19 Μαρτίου 2012

Έκλεψαν καντήλια και σταυρούς..από το νεκροταφείο της Καλλιθέας


ΣΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ πριν λίγες ημέρες  ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΑ ΒΑΖΑ Κ ΚΑΝΤΗΛΙΑ. Η ζημιά έγινε σε πολλά μνήματα, όχι σε όλα, επίσης έχουν υποστεί κ φθορές από τους ανεγκεφαλους στη προσπάθειά τους να αποσπάσουν αυτά που θέλανε...

πηγή https://www.facebook.com/groups/354565540012/

Κολινδρός: Απίστευτες Προσφορές στο Super Market Άριστα-ΚύρκοςΑπό σήμερα και μέχρι 31-3-12 στο κατάστημα ΆΡΙΣΤΑ-ΚΥΡΚΟΣ θα βρείτε skip 70M MONO 13,80 E.
Neomat 60Μ ΜΟΝΟ 8,18 Ε 

Διόρθωση των στοιχείων για τα συνολικά στοιχεία της απογραφής


Τη διόρθωση των στοιχείων για τα συνολικά στοιχεία της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων από τα Κ.Ε.Πσε ό,τι αφορά την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας προκειμένου να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις ζητά με επιστολή που απέστειλε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Ίτσιος.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣΜε στόχο την ενίσχυση με φαρμακευτικό υλικό του Κοινωνικού Φαρμακείου, που θα τεθεί σε λειτουργία στο αμέσως προσεχές διάστημα με τη συνδρομή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αλεξάνδρειας και υπό την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, ο δήμος Αλεξάνδρειας καλεί τους πολίτες που έχουν στην κατοχή τους φάρμακα που δεν χρησιμοποιήθηκαν και δεν έχουν λήξει,

Προώθηση αναπτυξιακών έργων για την ΠιερίαΕγκρίθηκαν ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή,  μετά από εισήγηση της  Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, η διαδικασία προώθησης εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  της  πρότασης  για τη χρηματοδότηση του έργου «Έργα Διευθέτησης λεκάνης απορροής χειμάρρου Μορνιώτικου» -με την κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων που αφορούν  την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη Διεύθυνση Δασών Ν.Πιερίας, καθώς το έργο προβλέπεται εντός δασικής  περιοχής-  καθώς και η πρόταση για  την  υλοποίηση και χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση ασφαλτικών οδοστρωμάτων (13η Εθνική Οδός Κατερίνης – Αγ. Δημητρίου / οδός Ν. Πλαστήρα».


«ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ»Ψηφίζεται τη Δευτέρα 19 Μαρτίου το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο περιέχεται άρθρο του Υπουργείου Πολιτισμού, με το οποίο γίνεται «αναδιάρθρωση» των Εφορειών Αρχαιοτήτων μέσα στα Διοικητικά Όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Τις  πρώτες συμβάσεις μίσθωσης δημόσιας γεωργικής γης υπέγραψε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Δριβελέγκα, του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δ. Ευθυμιάδη, σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Γιαννιτσά: ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ:


Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Eurovelo, διοργανώνει ημερίδα με θέμα : “Ποδηλατική πολιτική στις μεταφορές και τον τουρισμό: Βιώσιμη ανάπτυξη για τις πόλεις και την ύπαιθρο”
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου, ώρα 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών και συγκεκριμένα στην αίθουσα πληροφόρησης νέων ( Βόρεια Πτέρυγα).

Ξεκίνησε η κατασκευή του 4ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης

Mε χρηματοδότηση 100%από το ΕΣΠΑ, ξεκινά η κατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Βατάν-Μυλαυλάκου.  Ήδη, ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης του περιβάλλοντος χώρου και η διαμόρφωση της έκτασης 3 στρεμ., μέσα στην οποία θα ανεγερθεί το σχολείο.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3,7 εκατ. ευρώ.

H εφηβική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΚΕΜ
Το μέλλον του πιερικού μπάσκετ που είναι η εφηβική του ομάδα –και ακολουθεί η παιδική- έδειξε στον κυριακάτικο τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ τη σοβαρή δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα του Πιερικού Αρχελάου.

Δήμος Λαγκαδά - Αγώνες κυπέλλου Enduro Βορείου Ελλάδος Την Κυριακή 18/03, ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός  Όμιλος  Λαγκαδά (Α.Μ.Ο.Λ.) με την υποστήριξη του Δήμου Λαγκαδά, διοργάνωσε αγώνα μοτοσυκλετών για το κύπελλο  ENDURO Βορείου Ελλάδος της ΑΜΟΤΟΕ για το 2012, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Κεντρική Πλατεία της πόλης. 

Πιερία: Έλεγχος της τοπικής αγοράς κρέατος


Έλεγχος της τοπικής αγοράς κρέατος σε σχέση με την προέλευση – καταγωγή του
και τήρηση μηνιαίων ισοζυγίων κρέατος

Έλεγχοι της τοπικής αγοράς κρέατος, σε σχέση με την προέλευση – καταγωγή και την τήρηση μηνιαίων ισοζυγίων κρέατος θα ξεκινήσουν άμεσα σε κρεοπωλεία, σφαγεία και τεμαχιστήρια κρέατος από κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Διατήρηση απειλουμένων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων


Το ΥπΑΑΤ καλεί τους ενδιαφερόμενους, που θέλουν να συμμετάσχουν στη δράση 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από 19/03/2012 έως 04/05/2012.

Κατερίνη: Κέντρο Ξένων Γλωσσών Δέσποινα Σιρδένη


65χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει στον Κούκο Πιερίας
65χρονος από τον Κούκο Πιερίας αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή του χτες το μεσημέρι  μέσα στο σπίτι του, στρέφοντας την καραμπίνα προς το μέρος της καρδιάς του και πατώντας την σκανδάλη. 

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ – ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ 1 – 2
Με ανύπαρκτο πέναλτι και ακύρωση γκολ εις βάρος του Αγ. Σπυρίδωνα, έληξε το χθεσινό ματς με ήτα του Αγ, Σπυρίδωνα εντός έδρας.  Μία από τις χειρότερες διαιτησίες της Α΄ Ερασιτεχνικής σήμερα στον Αγ.Σπυρίδωνα, με περαιτέρω πολλά λάθος σφυρίγματα και συνεχείς διακοπές των επιθέσεων του Αγ. Σπυρίδωνα.

H εφηβική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΚΕΜΜετά τη μεγάλη νίκη με 59-54 επί του ΑΟΚ Βεροίας, η εφηβική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου κατέκτησε επάξια το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Η ομάδα αυτή που αποτελεί το μέλλον του πιερικού μπάσκετ, ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το διάστημα των διακοπών του Πάσχα.