2 Ιανουαρίου 2013

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ένα από τα «11 θετικά παραδείγματα της χρονιάς»


Στο περιοδικό «Κ» της εφημερίδας «Καθημερινή» στο τεύχος της 30ης Δεκεμβρίου 2012, γίνεται αφιέρωμα σε πρόσωπα και προσπάθειες  που έκαναν τη χρονιά που σε λίγες ώρες θα μας αποχαιρετίσει, λίγο καλύτερη.
Μεταξύ των «11 θετικών παραδειγμάτων του 2102», των Ελλήνων που καινοτόμησαν, ανέλαβαν πρωτοβουλίες, οργάνωσαν δίκτυα εθελοντισμού ή απλά βοήθησαν το συνάνθρωπο, συμπεριλαμβάνεται και η «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας».  Οι πολίτες της Πιερίας που «δεν περιμένουν να περάσει η κρίση, αλλά αγωνίζονται και συμβάλλουν στο να την ξεπεράσουμε όλοι».
Ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Γιάννης Παπαδημητρίου μίλησε με τον Ηλία Τσολακίδη, ιδρυτή της  Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου».

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΠΙΕΡΙΑ.ΠΕΖΟΠΟΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Σ.Ε.Ο),ΥΨΟΜΕΤΡΟ 1800 ΜΕΤΡΑ.
 
 
Ο ΣΕΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
 
                                                                           ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι επαγγελματίες του Κολινδρού έστησαν γλέντι !


Οι επαγγελματίες το Κολινδρού για τέταρτη συνεχή χρονιά
έστησαν γλέντι την τελευταία μέρα του χρόνου
[31-12-12]  σε κεντρικό δρόμο του χωριού.
Με πλούσιους μεζέδες και άφθονο κρασί,
κερνούσαν τους περαστικούς και όλοι μαζί αντάλλαζαν
ευχές για μια καλύτερη χρονιά.
Photo HasapetisΔουλειά σε 100 άτομα μέσω κοινωφελών προγραμμάτων από το δήμο Νεάπολης-Συκεών


Με στόχο κυρίως την ενίσχυση της απασχόλησης ατόμων που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών υλοποιεί την πράξη «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το τρενάκι του Άη Βασίλη στο Λιτόχωρο


Με πρωτοβουλία της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου, την παραμονή της πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31/12/2012, πραγματοποιήθηκαν διαδρομές εντός της περιοχής με τρενάκι που διέθεσε δωρεάν το υπεραστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης για να κάνουν βόλτες τα μικρά παιδιά.