28 Απριλίου 2011

ΧΟΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ


Σάββατο 30 Απριλίου στις 10:00 μ.μ.
Στο cafe - bar "Different"
ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΛΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ...
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΒΡΑΔΥΑ..!!

Η ιστορία του Αιγινίου και της Πιερίας μέσα από το «Ίδρυμα Πασχάλη και Ιωάννας Τερζή»

 


Εφημερίδες του περασμένου αιώνα, ιστορικά βιβλία, σπάνιες συλλογές από γραμματόσημα αρχαία νομίσματα,  η ιστορία της δραχμής και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που καταγράφουν την σύγχρονη ιστορία του Αιγινίου και της ευρύτερης περιοχής φιλοξενούνται στο  «Ίδρυμα Πασχάλη και Ιωάννας Τερζή» στο Αιγίνιο, το οποίο ίδρυσε ο πρώην Δήμαρχος Τάσος Τερζής.  Στο ίδρυμα, το οποίο καθημερινά είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες και τα σχολεία, έχουν τοποθετηθεί  κατά χρονολογική σειρά, διάφορα αντικείμενα και τα οποία δείχνουν την εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και τη ζωή των κατοίκων του Αιγινίου, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις των κατοίκων.  Στα πολυάριθμα ράφια υπάρχουν έντυπα ποικίλου περιεχομένου, ενώ φιλοξενείται αρχείο όλων των τοπικών εφημερίδων.
          Ο Τάσος Τερζής άφησε τη δική του προσωπικό «σφραγίδα» στην τοπικό αυτοδιοίκηση, αλλά και στα κοινά του Νομού Πιερίας. Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Αιγινίου για πρώτη φορά το 1964, σε ηλικία είκοσι έξι ετών και παρά το νεαρό της ηλικίας του οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τον εξέλεξαν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πολιτική του δραστηριότητα διακόπηκε με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Επαναδραστηριοποιήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα την πολιτική ζωή του τόπου μας με τη μεταπολίτευση. Το 1974 συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές, ως υποψήφιος Βουλευτής του Νομού Πιερίας, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Το 1975 στις πρώτες μεταπολιτευτικές Δημοτικές εκλογές ηγήθηκε ανεξάρτητου συνδυασμού και εκλέχτηκε Δήμαρχος Αιγινίου. Επανεκλέχτηκε Δήμαρχος Αιγινίου το 1978 και για τρίτη συνεχόμενη φορά το 1982. Υπήρξε συνολικά Δήμαρχος Αιγινίου για δώδεκα χρόνια

pierikosborras

Ευχές Πολύζου για το ΠάσχαΤο μήνυμα της Αναστάσεως χαρίζει χαρά και αισιοδοξία παρά το γκρίζο της σημερινής οικονομικής κρίσης. Η ζωή κερδίζει τον θάνατο, γκρεμίζει τον τοίχο του χρόνου βαδίζοντας στο γλυκό αιώνιο.


Το φετινό Πάσχα μας βρίσκει σ’ ένα δύσκολο σταυροδρόμι, με τους Δήμους να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προκλήσεις.
Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να βελτιώσουμε την Ποιότητα Ζωής των δημοτών μας και να μετατρέψουμε την Βόρεια Πιερία σε Πνεύμονα Ανάπτυξης.

Εύχομαι σ’ όλους του δημότες Καλή Ανάσταση ,Χρόνια Πολλά, υγεία και ευτυχία.


Ευάγγελος Πολύζος
Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

Ανακοίνωση της Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας


Η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, λόγω του ότι δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των διαγωνισμών για την ανάδειξη προμηθευτών σε πετρελαιοειδή για το έτος 2011, για την κάλυψη των αναγκών της, θα προβεί από 1-5-2011 σε απευθείας ανάθεση προμήθειας αμόλυβδης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης. 
Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Διαχείρισης της Αστυν. Δ/νσης Πιερίας, στο τηλέφωνο 23510-46611 Αρμόδιος Αρχ/κας Καρανάτσιος Άγγελος .
Από την Αστυνομική Διεύθυνση

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


http://2.bp.blogspot.com/-SF0ULRF96d8/Tbe43SEHlXI/AAAAAAAAQeY/Wbmp5z4QCZ0/s1600/1%25CE%259C%25CE%2591%25CE%2599.jpg

ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ


http://3.bp.blogspot.com/-tKqt1_bvs64/TbfXOfKYzSI/AAAAAAAAQfg/bO04YBEkoRQ/s1600/PRIVE_21-4.jpg