7 Ιουνίου 2022

Στο top 30 του κλάδου των ελληνικών Super Market η Πιερική αλυσίδα Πίτσιας




Στην ενίσχυση του δικτύου των καταστημάτων της μέσω εξαγοράς και στην είσοδο της σε περιοχές όπου μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσία, προχώρησε πριν από 1,5 μήνα  η αλυσίδα Πίτσιας.


Η περιφερειακή λιανεμπορική εταιρεία από την Πιερία, που βρίσκεται στο top 30 του κλάδου, εξαγόρασε 3 καταστήματα της Μαζί Markets, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στη Βέροια και ένα στη Χαλκιδώνα στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το τίμημα.



Η ταμπέλα στα νέα καταστήματα που έχουν επιφάνεια 800 τ.μ., 600 τ.μ. και 300 τ.μ., θα αλλάξει από 1η Μαΐου, ενώ αναμένεται να προσθέσουν τζίρο άνω των 5 εκατ. ευρώ στην αλυσίδα από την Πιερία. Πέρυσι η αλυσίδα Πίτσιας πέτυχε πωλήσεις 23 εκατ. ευρώ από 20 εκατ. ευρώ το 2020 ενώ εφέτος ο τζίρος της εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ. Σήμερα η αλυσίδα Πίτσιας διαθέτει δίκτυο 27 καταστημάτων μαζί με τα 3 νέα σημεία και το eshop της που τζιράρει περί το 1 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά την πορεία των πωλήσεων της το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς αυτό κατέγραψε, σύμφωνα με στελέχη της, ανάπτυξη 15% όταν το σύνολο της αγοράς κινήθηκε πτωτικά. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι πέρυσι το δίκτυο της ενισχύθηκε με 3 νέα καταστήματα. Εκτός από την απόκτηση μέρους του δικτύου της

Η διοίκηση της αλυσίδας Πίτσια από την Πιερία που δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 1973, σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη της παρουσίας της στην αγορά αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες εξαγορές καταστημάτων αλλά και τοπικών αλυσίδων.

Σημειώνεται ότι κατάστημα της αλυσίδας Μαζί Markets που βρίσκεται στον Τύρναβο έχει αποκτήσει παλαιότερα σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η ΑΒ Βασιλόπουλος.


https://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !