7 Ιουνίου 2022

Πάρκο των Μουσών έξω από το Τόκιο ! Και αναψυκτήριο με τ΄όνομα Πιερία !




Και οι εννιά είναι εδώ. Η Κλειώ, η Ευτέρπη, η Θάλεια, η Μελπομένη, η Τερψιχόρη, η Ερατώ, η Πολυμνία, η Ουρανία, η Καλλιόπη. Οι κόρες του Δία και της Μνημοσύνης ταξίδεψαν από τα Πιέρια Όρη και ήρθαν σχεδόν εννιάμισι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στα υψίπεδα του Τσιτσίμπου στο νομό Σαϊτάμα της Ευρύτερης Περιοχής του Τόκιο.

Το Πάρκο των Μουσών βρίσκεται ανάμεσα στην πόλη Τσιτσίμπου και την κωμόπολη Ογκάνο, καλύπτοντας μια τεράστια έκταση 3750 στρεμμάτων. Άνοιξε το 1991 και το διαχειρίζεται ο νομός Σαϊτάμα με το δήμο Τσιτσίμπου. Αρχικά συμμετείχε και η σιδηροδρομική εταιρεία Seibu η οποία αποχώρησε το 2006 δωρίζοντας στο Δήμο Τσιτσίμπου τη γη και τις εγκαταστάσεις που ήταν στην ιδιοκτησία της. Αποτελείται από διαφορετικές θεματικές περιοχές με πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και πολλές αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μόνο το σημείο με τις Mούσες και άλλα σημεία ελληνικού ενδιαφέροντος.
Το πάρκο απέχει περίπου 2 ώρες από το σταθμό Ικεμπούκουρο του Τόκιο (με τρένο μέχρι το σταθμό Seibu Chichibu και στη συνέχεια με λεωφορείο).


Και αυτό το κτίριο έχει ελληνικό όνομα. Ονομάζεται «Πιερία» (ピエリア), από τη γενέτειρα των Μουσών. Είναι ένα αναψυκτήριο που σερβίρει και λίγα πιάτα, κυρίως νουντλς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !