18 Ιουλίου 2021

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης δεν δέχτηκε ποτέ δωρεά νωπών/κατεψυγμένων τροφίμων




Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες για την προστασία του Περιβάλλοντος εδώ και 15 χρόνια (Πυροπροστασία Δασών, ΧΥΤΑ, Βιολογικός, Φράγμα Μόρνας, Διυλιστήρια, Δενδροφυτεύσεις κπα) και δέχεται υποδείξεις και παρατηρήσεις μόνο μέσα από τον δημόσιο διάλογο και τις ανοιχτές συζητήσεις των μελών της.
Συμπολίτες,
Για δεύτερη φορά εντός ολίγων ημερών γινόμαστε αποδεκτές της παρακάτω πληροφορίας:
“Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας δεν αναμειγνύεται ενεργά στο θέμα της δυσοσμίας που ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό την πόλη της Κατερίνης, διότι είναι αποδέκτης δωρεών νωπών/κατεψυγμένων τροφίμων με τα οποία ενισχύεται το Κοινωνικό της Παντοπωλείο. Για αυτό τον λόγο κράτα και το στόμα της κλειστό”.
Όλοι όσοι διακινούν τις παραπάνω πληροφορίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
Α. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας δεν δέχτηκε ποτέ δωρεά νωπών/κατεψυγμένων τροφίμων από τοπική επιχείρηση και ποτέ δεν διένειμε νωπά/κατεψυγμένα τρόφιμα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί μία περίπτωση, τα Χριστούγεννα 2018 όταν με πρωτοβουλία εθελόντριας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού προσεφέρθησαν κατεψυγμένα τρόφιμα σε 20 οικογένειες.
Β. Τα τελευταία 15 χρόνια η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας έχει δεχθεί δωρεές από δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις. Ποτέ όμως οι δωρεές αυτές δεν αποτέλεσαν συγχωροχάρτι για πιθανές αμαρτίες των δωρητών.
Γ. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας:
- Στήριξε πολλές πρωτοβουλίες πολιτών που στο ξεκίνημά τους ζήτησαν τη βοήθεια της. Ομως, για ευνόητους λόγους, μετά από τα πρώτα τους βήματα, κράτησε πάντα διακριτικά απόσταση από τις δράσεις τους.
- Στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της πρωτοβουλίας πολιτών “I can’t breathe” που χειρίζεται επιτυχώς το πρόβλημα της δυσοσμίας στην πόλη μας.
- Συμμετείχε ενεργά στις διεργασίες σύστασης της πρωτοβουλίας, στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει το έργο της (η αφίσα της είναι σχεδιασμένη από μέλος της ομάδας μας).
- Χωρίς δεύτερη σκέψη παραχώρησε την αυλή του Καπνικού Σταθμού για τη διεξαγωγή της συνέντευξης τύπου και το ίδιο θα πράξει και στο μέλλον.
- Καταδικάζει το συγκεκριμένο φαινόμενο ρύπανσης του περιβάλλοντος και απαιτεί την άμεση και παραδειγματική τιμωρία αυτών που συνεχίζουν να την προκαλούν.
- Απαιτεί από τις αρχές του τόπου να εφαρμόσουν τον νόμο, όπως οφείλουν, με ισότητα απέναντι σε όλους.
Δ. Πληροφορίες αυτού του είδους διακινούνται εσκεμμένα με στόχο να πλήξουν το κύρος της ομάδας και να προωθήσουν τα συμφέροντα επιχειρήσεων που έχουν “λερωμένη τη φωλιά τους”. Ας εξεταστεί επίσης το ενδεχόμενο χρηματισμού των παραπάνω πληροφοριοδοτών με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ των εν λόγω επιχειρήσεων.
Ε. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες για την προστασία του Περιβάλλοντος εδώ και 15 χρόνια (Πυροπροστασία Δασών, ΧΥΤΑ, Βιολογικός, Φράγμα Μόρνας, Διυλιστήρια, Δενδροφυτεύσεις κπα) και δέχεται υποδείξεις και παρατηρήσεις μόνο μέσα από τον δημόσιο διάλογο και τις ανοιχτές συζητήσεις των μελών της.
Για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ"
Ηλίας Τσολακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !