7 Ιουνίου 2022

Παναγιώτης Σακελλαρίου: Ο γιατρός που αγαπήθηκε σε Πιερία, Κέρκυρα, Λαμία


Τρεις μήνες πέρασαν από το "χαμό" του αγαπητού σε πολλούς , Πιεριέα γιατρού Παναγιώτη Σακελλαρίουο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 82 του χρόνια.

Ο Παναγιώτης Σακελλαρίου γεννήθηκε στο Κίτρος Πιερίας όπου υπηρετούσε ο πατέρας του ως Δημοδιδάσκαλος, μεγάλωσε στη Κατερίνη και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της πόλης αυτής.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκπληρώνοντας το από της παιδικής του ηλικίας όνειρο και πραγματοποιώντας την αμετακίνητη επιθυμία του να γίνει γιατρός.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στη Θράκη ως έφεδρος ανθυπίατρος του Πυροβολικού κατά τη δύσκολη χρονική περίοδο 1964-1966 λόγω των προστριβών με τη Τουρκία.

Εν συνεχεία διορίσθηκε Αγροτικός Ιατρός στη Κέρκυρα στο δήμο Λακώνων όπου συνδέθηκε με δεσμούς φιλίας με τους κατοίκους διατηρώντας επαφές μέχρι προσφάτως όταν επισκέφθηκε το νησί.

Εκεί ως νέος και ανειδίκευτος γιατρός διέγνωσε εγκαίρως και επιτυχώς την επιδημία τύφου που ενέσκηψε στη περιοχή και προφύλαξε την υγεία των κατοίκων αποσπώντας την αναγνώριση του Νομιάτρου.

Μετά το πέρας της εκεί υπηρεσίας του μετέβη στην Αγγλία και ειδικεύτηκε στη Παθολογία σε νοσοκομεία της χώρας αυτής κατά τη περίοδο 1967-1970.

Με την επάνοδό του στην Ελλάδα στο τέλος του 1970 εγκαταστάθηκε στη Λαμία , όπου ζούσε η οικογένειά του από το 1957, εξασκώντας το ιατρικό του λειτούργημα και προσφέροντας τις ιατρικές υπηρεσίες τόσο στη κοινωνία της Λαμίας όσο και στη περιφέρεια του νομού Φθιώτιδας για 45 ολόκληρα χρόνια αδιαλείπτως.

Παντρεύτηκε την Τζίλιαν το 1969 η οποία του συμπαραστάθηκε μέχρι το τέλος και απέκτησαν δύο παιδιά τη Βίβιαν και τον Βασίλη τα οποία αξίωσε να τα δει επιστήμονες, ιατρό και οικονομολόγο αντίστοιχα.

https://www.lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !