22 Σεπτεμβρίου 2014

«ΤΡΙΑΝΔΡΙΩΤΙΚΑ 2014» - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με δύο διήμερα πολιτιστικών εκδηλώσεων στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου καθώς και στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2014 συνεχίζονται οι θεσμοθετημένες δράσεις των “Τριανδριώτικων” που διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, στον αύλειο χώρο του Παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 88η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου


Την παραμονή του τελωνείου της Σκύδρας ζητά ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης.

Την αντίδραση του στη σχεδιαζόμενη συγχώνευση  των τελωνείων Σκύδρας, Βέροιας και Κατερίνης σε ένα τελωνείο στο Κλειδί Ημαθίας εξέφρασε  ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης στην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου.

Απάντηση δημαρχου Δίου - Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου στις προκλητικές ενεργειων των σκοπιανών

Και μόνο που αφιερώνουμε χρόνο να ασχοληθούμε με τον φαιδρό υπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, είναι λάθος.

Θα έπρεπε να τον εξετάσει στο μάθημα της ιστορίας ο Πρωθυπουργός που τον

Ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο Πύδνας - Κολινδρού

1)      Στον σημαντικότατο για την περιοχή τομέα της οστρακοκαλλιέργειας ερωτάται η Διοίκηση για το πώς βοηθάει ο Δήμος το έργο των μυδοκαλλιεργητών, αν μεριμνά και υλοποιεί την είσπραξη των μισθωμάτων, αν συνεργάζεται και

«Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Στην Επιστήμη της Εφοδιαστικής »

Ανακοινώνεται ότι έχει εγκριθεί η λειτουργία  Μεταπτυχιακού Προγράμματος  με τίτλο «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Στην Επιστήμη της Εφοδιαστικής »
Το πρόγραμμα  που θα είναι διάρκειας τριών εξαμήνων θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Διοίκησης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ίωνος στη Βέροια

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας
Α΄ Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 52 του Ν. 2696/99 "περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ."
2. Την υπ΄ αριθμ. 43503/14/1573533 από 22-09-2014 αναφορά – πρόταση Τ.Τ. Βέροιας.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων φωτογραφήθηκε στον Όλυμπο

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μαζί με μία ομάδα ορειβατών από τη χώρα του, αναρριχήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στον Μύτικα, και φωτογραφήθηκε με τον δεκαεξάκτινο Ηλιο της Βεργίνας.

Γενική συνέλευση ΕΛΜΕ Πιερίας

Σας καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου
2014 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου ΓΕΛ Κατερί-
νης (πρώην Πολυκλαδικό). Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει απαρτία η Γενική

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥΤο επιστέγασμα μιας επιτυχημένης διοργάνωσης αποτέλεσε η χθεσινοβραδινή τελετή λήξης της 88ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου. Σε μια βραδιά με κέφι, χορό και όλα τα άλλα συστατικά που το έχουν καταξιώσει εδώ και δεκαετίες ως σημαντικό θεσμό της ευρύτερης περιοχής, το πανηγύρι έκλεισε για

«ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΙΩ» ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΖΗΣΕΣ …ΧΑΝΕΙΣ
Όταν η αγάπη για το θέατρο συναντά το αρχαίο Ελληνικό κείμενο τότε οι παιδικές ψυχές ανθίζουν εκεί  μπροστά μας! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ εμπρός σου.
Καλείσαι να το ζήσεις στο  πλαίσιο της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΥ

Έκκληση για τη συγκέντρωση υλικού πρώτης ανάγκης

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση υλικού Πρώτης Ανάγκης, το οποίο θα αποσταλεί στα νησιά της Σάμου, της Χίου και της Λέσβου,

Γεννήθηκε μωρό χωρίς αίμα

Η 31χρονη μητέρα του βρέφους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης απορρόφησε όλο το αίμα του μωρού.
 
Μόλις γεννήθηκε το μωρό, το οποίο ήρθε στον κόσμο πρόωρα κατά έξι εβδομάδες, χρειάστηκε να

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Ελασσόνας

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ελασσόνας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ελασσόνας στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για την έξαρση του καταρροϊκού πυρετού στη Μακεδονία

Ερώτηση σχετικά με τις διαστάσεις που έχει πάρει η νόσος του καταρροϊκού πυρετού στο ήδη πληγέν από την ευλογιά ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων της Μακεδονίας και τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν τα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση της νόσου και την αποζημίωση των κτηνοτρόφων κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκη Κατερίνα Μάρκου προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μακεδονίας και Θράκης.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής μοτοσικλέτας στην Χαλκιδική

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, περίπτωση κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2014 στην Χαλκιδική.

Και αν η επόμενη κάνει τα ίδια; Δρόμο κι αυτή!

«Χα, οι μέλισσες, φίλε, όταν η βασίλισσα δεν τους κάνει, την αλλάζουν, διαμαρτύρονται που δεν πάει καλά το μελίσσι και τη θανατώνουν, το ’πιασες; Και αν η επόμενη κάνει τα ίδια; Δρόμο κι αυτή…»

7 συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης, οι στοχευμένοι έλεγχοι, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας στους πολίτες.

Νέες ειδικότητες στο κοινωνικό ιατρείο του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου

Με νέες ιατρικές ειδικότητες που καλύπτουν το σύνολο των υπηρεσιών υγείας ενισχύεται το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Οι ειδικότητες ιατρών που είναι πλέον διαθέσιμες στους ωφελούμενους συμπεριλαμβάνουν: Παθολόγο, Γυναικολόγο, Ουρολόγο,

Πάει για Δήμαρχος της Χρονιάς ο Μπουτάρης !

Το ανεξάρτητο Ίδρυμα «City Mayors Foundation” (www.citymayors.com) συμπεριέλαβε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στον κατάλογο των 26 επικρατέστερων δημάρχων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι τίθενται σε δημόσια ψηφοφορία στην ιστοσελίδα www.worldmayor.com για τον τίτλο του «Δημάρχου της Χρονιάς-2014».

Τιμήθηκε η μνήμη του Γεωργάκη Ολύμπιου στο Λιβάδι ΕλασσόναςΜε λαμπρό εορτασμό και κάθε επισημότητα τιμήθηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας η 193η επέτειος από το θάνατο του εθνικού μας ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιου.
Το πρωί τελέσθηκε θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.

Επίκαιρη Ερώτηση Α. Ξηροτύρη_Υλοποίηση ΕΣΠΑ

Η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη κατέθεσε επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας σχετικά με την ετοιμότητα της χώρας να ανταποκριθεί στην πρόκληση των επόμενων 15 μηνών με το "κλείσιμο" του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και την έναρξη του νέου.

Το περίπτερο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στην 30η Εμποροβιοτεχνική Κοζάνης


 Φωτογραφίες από το περίπτερο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στην 30η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας που διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων

Ζητείται οδηγός για φορτηγό στη ΘεσσαλονίκηΟΔΗΓΟΣ για φορτηγό έως 8 τόνους, περιοχή Θεσσαλονίκη, με δίπλωμα Γ' κατηγορίας , 6976/000864

Ζητείται κοπέλα για καφετέρια στη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας

ζητειτε κοπελα εμφανισιμη απο 18 και ανω για καφετερια σε χωριο της βεροιας οποια ενδιαφερετε για περισσοτερες πληροφοριες στο τηλ.6938974626 στην νεα νικομηδεια

Σημαντική Ανακοίνωση της ΕΠΣ Πιερίας κατά δημοσιευμάτων ομάδων

Επειδή παρατηρείται να δημοσιεύονται σχόλια – διαμαρτυρίες που προσβάλουν τους θεσμούς του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά και πρόσωπα, σε ιστοσελίδες ομάδων, που έχουν την αποκλειστική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μακροχώρι Ημαθίας

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1.-Τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 52 του Ν. 2696/99 "περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ."
2.-Την υπ΄αρίθμ. 2502/2/365-α΄ (ΑΔΑ: 7ΟΜ4Ι-0Θ0) από 26-08-2014 Απόφασή μας
3.-Το υπ΄αρίθμ. 4295 από 19-09-2014 έγγραφο Δ.Ε.Υ.Α.Β.

Aεροπορικές επιδείξεις στο Τατόι 26-28 Σεπτεμβρίου

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό για τρεις μόνο ημέρες για να προσφέρει θέαμα και μοναδικές αεροπορικές επιδείξεις, καθώς και μια σειρά από επιμέρους δρώμενα.
Το παράρτημα της αντικαρκινικής Αχαρνών θα βρίσκεται εκεί με Περίπτερο Πρώτων Βοηθειών και Ιατρικής Ενημέρωσης. Συμμετέχουν ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Ιατροί, Φοιτητές και Διασώστες!

Η Ryanair αναζητεί αεροσυνοδούς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά!

Ημέρες καριέρας διοργανώνει σε τρεις ελληνικές πόλεις η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair στην προσπάθεια της να βρει πληρώματα καμπίνας. Πιο συγκεκριμένα οι ημέρες καριέρας θα γίνουν εντός του Οκτωβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά, πόλεις που η Ιρλανδική εταιρεία διατηρεί βάση. 

"Οι νέοι άνθρωποι, είναι εκείνοι που οφείλουν να αφυπνίσουν την κοινωνία "

Η συμμετοχή στα κοινά, αποτελεί πράξη υψίστης υπευθυνότητας του πολίτη που επιδιώκει το καλύτερο για τον τόπο του. Που δεν αρκείται στον ρόλο του θεατή ή του επικριτή. Οι νέοι άνθρωποι, είναι εκείνοι που οφείλουν να αφυπνίσουν την κοινωνία στην οποία ζουν κι εργάζονται, συμμετέχοντας ενεργά,

Αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης με Τορόντο και Ν. Υόρκη ;

Η αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Τορόντο του Καναδά και τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον πρόεδρο της SkyGreece Airlines, πατήρ Νικόλαο Αλεξανδρή. 

Κατερίνη: Επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Κοσμά

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αφιέρωσε το τρέχον έτος στον Άγιο Κοσμά Αιτωλό, με την ευκαιρία της επετείου των 300 ετών από τη γέννηση του Αγίου (1774 – 2014). Η Ιερά Μητρόπολή μας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της παραπάνω επετείου, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων.

Tο 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης στα Ολύμπια τα εν Δίω

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μμ στο  αρχαίο θέατρο Δίου Πιερίας και στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Ολύμπια τα εν Δίω», η  θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης θα παρουσιάσει θεατρικό δρώμενο με θέμα την αγάπη  και τίτλο : 

Ρόδος: Μαθητής πήγε στο σχολείο με τσεκούρι!

Ένα πρωτόγνωρο, όσο και περίεργο περιστατικό σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες σε σχολείο, στην πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ifmedia.gr, ένας 14χρονος μαθητής

O Άρης νικητής στο 1ο Nick Galis CupΟ Άρης επίκρατησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 60-59, στο Άλεξάνδρειο και κατέκτησε το 1ο Nick Galis Cup.


Νωρίτερα η Μπάνβιτ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 77-74, και κατέλαβε την 3ή θέση.

Τα Πρωτοσέλιδα της Δευτέρας 22/9«Χωρίς τον Θεό Δεν έχει νόημα η ζωή μας»

 Φίλε μου, Σοῦ εὔχομαι νά βρεῖς καί νά ἀγαπήσεις τόν Θεό, τόν Κύριό μας Ἰησοῦ Χριστό, καί σοῦ τό ὑπόσχομαι ὅτι θά νοιώθεις ὄμορφα. Ἀντίθετα, χωρίς τόν Θεό δέν ἔχει νόημα ἡ ζωή μας. Λεγόμαστε «ἄνθρωποι» γιά νά «θρώσκουμε» «ἄνω», γιά νά στρεφόμαστε δηλαδή πρός τόν Θεό.

Πυρκαγιά στο λιμάνι της Μεθώνης

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο λιμένα Μεθώνης.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώνοντας

Επιστροφή πινακίδων στα ανασφάλιστα οχήματα

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η νομοθετική ρύθμιση για τα ανασφάλιστα οχήματα, σύμφωνα με την οποία επιστρέφονται στους παραβάτες τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια ικανότητας οδήγησης, άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας), εφόσον προσκομίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και την απόδειξη

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη

Αντρόγυνο σκοτώθηκε ..
σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή του Καστανά Θεσσαλονίκης.

Μηνύσεις Χρυσής Αυγής κατά Αστυνομίας και Υπουργού

Με μηνύσεις απειλεί η Χρυσή Αυγή τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλιας, με αφορμή τη σημερινή τελετή μνήμης στον Μελιγαλά, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις.