9 Μαρτίου 2021

Ολοκληρώνεται η στεγανοποίηση των Λιμνοδεξαμενών Ελάφου & Π.Κεραμιδίου




Στις εργασίες ενίσχυσης και βελτίωσης των αγροτικών υποδομών στο σύνολο του αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης και στην ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των κατοίκων εντάσσεται η στεγανοποίηση δύο εκ των τεσσάρων Λιμνοδεξαμενών στη Θέση ‘‘Παλιοχέρωνας’’ της Τ.Κ. Ελάφου και μίας Λιμνοδεξαμενής στη θέση ‘‘Νεκροταφείο’’στο Τ.Κ. Π.Κεραμιδίου της ΔΕ Ελαφίνας. Με το πέρας των παρεμβάσεων εξασφαλίζεται η πλήρης αποκατάσταση - προστασία των λιμνοδεξαμενών, προκειμένου να διασφαλιστεί ο ωφέλιμος όγκος ταμίευσης ύδατος.

Ήδη ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση μεμβράνης στις Δεξαμενές Ελάφου, ενώ σήμερα ξεκίνησε η τοποθέτηση και στη δεξαμενή του Π.Κεραμιδίου.

Την ικανοποίησή του για τους ταχείς ρυθμούς των εργασιών εξέφρασε στη διάρκεια επιτόπιας αυτοψίας που πραγματοποίησε στην Τ.Κ. Ελάφου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Γιάννη Συμεωνίδη, παρουσία της προέδρου της Τ.Κ. Ανθούλας Τσιγκαροπούλου και των μελών του τοπικού συμβουλίου. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος: «Επενδύουμε στον πρωτογενή τομέα και εξασφαλίζουμε τις ανάγκες άρδευσης των συγκεκριμένων περιοχών. Με έργα και πράξεις βελτιώνουμε την καθημερινότητα των αγροτών μας, συμβάλλοντας στην καλύτερη διαχείριση του νερού. Οι υπηρεσίες μας συνεχίζουν καθημερινά τις παρεμβάσεις που ενισχύουν την παραγωγή στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Δήμου μας».

«Για έργο πνοής για την περιοχή» έκανε λόγο η πρόεδρος της Τ.Κ. Ανθούλα Τσιγκαροπούλου, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης «για την άμεση ανταπόκριση στο διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Ελάφου».

Η ταυτότητα των παρεμβάσεων

Συγκεκριμένα, στην Τ.Κ. παράλληλα με τη βελτίωση των δρόμων πρόσβασης στην περιοχή μετά από επιμελή καθαρισμό του χώρου αποθήκευσης των δεξαμενών από ύλη, χόρτα κ.α., καθώς και του χώρου αγκύρωσης της μεμβράνης περιμετρικά των λιμνοδεξαμενών, τοποθετήθηκε από ειδικευμένο συνεργείο το γεωΰφασμα και εν συνεχεία η μεμβράνη στεγανοποίησης. Επιπλέον, λήφθηκε ιδιαίτερη μέριμνα προσαρμογής της μεμβράνης σε όλους τους αγωγούς, διώρυγες ή κανάλια εκκένωσης, υπερχείλισης, απόληψης και πλήρωσης των δεξαμενών. Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθείται και για τη λιμνοδεξαμενή του Π.Κεραμιδίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η χρηματοδότηση του έργου ύψους 119.578,00 € (με ΦΠΑ), είναι από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ενώ η σύμβαση με τον ανάδοχο που ανέλαβε την εκτέλεση των εργασιών έγινε στις 21/12/2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !