22 Ιανουαρίου 2013

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Δίου-Ολύμπου την Τετάρτη


Ο δήμος Δίου-Ολύμπου ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, ημέρα εορτής του πολιούχου αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και επίσημη αργία της έδρας του δήμου, θα είναι κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δ.Δίου-Ολύμπου.

Διευκρινίζεται δε ότι θα είναι κλειστά και όλα τα σχολεία ολόκληρου του δήμου, επειδή η 23η Ιανουαρίου χαρακτηρίζεται πλέον ως τοπική αργία όχι μόνο στο Λιτόχωρο (όπως ίσχυε παλιότερα) αλλά και σ’ ολόκληρο τον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι οι τοπικές εορτές που κάποτε είχαν καθιερωθεί στους πρώην δήμους, δεν ισχύουν πλέον. 

Διαμαρτυρία τού Δ.Δίου-Ολύμπου για το κλείσιμο του ΙΚΑ Λιτοχώρου


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα 21/1/2013 εξέδωσε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας σύμφωνα με το οποίο εκφράζει δημόσια την αγανάκτηση και την οργή του Δήμου, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων αλλά και γενικά των κατοίκων της περιοχής, γιατί, στα πλαίσια των καταργήσεων – συγχωνεύσεων υπηρεσιών, η Κυβέρνηση αποφάσισε για τις 4 Φεβρουαρίου 2013 να κλείσει οριστικά το ΙΚΑ Λιτοχώρου.

Η Πιερία είναι καζάνι που βράζει!


Σύσσωμη η τοπική κοινωνία διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, πως θα αντισταθεί και αυτή τα φορά: «Δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσει, ότι απέμεινε στην Πιερία».
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 η εταιρεία θα θέσει και πάλι σε λειτουργία το σταθμό διοδίων του Αιγινίου με κόστος διέλευσης 2,20 €!
Προωθείστε το! Η Επιτροπή Αγώνα ετοιμάζει κινητοποιήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Εετήσιος χορός της «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»,  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013.
Μέλη, φίλοι, γονείς, παιδιά, χορευτές και χορεύτριες καθώς και πλήθος κόσμου γλέντησαν κυριολεκτικά υπό τους ήχους της λύρας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε ένα ζεστό, φιλικό, οικογενειακό περιβάλλον με ποντιακούς χορούς και τραγούδια.

Καταγγελία για την αντιπλημμυρική τάφρο της Κατερίνης


Αντιπλημμυρική Τάφρος Κατερίνης: Από τάφρος για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης κατάντησε χαβούζα κάθε είδους υγρών και στερεών αποβλήτων και ανοιχτός σκουπιδότοπος.


Όταν πριν 25 και πλέον χρόνια ολοκληρώθηκε το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Κατερίνης κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη του σημαντικού αυτού έργου. Θα ήταν φυσιολογικό να γίνεται τακτική συντήρηση καθαρισμός από την φυσική  βλάστηση που θα αναπτύσσονταν για να διατηρείται πάντα στο μέγιστο βαθμό της απόδοσης και αντοχής προκειμένου να επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε ως έργο. 

Παρέμβαση του Βουλευτή Πιερίας κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου για το θέμα του Κεντρικού Αγωγού Φυσικού Αερίου


Αναφορά στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας  ,Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το σημαντικό θέμα της «Μετατόπισης του Κεντρικού Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης στον Πλαταμώνα»  κατέθεσε την περασμένη  Δευτέρα  ο Βουλευτής Πιερίας κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος . Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται  για την μετατόπιση του αγωγού, πρόκειται για έναν αγωγό  υψηλής πίεσης που θα περάσει κατάντι της Εθνικής οδού μέσα από ζώνη οικιστικού ελέγχου  καταστρέφοντας και υποβαθμίζοντας το περιβάλλον. Αναφερόμενος στο θέμα αυτό που απασχολεί έντονα τους κατοίκους του Πλαταμώνα ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα στην τοπική κοινωνία και υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει  άμεσα τους κατοίκους της περιοχής μόλις λάβει την σχετική απάντηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Γιώργος Κωνσταντόπουλος
Βουλευτής Πιερίας

Πιερικός Αρχέλαος - Αιγάλεω 81 - 86


Για λίγο κράτησε η κυριαρχία στο παιχνίδι για τον Πιερικό Αρχέλαο με το Αιγάλεω, στην Κατερίνη. Στα μέσα του δεύτερου δεκάλεπτου είχε καλύψει τη διαφορά, αλλά στη συνέχεια το πείσμα για τη νίκη και η δυναμική των φιλοξενούμενων έφερε την επιτυχία γι΄ αυτούς με 81-86.  
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Τσιρτσιμάλης και Μοσχοτόγλου.
Τα δεκάλεπτα: 18-26, 45-43, 56-71, 81-86.
Οι συνθέσεις: