1 Μαρτίου 2012

Έκλεψε τις εντυπώσεις το « 1ο Φεστιβάλ Πιερικών Οινογεύσεων»
Μεγάλη ήταν η επιτυχία  του « 1ου Φεστιβάλ Πιερικών Οινογεύσεων» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012,  στην αίθουσα ΄΄ΕΚΑΒΗ΄΄ στην Κατερίνη, προκειμένου  να αναδείξει και να προωθήσει τα εξαιρετικά αρώματα και τις σπάνιες γεύσεις  των τοπικών οίνων της Πιερίας.

Πιερικός Αρχέλαος - Παγκράτι Το Σάββατο στις 5,00 μ.μ.
Δημήτρης Γαλάνης:                       
«Παρότι η ατυχία μας κυνηγά και έχουμε αρκετούς τραυματισμούς, η ομάδα μας προσπαθεί»

Σημαντική βράβευση για την Opel Dion MotorsΣε πείσμα των δύσκολων καιρών αλλά σε ρυθμό «Fast Forward» πραγματοποιήθηκε από τις 7 - 9 Φεβρουαρίου 2012 η Προϊόντική εκπαίδευση όχι σε ένα αλλά σε  τέσσερα νέα εντυπωσιακά μοντέλα: Αstra GTC, Zafira Tourer, Combo και το ηλεκτρικό Ampera της Opel, Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και το Ετήσιο Συνέδριο Διανομέων & Εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Opel από την GM Hellas.

8,3 εκ ευρώ για την Αποχέτευση ΜακρυγιάλουΤην ένταξη της Πράξης με τίτλο: «Αποχέτευση Μακρυγιάλου» προϋπολογισμού 8.314.291,66€ (μαζί με το υποέργο της αρχαιολογίας), στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 αποφάσισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 116542/21-2-2012 έγγραφό του.

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: Έγιναν αποδεκτές οι Νομοτεχνικές Προτάσεις για το Ψ.Ν.Π.Ο.
Μετά από συνάντηση που είχε η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έγιναν τελικά αποδεκτές οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε κατά τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου.

«Χρώματα» στον ουρανό της Ελασσόνας!
ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη


Μπορεί η οικονομική κρίση, η λιτότητα, τα νέα μέτρα, οι «κουρεμένοι» μισθοί, η ανεργία, η αβεβαιότητα, να χτυπούν για τα καλά τα Ελληνικά νοικοκυριά, αλλά οι Ελασσονίτες φρόντισαν αυτές τις μέρες της Αποκριάς να περάσουν καλά και να το διασκεδάσουν.

Ολοκλήρωση των εργασιών στο Β’ Κλειστό Γυμναστήριο Κατερίνης
Την συγκεκριμένη δέσμευση μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής στην Βουλευτή Πιερίας κα Μαρία Μίχου κατά την συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα.

Πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη με 50 ένσημαΕυνοϊκή ρύθμιση εξασφαλίζει στους ανέργους τη δυνατότητα να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με 50 ένσημα. Η ρύθμιση αυτή είναι η θετική απάντηση σε πρόσφατη ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου προς τον αρμόδιο υπουργό με την οποία ρωτούσε αν θα συνεχιστεί η δυνατότητα να έχουν οι ασφαλισμένοι πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΙΚΑ με 50 ένσημα ετησίως.

Επιτυχημένη η εκδήλωση για την Στέβια στην ΠιερίαΕνημερωτική ημερίδα με θέμα: “Η καλλιέργεια της Στέβιας και οι προοπτικές της στην Πιερία” διοργάνωσε η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και  Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας,  σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα» Κατερίνης, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Οι αγώνες των ομάδων του Πιερικού Αρχελάου


Tο Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Μαρτίου 2012, αντίστοιχα, για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου του ΣΦΚ Κατερίνη 2008, συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

-          Παιδικό – Τελική φάση, Α΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 4.3.2012, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 14,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Φίλιππος Βεροίας.  
-          Μίνι κοριτσιών – Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 4.3.2012, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 16,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – ΑΣ Φίλιππος Βεροίας
-          Μίνι αγοριών – Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Σάββατο 3.3.2012, Κλειστό γυμναστήριο Κολινδρού, ώρα 12,00 / ΑΣ Μ. Αλέξανδρος Κολινδρού – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και
-          Μίνι αγοριών – Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 4.3.2012, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Κατερίνη – ΑΕ Βατανιακού Σάρισα.