10 Οκτωβρίου 2022

Μικρή Μηλιά Πιερίας: Η Μονή της Παναγίας Μακρυρράχης


Η Μικρή Μηλιά (παλαιότερη ονομασία Μικρά Μηλέα) είναι οικισμός του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού στο Νομό Πιερίας. Αποτελεί, μαζί με την Παλαιόστανη, την Τοπική Κοινότητα Παλαιόστανης η οποία έχει συνολικά 476 κατοίκους.

Αρχαία Πύδνα Πιερίας: Από σημαντικό εμπορικό κέντρο στην παρακμή
Η Αρχαία Πύδνα είναι χωριό της Πιερίας, με 21 κατοίκους. Υπάγεται στο δήμο Πύδνας Κολινδρού . Είναι γνωστή από τη Μάχη της Πύδνας, η οποία σήμανε την οριστική υποταγή της Ελλάδας στους Ρωμαίους. Στη μάχη αυτή (168 π.Χ.) ο τελευταίος βασιλιάς της Μακεδονίας Περσέας ηττήθηκε από τον ύπατο Αιμίλιο Παύλο.

Διακοπή νερού αύριο σε Νέο και Παλαιό Κεραμίδι και Αρωνά
Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης ενημερώνει πως την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 θα υπάρχει καθολική διακοπή υδροδότησης στις περιοχές του Δήμου Κατερίνης:


-Τ.Κ. Ν. Κεραμιδίου

-Εργατικών Κατοικίων Τ.Κ. Π. Κεραμιδίου

Δήμος Δίου-Ολύμπου προς κ. Κιάφα "Ημιμάθεια ή απλά ψέματα; '
Το Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ αποτελεί μια συντονισμένη παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που στοχεύει στην ουσιαστική υποστήριξη των Δήμων, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο θεσμικό και χρηματοδοτικό μέσο με στόχο την επίτευξη της δημοσιονομικής εξυγίανσης στους Δήμους, όπου απαιτείται.

Ασημένιος Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Βασίλης Μπαταλας


Την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας ο Μπαταλας Βασίλης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων που διεξήχθη απο τις 4 εως 9 Οκτωβριου στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας στην κατηγορία των 88 κιλών ελληνορωμαϊκής παλης.