9 Απριλίου 2012

"Ένα όραμα για την Ελλάδα, για όλους μας"

του Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, Οικονομολόγου

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα της περασμένης εβδομάδας το 88% των πολιτών αισθάνεται απογοητευμένο από την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ το 70% κρίνει πως η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες. Απογοητευμένοι – και πολύ εύλογα – είναι όλοι σχεδόν οι Έλληνες. Εκτός από τους πλούσιους ή τους πολύ πλούσιους που έχουν εξασφαλίσει, με τις καταθέσεις τους, στο εξωτερικό κατά προτίμηση, όχι μόνο τη δική τους άνετη ζωή αλλά και τη ζωή των παιδιών και των εγγονών τους. Αυτοί δεν έχουν πρόβλημα. Έχει όμως ο υπόλοιπος λαός. Οι άνεργοι που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, οι διαβιούντες κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι…

Θα ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού !!!!


Είχα πολλά Χρόνια να Γελάσω τόσο πολύ από Δελτίο Τύπου δήμου της Πιερίας..... Είχα συνηθίσει το τελευταίο διάστημα να δέχομαι ως Katerinipress Δελτία Τύπου από τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, τα οποία σύμφωνα ,με το Γραφείο Τύπου , θα έπρεπε να δημοσιεύω ΔΩΡΕΑΝ χάριν της Δημοσιογραφικής τους Ειδησεογραφίας...όπως τόνιζαν....

Απολογισμός πεπραγμένων της Περιφέρειας Κεντρικής ΜακεδονίαςΟ απολογισμός των πεπραγμένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρίαση,  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5  Απριλίου 2012, στην αίθουσα «Αλέξανδρος» του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Συλλυπητήρια του Πιερικού Αρχελάου για το Χρήστο Χασιώτη


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος εκφράζει στην οικογένεια  του παλιού καλαθοσφαιριστή  Χρήστου Χασιώτη τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ο Θεός να δίνει δύναμη στους οικείου του να τον θυμούνται.

Δωρεάν Διανομή Τροφίμων στην Πιερία

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής γνωστοποιεί ότι για το πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων έτους 2012, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των φορέων για συμμετοχή στο πρόγραμμα παρατείνεται έως τις 30-06-2012.

21,1% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες...19,4% η Χρυσή Αυγή !


Απίστευτα ποσοστά για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή σύμφωνα με Ψηφοφορία που "Τρέχει" στο Katerinipress από την Παρασκευή. Σε σύνολο 227 ψήφων μέχρι στιγμής, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν ένα εκπληκτικό 21,15% , η Χρυσή Αυγή 19,4%, η ΝΔ 9,7%, η επιλογή ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 8,37%, το ΠΑΣΟΚ 7,93%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6.6%, η ΑΠΟΧΗ 6,17%, η ΔΗΜ.ΑΡ 5,3%, το ΚΚΕ 4,85%, ΛΑΟΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ από 2,64%,το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 1,76% και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 0,88%.

Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί στο Katerinipress μέχρι την Ημέρα των Εκλογών που όπως φαίνεται θα είναι η 6η Μαίου....

Χάρης Μπαζάκος


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤ. ΥΔΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


Σύμφωνα με την αριθ. 4223/06-04-2012 Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αλιεία (επαγγελματική και ερασιτεχνική) με κάθε μέσο και εργαλείο σε όλους τους ποταμούς, τα ρέματα, τα κανάλια, τις λιμνοδεξαμενές, τις φυσικές και τις τεχνητές λίμνες, στον ποταμό Αλιάκμονα και στα ρέματα, που εκβάλλουν σ΄ αυτόν, στα όρια του Νομού Πιερίας από 16/04/2012 και ώρα 12.00΄ μέχρι 31/05/2012 και ώρα 12.00΄ για την προστασία της αναπαραγωγής των Κυπρινοειδών, των λοιπών ιχθύων και υδρόβιων οργανισμών.
Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 1740/87 και 2040/92.
Αρμόδιοι για την τήρηση-εφαρμογή της παρούσας είναι οι Αστυνομικές Αρχές και η Δ/νση Δασών του Νομού, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

«ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΔΕΛΤΙΩΝ-ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΕΤΟΥΣ 2011»


Σε εκτέλεση του αρ. πρωτ. Π3α/Φ.11/Γ.Π.οικ.31140/26-03-2012 εγγράφου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρατείνεται η ισχύς των δελτίων-κουπονιών μετακίνησης των ατόμων με Αναπηρίες (πάσο), μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ έτους 2012.
            Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Πιερίας (τηλ. 2351351304).

Εκπληκτικές Φωτογραφίες από Βόρεια Πιερία (ΦΩΤΟ ΧΑΣΑΠΕΤΗ)

Καθαρισμός παραλίας των Αλυκών Κίτρους