29 Απριλίου 2011

Υψηλάντεια 2011

Από το Σύλλογο "Μ.Π.Σ. Αλέξανδρος Υψηλάντης"


Τις καθιερωμένες εκδηλώσεις με την επωνυμία "Υψηλάντεια" θα διοργανώσει και φέτος ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος "Αλέξανδρος Υψηλάντης" Νέας Τραπεζούντας Πιερίας.
Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον Ελληνικό Τύπο του Εύξεινου Πόντου και θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 27 Απριλίου και θα λήξουν την Κυριακή 8 Μαΐου στη Νέα Τραπεζούντα.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:

Παρασκευή 29 Απριλίου - Εορτή Ζωοδόχου Πηγής
Ώρα 8.30: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νέας Τραπεζούντας Πιερίας.
Ώρα 18.00: Αναβίωση του παλαιού εθίμου των αυγομαχιών στο χώρο της πλατείας του χωριού.
Ώρα 19.15: Απονομή κυπέλλων - αναμνηστικών στους νικητές των αυγομαχιών.
Ώρα 21.00: Ποντιακή βραδιά στο χώρο της κεντρικής πλατείας του χωριού.
Τραγούδι: Μιχάλης Κουρτίδης, Λύρα: Βαγγέλης Παραδεισόπουλος, Αλέξανδρος Αλχαζίδης.
Σάββατο 30 Απριλίου
Ώρα 20.15: Χαιρετισμός επισήμων
Ώρα 20.30 Ομιλία - Διάλεξη με θέμα: "Ο Ελληνικός Τύπος στον Εύξεινο Πόντο". Ομιλητής: Βλάσης Αγτσίδης, Διδάκτωρ Ιστορίας - Συγγραφέας.
Ώρα 21.15 - 21.30: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια του Πόντου από τη Βυζαντινή - Παραδοσιακή χορωδία του Συλλόγου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου.
Τετάρτη 4 Μαΐου
Ώρα 17.30: Ποδοσφαιρική συνάντηση στο γήπεδο Νέας Τραπεζούντας μεταξύ της ομάδας του "Εθνικού Νέας Τραπεζούντας - Βετεράνων Εθνικού Νέας Τραπεζούντας".
Ώρα 19.30: Απονομή κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα.
Σάββατο 7 Μαΐου
Ώρα 20.30: Ποντιακή θεατρική Κωμωδία από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς "Ο Προμηθέας" με το έργο: "Γαμπρέ φούστορον τρώς;" του Λάζου Τερζά, σε σκηνοθεσία Ιωάννη Γεωργιάδη.
Χώρος: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου.
Κυριακή 8 Μαΐου
Ώρα 10.30: Έναρξη "OPEN" ατομικού τουρνουά σκακιού.
Ώρα 16.30: Λήξη σκακιστικού τουρνουά και απονομή κυπέλλων και μεταλλείων στους νικητές - νικήτριες.
Χώρος: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου.
Παράλληλες εκδηλώσεις:
Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου
Συμμετοχή των μελών του χορευτικού συγκροτήματος στην περιφορά του Επιταφίου.
Κυριακή 1 Μαΐου
Συμμετοχή του Συλλόγου στα Ταφικά Έθιμα της Νέας Τραπεζούντας που αναβιώνουν στο χωριό, όπως γινόταν στο ιστορικό Όφι του Πόντου.
Δευτέρα 2 Μαΐου - Παρασκευή 6 Μαΐου
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου
Έκθεση Ζωγραφικής των τμημάτων του Συλλόγου και έκθεση φωτογραφίας από φωτογραφικό αρχείο των κατοίκων του χωριού.

Εξαιρούνται τα ΙΧ αυτοκίνητα από τα παράπλευρα διόδια της ΛεπτοκαρυάςΣυνάντηση Αμοιρίδη με Ρέππα, τηλεφωνική επικοινωνία Παπαγεωργίου με Μαγκριώτη, δήλωση Μαρίας Μίχου
Την λειτουργία των παράπλευρων διοδίων της Λεπτοκαρυάς μόνο για τα φορτηγά οχήματα ανακοίνωσαν χθες με ανακοινώσεις τους οι τρεις βουλευτές ΠΑΣΟΚ του Νομού κ.κ. Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου.
Μετά το σάλο και τον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσε η ανακοίνωση της παραχωρησιούχου εταιρείας για την έναρξη λειτουργίας του σταθμού που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ και πως θα αφορά όλα τα οχήματα, η ανακοίνωση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών έρχεται να "κατευνάσει" τα πνεύματα.

Συνάντηση Αμοιρίδη με Ρέππα
"Η πολιτική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, είναι να εξαιρεθούν τα ΙΧ αυτοκίνητα από την καταβολή αντιτίμου στα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς", ανέφερε ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, ύστερα από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.
Το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών με τη συμμετοχή του Υπουργού Δημήτρη Ρέππα, του υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη, του Γενικού Γραμματέα Σέργιου Λαμπρόπουλου και του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη, όπου συζητήθηκε το ζήτημα που προέκυψε με την λειτουργία των πλευρικών διοδίων Λεπτοκαρυάς.
Όπως έγινε γνωστό, η πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών και η πολιτική απόφαση, είναι να ισχύσουν τα όσα είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, κατά την επίσκεψη του στην Πιερία τον Οκτώβριο του 2010.
"Η εταιρία έχει τη δική της θέση, αλλά απόφαση του Υπουργείου είναι να εξαιρεθούν τα ΙΧ αυτοκίνητα από την καταβολή διοδίων στα πλευρικά της Λεπτοκαρυάς, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στο παράλληλο οδικό δίκτυο της νότιας Πιερίας και διασφαλιστεί η απρόσκοπτη επικοινωνία των κατοίκων της περιοχής", ανέφερε ο κ. Αμοιρίδης, μετά τη συνάντηση.
Προηγουμένως, ο βουλευτής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πιερίας, είχε δηλώσει, πως η θέση του ήταν και παραμένει να μην λειτουργήσουν τα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς για τα ΙΧ αυτοκίνητα, αν δεν ολοκληρωθούν τα έργα στο παράπλευρο δίκτυο της νότιας Πιερίας.
"Είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσει τις καλές προθέσεις του Υπουργείου. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι η ηγεσία του έχει ανοιχτές πόρτες για τους Πιεριείς και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην περιοχή μας, η σύμβαση παραχώρησης του Εθνικού Οδικού Δικτύου, την οποία υπέγραψε ο κ. Σουφλιάς και η προηγούμενη κυβέρνηση, δεσμεύοντας το κράτος έναντι του παραχωρησιούχου", κατέληξε ο κ. Αμοιρίδης.
Τηλεφωνική επικοινωνία Παπαγεωργίου με Μαγκριώτη
Σε συνέχεια της χθεσινής δήλωσης του και μετά από επικοινωνία του με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Βουλευτής Πιερίας ενημερώθηκε από τον υφυπουργό κ. Ι. Μαγκριώτη για την απόφαση να μην λειτουργήσουν τελικά τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς για όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει πως η εξέλιξη αυτή είναι θετική και δείχνει την πρόθεση και την εμμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την παραχωρησιούχο εταιρία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.". Δείχνει ακόμη πως παρά τα όσα γράφονται η ηγεσία του Υπουργείου και ιδιαίτερα ο υφυπουργός κ. Ι. Μαγκριώτης, όσο και οι Βουλευτές του νομού, δεν αθέτησαν την υπόσχεση και την απόφαση για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τους κόμβους της εθνικής οδού και τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς προς και από το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Αντίθετα εργάζονται με συνέπεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της νότιας Πιερίας.
Όπως τονίζει ο κ. Παπαγεωργίου η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων θα πρέπει να ισχύσει μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στην εθνική οδό (τμήμα Πόρων - Σκοτίνας), αλλά και των παράπλευρων - της εθνικής οδού - οδικών δικτύων. Αν χρειαστεί στο μέλλον, θα εξεταστεί η διάθεση καρτών ελεύθερης διέλευσης των δημοτών του Δήμου Δίου Ολύμπου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - “ Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας”Σε συνέχεια της υποστηρικτικής-συμβουλευτικής δράσης του Συλλόγου μας, “Η Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας” σας προσκαλεί το Σάββατο 7 Μαΐου και ώρα 6:30 μ.μ στην αίθουσα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου, Εθνικής Αντιστάσεως 8 στην Κατερίνη. 

 Ομιλητές θα είναι:
1. Ο κ. Χρήστος Μανές,  Παθολόγος Διαβητολόγος, Διευθυντής του Διαβητολογικού κέντρου του Γεν. Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Το θέμα της ομιλίας είναι: 
«Επιπλοκές του Σακχαρώδη διαβήτη - Διαβητικό πόδι».
2. Η κ. Νέλη Χατζηαθανασίου, Φυσικοπαθητική Διατροφολόγος   με θέμα: 
«Διατροφή του Διαβητικού». 
Στο τέλος των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με ερωτήσεις του κοινού προς τους ομιλητές.


                                                                                             Με εκτίμηση το Δ.Σ
                                                                                   & η Πρόεδρος
                                                                            Τσατσαρώνη Αικατερίνη

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ" ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


http://2.bp.blogspot.com/-DmvhIj8jnOs/TacUPy-p-BI/AAAAAAAAOaY/62XXhmNTrYQ/s1600/MenoumeEllada.jpg
Συνεργείο της τηλεοπτικής επομπής της ΝΕΤ "Μένουμε Ελλάδα" βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Πιερία. Μαγνητοσκοπεί διάφορα θέματα για την προβολή της περιοχής μας, η οποία την έχει ανάγκη όσο ποτέ.
Και όσο για την παρουσίαση και το αποτέλεσμα αυτής της φιλοξενίας, τη μεθεπόμενη βδομάδα στους δέκτες σας ....
                                                                                                                                                           Τ.Σ.

Το Σάββατο στην Κατερίνη στις 4,15 μ.μ. - Απαραίτητο το νικηφόρο αποτέλεσμα


 http://1.bp.blogspot.com/-21bJB9CzF0c/TbknAfBYERI/AAAAAAAAQj0/FRSN9Om8un8/s1600/1.%2BAGO.jpg
Με τη δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, τον ΑΓΟ Ρεθύμνου, αγωνίζεται το Σάββατο ο Πιερικός Αρχέλαος στην Κατερίνη. Η ώρα έναρξης ορίσθηκε για τις 4,15 μ.μ., μετά από αίτημα των φιλοξενούμενων.
Ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, περισσότερο για την ομάδα της Κατερίνης που έχει ανάγκη τη νίκη για να εδραιώσει την παραμονή της στην κατηγορία της Α2. Όλοι, καλαθοσφαιριστές και προπονητές, πιστεύουν σ΄ αυτή τη νίκη και η προετοιμασία όλες τις μέρες δείχνει και το ανεβασμένο ηθικό τους, που χάρη τόσο σ΄ αυτό, όσο και στην αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων, το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να γίνει μια … εύκολη υπόθεση.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 36ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΟ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ


 36χρονος κρανοφόρος αποπειράθηκε με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου να ληστέψει χθες το βράδυ περιπτερούχο μέσα στο περίπτερό του στο Λιτόχωρο. Ο περιπτεράς αντιστάθηκε, επακολούθησε συμπλοκή και ο δράστης αφού  τραυμάτισε τον αμυνόμενο στο πρόσωπο, τράπηκε σε φυγή, χωρίς να καταφέρει να πετύχει το σκοπό του.
Μετά από λίγες ώρες έρευνας οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη.