8 Ιανουαρίου 2013

Αγώνας για ενεργοποίηση Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων


Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ιεραρχηθούν τα προβλήματα και οι προτεραιότητες στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού στην σημερινή συγκυρία και με δεδομένη την ποιότητα της σημερινής διοίκησής του.   Όμως στην συνέλευση της παράταξής μας στις 28-11-12 αποφασίσαμε να θέσουμε ως πρωτεύον το ζήτημα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων (Δ-ΤΚ).  Είναι απολύτως παραγκωνισμένες, συνεδριάζουν σπανιότατα (χωρίς δημοσιεύσεις – ανακοινώσεις), δεν λαμβάνουν μέρος σε συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα αρμοδιότητάς τους, δεν γίνονται Λαϊκές Συνελεύσεις (στις Τοπικές Κοινότητες εκ του νόμου είναι υποχρεωτικές) και γενικά δεν…. υπάρχουν.

ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Λίγο πριν μας αποχαιρετίσει το 2012, το τριήμερο 27-29 Δεκεμβρίου η Κατερίνη φιλοξένησε για πρώτη φορά τους σημαντικούς Ιστιοπλοϊκούς αγώνες «ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2012» που διοργανώνονται εδώ και 17 χρόνια από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας(Ε.Ι.Ο.)

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης – ΠΑΟΝΕ Θεσσαλονίκης / 0 - 1


Απώλεια βαθμών και κακή εμφάνιση για την ομάδα του προπαιδικού της ΠΑΕ Ποντίων στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΝΕ Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Παναγιώτη Νάση δεν μπήκε σε κανένα διάστημα μέσα στο παιχνίδι και δίκαια έχασε με αυτογκόλ στο δεύτερο ημίχρονο αν και η αντίπαλη ομάδα δεν είχε ούτε την υπεροχή ούτε τις κλασικές ευκαιρίες στο αγώνα. Οι παίχτες της όμως (ΠΑΟΝΕ) έβγαιναν πρώτη πάνω  στην μπάλα και χρησιμοποίησαν το στοιχείο της δύναμης όπου είχαν υπεροπλία. Η ομάδα της Κατερίνης παραμένει 4η στην κατάταξη αλλά στο μέλλον θα πρέπει να δείξει περισσότερη συγκέντρωση αν θέλει να διεκδικήσει την συμμετοχή της στον δεύτερο γύρο και να κυνηγήσει βαθμούς - νίκες  στα επόμενα παιχνίδια με ΑΡΗ και ΗΡΑΚΛΗ.                   
Προπονητής : Νάσης Παναγιώτης
Εντεκάδα : Νάση Ζ, Τερζίδης Π, Φορτομάρης Α., Ρόγκας Α, Τουλίκας Γ., Σότο Α., Τζήκας Σ., Χανδόλιας Ν. Τσενικλής Κ, Κατσάρας Α,. Τουλίκας Σ.
Αναπληρωματικοί : Παπαδόπουλος Β., Καρακούσης Γ., Γαλανόπουλος Γ., Τζημόπουλος Δ., Παπαθανασίου Γ. Νταμπώσης Φ, Σαββίδης Π.

Παραλαβή 2 μικρών & οικονομικών οχημάτων στον δήμο Δίου-Ολύμπου


Με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών και στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Δ.Δίου-Ολύμπου, παρελήφθησαν από τον δήμο δύο μικρά και αρκούντως οικονομικά ως προς τη λειτουργία οχήματα.
Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Συγκεκριμένα, μετά την επιχορήγηση του υπουργείου εσωτερικών προς τον δήμο Δίου-Ολύμπου ύψους 79.300 ευρώ για κάλυψη δράσεων

Παράταση κατάθεσης αιτήσεων για άδειες γεωτρήσεων


Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης Δ.Δίου-Ολύμπου (που εδρεύει στο τ. δημαρχείο Κονταριώτισσας), παρατάθηκε μέχρι τις 15 Μαΐου 2013 η κατάθεση αιτήσεων των ενδιαφερομένων για εξασφάλιση αδειών λειτουργίας υφισταμένων γεωτρήσεων, οι οποίες εκτιμάται ότι σ’ ολόκληρο τον δήμο είναι περί τις χίλιες.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης – Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κένταυρος / 3-1

10ος  όμιλος του Παιδικού Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Μπορεί οι παίδες της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης να πήραν τους 3 βαθμούς της νίκης, αλλά η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν αυτή που όλοι γνωρίζουμε και αναμένουμε.
Παρά το ιδανικό ξεκίνημα με γκολ από τα αποδυτήρια όταν στο 1ο λεπτό ο Λυκούργος αποδέχτης της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κεραυνού και με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.