. Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από 2 webinars που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022.

"Έχετε καταλάβει ότι χαμένος βγαίνει ο τουρισμός της Πιερίας ; "


Φώτο Αρχείου

 Διάβασα με πολύ προσοχή τις ανακοινώσεις τόσο των Δημάρχων Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου όσο και της Αντιπεριφέρειας και της ΔΕΥΑΚ. Ας συμφωνήσουμε ότι το πρόβλημα δεν έχει προέλθει από τον Βιολογικό . Έχετε καταλάβει ότι χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν αυτή την εικόνα και εγκαταλείπουν τις παραλίες ; Έχετε καταλάβει ότι χαμένος βγαίνει ο τουρισμός της Πιερίας ; 

Μαρία Νταντάμη: "Εφηβεία: προκλήσεις και ευκαιρίες"
Η συζήτηση - αξιολόγηση των στόχων, των δράσεων και των έως σήμερα αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+ Sport “Ariadne”, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Κατερίνης, τέθηκαν στο επίκεντρο της τρίτης διακρατικής συνάντησης των εταίρων.

Ενημερωτική συνάντηση με τους Φίλους του Μουσείου Πόλης Κατερίνης
Με αντιπροσωπεία της ομάδας «Φίλοι Μουσείου πόλης Κατερίνης» συναντήθηκε η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Πάρκο των Μουσών έξω από το Τόκιο ! Και αναψυκτήριο με τ΄όνομα Πιερία !
Και οι εννιά είναι εδώ. Η Κλειώ, η Ευτέρπη, η Θάλεια, η Μελπομένη, η Τερψιχόρη, η Ερατώ, η Πολυμνία, η Ουρανία, η Καλλιόπη. Οι κόρες του Δία και της Μνημοσύνης ταξίδεψαν από τα Πιέρια Όρη και ήρθαν σχεδόν εννιάμισι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στα υψίπεδα του Τσιτσίμπου στο νομό Σαϊτάμα της Ευρύτερης Περιοχής του Τόκιο.

Παναγιώτης Σακελλαρίου: Ο γιατρός που αγαπήθηκε σε Πιερία, Κέρκυρα, Λαμία


Τρεις μήνες πέρασαν από το "χαμό" του αγαπητού σε πολλούς , Πιεριέα γιατρού Παναγιώτη Σακελλαρίουο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια.

Ο Παναγιώτης Σακελλαρίου γεννήθηκε στο Κίτρος Πιερίας όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως Δημοδιδάσκαλος, μεγάλωσε στη Κατερίνη και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της πόλης αυτής.

Διονύσης Φόλιος: "Εως και 80% η ακαρπία στα ακτινίδια της Πιερίας λόγω παγωνιάς"
Σοβαρό πρόβλημα ακαρπίας σε αρκετά δυναμικά κτήματα εντοπίζεται στο νομό Πιερίας. Συγκεκριμένα, στη Δημοτική Ενότητα Δίου Ολύμπου όπως τόνισε στον ΑγροΤύπο ο παραγωγός και αντιδήμαρχος αγροτικών κ. Διονύσης Φόλιος, υπάρχουν περιβόλια με ακαρπία σε ποσοστό που φθάνει και το 80%, λόγω κυρίως της ισχυρής παγωνιάς που επικράτησε πολλές ημέρες στην περιοχή μέσα στο Μάρτιο. Σύμφωνα με τον κ. Φόλιο, τώρα οι περισσότεροι παραγωγοί έχουν ήδη κάνει αρκετές λιπάνσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τις 10 Ιουλίου, ενώ μετέπειτα θα ακολουθήσουν αρκετά ποτίσματα ανάλογα και τον καιρό. Σημειωτέον ότι η ακαρπία στα ακτινίδια, δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ.

agrotypos.gr
Στο top 30 του κλάδου των ελληνικών Super Market η Πιερική αλυσίδα Πίτσιας
Στην ενίσχυση του δικτύου των καταστημάτων της μέσω εξαγοράς και στην είσοδο της σε περιοχές όπου μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσία, προχώρησε πριν από 1,5 μήνα  η αλυσίδα Πίτσιας.

Πα­νη­γυ­ρί­ζει η Ιε­ρά Μο­νή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου
Γνωστοποιείται ό­τι στις 13 Ιουνίου πα­νη­γυ­ρί­ζει η Ιε­ρά Μο­νή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου. Τό πρό­γραμ­μα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

7.00 μ.μ. Πα­νη­γυ­ρι­κός Ἑ­σπε­ρι­νός

Κορμός δέντρου καταπλάκωσε τρία οχήματα στην ΤούμπαΘεομηνία σάρωσε τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Δευτέρας, με τους ισχυρούς ανέμους και την έντονη βροχόπτωση να δημιουργούν προβλήματα στον αστικό ιστό.

Στην περιοχή της Τούμπας, επί της οδού Ναυπλίου ένα δέντρο που κόπηκε καταπλάκωσε τρία οχήματα.Στο σημείο έσπευσαν όχημα της Πυροσβεστικής αλλά και περιπολικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

ΤhessToday.gr

Αυτή θα είναι σύντομα η νέα εικόνα του λιμανιού της Παραλίας Κατερίνης
Ολική μεταμόρφωση προβλέπεται για το λιμάνι της Παραλίας του Δήμου Κατερίνης, που θα περιλαμβάνει ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους, χώρο “όασης” αλλά και υποδομή που θα καλύψει τις ανάγκες του προς υλοποίηση Υδατοδρομίου.

Λιτόχωρο: Ενθουσίασε το κοινό η θεατρική ομάδα &;Attack-a&
Στην αναγγελία της νέας θεατρικής παραγωγής της ομάδας &;Attack-a& περιμέναμεσίγουρα να δούμε κάτι ενδιαφέρον, γνωρίζοντας την ταυτότητα και την αισθητική
της από τα δύο προηγούμενα έργα της τα οποία στο χρόνο τους, μας αιφνιδίασαν
αναπάντεχα για την πρωτοτυπία και την αμεσότητα τους.