12 Ιουλίου 2012

Έξι στελέχη της ΔΕΥΑΚ στη Χίο ; Πόσο κοστίζουν Δήμαρχε ;


Μετά την δημοσίευση του αποσπάσματος της απόφασης ( ΑΔΑ:Β41ΕΟΕΤΡ-ΚΨΧ)  για την συμμετοχή   6  στελεχών της ΔΕΥΑΚ Κατερίνης στην 24η Τακτική Γενική συνέλευση στη Χίο στις 12 και  13 Ιουλίου  καλούμε την Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ  και της Δημοτικής Αρχής να εξηγήσουν στους δημότες  μας την αναγκαιότητα αποστολής αυτής της πολυπληθούς αντιπροσωπείας στη Χίο , να μας γνωρίσει το ποσό της δαπάνης αναλυτικά, την αναγκαιότητα συμμετοχής ενός εκάστου, πόσοι συμμετείχαν ως μέλη της συνέλευσης και πόσοι ως παρατηρητές   αλλά και τα οφέλη της ΔΕΥΑΚ από αυτή τη συμμετοχή.

Κατερίνη: Καθημερινές παρεμβάσεις στους χώρους πρασίνου
Στον οικισμό της Νέας Χράνης, στην πλατεία Ελευθερίας, στο πάρκο των Ευαγγελικών, σε κ.χ. της οδού 19ης Μαΐου και στους κόμβους της Γανόχωρας και του Υδραγωγείου αντίστοιχα, εργάστηκαν σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου, τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης,

Αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση οδοστρώματος στις οδούς Σβορώνου και Φιλίππου


Στην ασφαλτόστρωση τμημάτων οδών στις οδούς Φιλίππου και Σβορώνου αντίστοιχα, επικεντρώθηκαν σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου, οι παρεμβάσεις του Κέντρου Αποκαταστάσεων και Συντηρήσεων του Δήμου Κατερίνης και της ΔΕΥΑΚ .
Ειδικότερα με την ασφαλτόστρωση στις οδούς Σβορώνου και Φιλίππου έγινε αποκατάσταση τόσο των φυσικών φθορών του οδοστρώματος, όσο και των φθορών που προκλήθηκαν από εργασίες για την αντιμετώπιση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης.
Στο Κέντρο Αποκαταστάσεων και Συντηρήσεων μπορούν να απευθύνονται οι δημότες καλώντας τον αριθμό 11123 για να αναφέρουν το πρόβλημα που έχουν εντοπίσει, και αφορά μικρά και μεγάλα προβλήματα, που σχετίζονται με τις υποδομές της πόλης.

Συντήρηση αγροτικού οδικού δικτύου στην Παραλία Κατερίνης


Στο πλαίσιο συντήρησης του αγροτικού οδικού δικτύου συνεργεία του Δήμου Κατερίνης προχώρησαν σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου σε εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος από τις φυσικές φθορές, στα όρια του οικισμού της Παραλίας, με την τοπική Κοινότητα Καλλιθέας.

Οι παρεμβάσεις συντήρησης που έγιναν σε αγροτικό δρόμο μήκους 500 περίπου μέτρωνολοκληρώθηκαν με χαλικόστρωση.

Πρόκειται για ένα κομβικό για τους κατοίκους της περιοχής σημείο, καθώς διευκολύνει την πρόσβασή τους στις γεωργικές καλλιέργειες.

Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος στην Σεβαστή


Η μέριμνα για όλες τις περιοχές του Δήμου Κατερίνης και η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των κατοίκων τους βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινής δράσης των υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου οι εργασίες αποκατάστασης τμήματος( 300 μέτρων περίπου), του αγροτικού οδικού δικτύου, κοντά στον οικισμό της  τοπικής κοινότητας Σεβαστής.
Πιο συγκεκριμένα, αφού έγινε καθαρισμός από μπάζα και απορρίμματα, που είχαν μετατρέψει το συγκεκριμένο σημείο σε εστία μόλυνσης για την περιοχή, ακολούθησε διαδοχικά διαμόρφωση με γκρέηντερ και χαλικόστρωση του οδοστρώματος.

Κατερίνη: εργασίες ανάπλασης στην περιοχή των Αστικών.Στις οδούς Οινόης και Π.Τσαλδάρη αντίστοιχα, συνεχίστηκαν οι εργασίες ανάπλασης στην περιοχή των Αστικών.
Γενικότερα τις ημέρες αυτές, οι εργασίες επικεντρώνονται σε καθαιρέσεις των παλαιών πεζοδρομίων και στην τοποθέτηση νέων κρασπέδων.

26ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΣΕΡΒΙΩΝ


Συνεχίζεται στην Παλιά Καστανιά Σερβίων το 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού. Οι πτήσεις των αιωροπτεριστών θα πραγματοποιούνται μέχρι και το Σάββατο 14 Ιουλίου. Η πίστα απογείωσης βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τον οικισμό της Παλιάς Καστανιάς σε υψόμετρο 1000μ. προσφέροντας παράλληλα μία μοναδική θέα της λίμνης Πολυφύτου, της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και της γύρω περιοχής. 

Κατερίνη: "Κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή του νέου κλειστού Γυμναστηρίου


Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή του νέου κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Πεισιστράτου και Ηλέκτρας.

Το έργο προϋπολογισμού 35.000 ευρώ περίπου υλοποιείται από ίδιους πόρους της  ΔΕΥΑΚ.

«Όλα αυτά τα έργα που είναι σε εξέλιξη είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς που γίνεται από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ με την στήριξη του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη, αλλά και των εργαζομένων» επισήμανε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Στέλιος Μπουσνάκης, τονίζοντας ότι «πρώτος στόχος της ΔΕΥΑΚ είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των δημοτών».

Κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων στον οικισμό της Νεοκαισάρειας"


Στο πλαίσιο μιας σειράς έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και εκτελούνται με συγχρηματοδότηση από την ΔΕΥΑΚ, εντάσσονται οι εργασίες κατασκευής εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον οικισμό της Νεοκαισάρειας, οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.845.000 ευρώ, αφορά στην κατασκευή 5.576 μέτρων αγωγών ακαθάρτων και 4.424 μέτρων εξωτερικού αγωγού μέχρι τον Σβορώνο,  όπου και συνδέεται.

Έχει κατασκευασθεί ήδη περισσότερο από το 60% του εσωτερικού δικτύου, ενώ οι εργασίες και η χρηματοδότησή συνεχίζονται κανονικά.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι 22/02/2013.

Κατερίνη: Στο στάδιο της επίχωσης οι εργασίες κατασκευής των τριών Βιοκλιματικών Σχολείων


Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής των τριών Βιοκλιματικών Σχολείων, στην περιοχή Βατάν-Μυλαυλάκου, στην περιοχή Εθνικού Σταδίου(πίσω από τον Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού) και στην περιοχή των Ευαγγελικών(πίσω από τον Ι. Ναό της Αγίας Άννας).

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ


Κατόπιν της υπ’αριθμ. 7404/21-4-2011 Δήμου Κασσανδρείας παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι που θα μεταφέρουν εκεί τα μελίσσια τους για την νεκταροσυλογή του Πεύκου, να μην τα τοποθετούν σε ζώνες πυρόσβεσης και κοινοτικούς δρόμους. Για κάθε αμφιβολία τους να έρχονται σε επικοινωνία με το τηλέφωνο του Δήμου στο 23740-20607.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ    ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ    ΕΔΕΣΣΑΣ


Η ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ. ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ


Στην Λιθουανία βρίσκεται η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Νικολαΐδου Κατερίνα, όπου δίνει τη μάχη για διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας  Νέων από τις 12 ως τις 15 Ιουλίου.

Παραδοσιακό πανηγύρι Αγίας Παρασκευής Πλατάνης


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνης θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι Αγίας Παρασκευής Πλατάνης, τηνΤετάρτη 25 Ιουλίου 2012 & ώρα 9 μ.μ.στο προάυλιο χώρο του δημοτικού σχολείου. Με την ορχήστρα ΄΄Ήχος Αλμωπίας΄΄ του Χρήστου Τσιπάρη και την συμμετοχή του χορευτικού του πολιτιστικού συλλόγου Μεσημερίου ΄΄ Αριστοτέλης΄΄.

Μυδοχαρά στον Μακρύγιαλο Πιερίας 14-15 ΙουλίουΤι πρέπει να προσέχουν οι βαμβακοπαραγωγοί της Πιερίας1.
Στόχοι
1.1
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης εκδίδει το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων με βάση τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από το δίκτυο παρακολούθησης (φερομονικές παγίδες)  που έχει εγκατασταθεί στο Νομό και τις επιθεωρήσεις που πραγματοποιούνται σε βαμβακοφυτείες. Το παρόν δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς του Ν. Πιερίας με στόχο την ενημέρωσή τους για την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.
1.2
Αφορά το διάστημα από την εμφάνιση των χτενιών έως την εμφάνιση των πρώτων καρυδιών.
1.3
Απαιτείται ο βαμβακοπαραγωγός να παρακολουθεί τακτικά κάθε βαμβακοχώραφο και σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα, να εφαρμόζει τις συγκεκριμένες καλλιεργητικές πρακτικές φυτοπροστασίας και στο σωστό χρόνο, όπως περιγράφονται παρακάτω κατά περίπτωση.
2.
Διαπιστώσεις
2.1
Τα βαμβακόφυτα αναπτύσσονται πλήρως και αρκετές φυτείες παρουσιάζουν οψιμότητα λόγω των πλημμυρών του Μαΐου.
2.2
Οι βαμβακοφυτείες βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη και ανάλογα με την οψιμότητά τους βρίσκονται στο στάδιο σχηματισμού των πρώτων χτενιών, της ανθοφορίας ή και του σχηματισμού των πρώτων καρυδιών. Τα φυτά έχουν ύψος 50-70 εκ. και 14-16 πραγματικά φύλλα.
2.3
Διαπιστώθηκαν μικροί πληθυσμοί τετράνυχου σε κάποιες βαμβακοφυτείες, ενώ έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού, καθώς έχουν συλληφθεί στις φερομονικές παγίδες μέχρι στιγμής 1-6 ενήλικα πράσινου και 2-20 ενήλικα ρόδινου σκουληκιού. Όμως από τις δειγματοληψίες που γίνονται δεν διαπιστώνονται σοβαρές προσβολές από τις προνύμφες των εντόμων που να δικαιολογούν ψεκασμούς, καθώς δεν έχουν βρεθεί πάνω από 8 προνύμφες ανά 100 φυτά, που είναι το κατώτερο όριο προσβολής αυτή την περίοδο.
3.
Συστάσεις – καλλιεργητικές πρακτικές

Συστήνεται στους παραγωγούς να παρακολουθούν τακτικώς και επισταμένως κάθε 3-4 ημέρες τα βαμβακόφυτά τους για τυχόν προσβολές από προνύμφες που επιβίωσαν από τα ωφέλιμα και μόνο εάν διαπιστωθεί η παρουσία προνυμφών σε ποσοστό πάνω από 8% (8 σκουλήκια ανά 100 φυτά), να εφαρμοσθεί ψεκασμός. Την περίοδο αυτή να μη χρησιμοποιηθούν γενικώς εντομοκτόνα ευρέως φάσματος (μη εκλεκτικά) για άλλους εχθρούς, διότι θα αυξηθούν οι πληθυσμοί του πράσινου και ρόδινου.
4.
Εφαρμογή ψεκασμών με Φυτοπροστατευτικά Προϊόντα

Την περίοδο αυτή συνιστάται τα χρησιμοποιούμενα φυτοπροστατευτικά να ανήκουν στην κατηγορία των εκ-λεκτικών εντομοκτόνων, όπως τα εγκεκριμένα βιολογικά (Bacillus thuringiensis και spinosad) και της δραστικής diffubenzuron που παρεμβαίνει στην ανάπτυξη του εντόμου. Τα παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συνδυαστικά. Τα παραπάνω σκευάσματα συστήνονται διότι η επιλογή είναι αποτελεσματική, φιλική προς το περιβάλλον και προς τα ωφέλιμα. Η χρήση αυτή την περίοδο εντομοκτόνων μη εκλεκτικών ευρέως φάσματος καταστρέφει τα ωφέλιμα και είναι δυνατόν να προκαλέσει αύξηση του πληθυσμού του τετράνυχου.


Στην ΑΕ Πάφου ο Τοπαλίδης


Στην Κύπρο και τον πάγκο της ΑΕ Πάφου θα ξεκινήσει την καριέρα του ως προπονητής ο Γιάννης Τοπαλίδης.
Ο άλλοτε βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδος, συμφώνησε με τον κυπριακό σύλλογο για συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους και θα λειτουργήσει ως πρώτος προπονητής για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Πανελλαδική συνάντηση της κ.π. Άρδην στο Στόμιο Λάρισας


Την εβδομάδα 16-22 Ιουλίου 2012, η Κίνηση Πολιτών Άρδην διοργανώνει πανελλαδική συνάντηση στο Στόμιο του Κισσάβου, στη Θεσσαλία.
Αυτή η συνάντηση δεν θα είναι όπως οι προηγούμενες. Εγκαινιάζει τον νέο χαρακτήρα της παρέμβασης που φιλοδοξούμε να κάνουμε στα πολιτικά πράγματα, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.