3 Δεκεμβρίου 2012

Γραφείο αγροτικής ανάπτυξης δημιουργήθηκε στον Δ.Δίου-ΟλύμπουΓραφείο αγροτικής ανάπτυξης λειτουργεί, εδώ και μερικές εβδομάδες, στο παλιό δημαρχείο της Κονταριώτισσας Δ.Δίου-Ολύμπου.
Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης, Πέτρος Κιάφας, το γραφείο αυτό είναι στα πρώτα του βήματα. Τονίζει όμως ότι έχει γίνει η αρχή και συμπληρώνει ότι «θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε κάποια στιγμή να στελεχωθεί με εξειδικευμένα στελέχη προκειμένου να καταστεί, κάποια στιγμή, ένα δημοτικό αγροτικό κέντρο με ενημερωτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα προς γεωργούς και κτηνοτρόφους πάνω σε ουσιαστικά ζητήματα που τους απασχολούν».

Διάλεξη-συζήτηση στο 3ο δημοτικό Λιτοχώρου


Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε διάλεξη-συζήτηση με καλεσμένη την ψυχολόγο κ. Ελένη Ρίντου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, σε συνεργασία με το Σύλλογο διδασκόντων. Το θέμα ήταν: «Ενδοσχολική βία - ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου». Πλήθος γονέων αλλά και εκπαιδευτικών παρακολούθησαν την διάλεξη.

Ανοιχτός ο δρόμος Καρίτσας - Κονταριώτισσας

Ανοιχτός είναι και πάλι ο κεντρικός οδικός άξονας Καρίτσας – Κονταριώτισσας, η κυκλοφορία του οποίου είχε διακοπεί στις 25 Οκτωβρίου λόγω κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων που άρχισαν να γίνονται εκεί. Από την έναρξη των έργων μέχρι και πριν από λίγες ημέρες η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιούνταν από παρακαμπτήρια οδό. Αισίως όμως τα έργα ολοκληρώθηκαν και ο δρόμος δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Α. Μάντζιος: Το εργοστάσιο της Σεβαστής δεν έκλεισε.


Μια διάψευση – διόρθωση εκ μέρους μου.
Σε μια προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων της Οικονομικής παραγωγής  αλλά και της αγωνίας μας για την αύξηση  της ανεργίας και με αφορμή την πληροφορία για απόλυση εργαζομένων στο εργοστάσιο μονωτικών της Σεβαστής γράψαμε ότι το εργοστάσιο της Σεβαστής έκλεισε. Η  πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Το εργοστάσιο το οποίο λειτουργεί εδώ και 10 περίπου χρόνια εξακολουθεί να παράγει και δραστηριοποιείται επιτυχώς εξαγωγικά σε τρεις χώρες  Ιταλία Ουγγαρία και Αίγυπτο.  Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στην πατρίδα μας και πράγματι έγιναν  προχθές 2 απολύσεις με γνώμονα την συνέχιση της παραγωγικής της δραστηριότητας και την διατήρηση θέσεων εργασίας.
Δυστυχώς  η απουσία μου κατά το τριήμερο δεν με βοήθησε να διασταυρώσω και να διορθώσω  την παραπάνω αναφορά μου  έγκαιρα πράγμα το οποίο κάνω σήμερα.
Αντώνιος Δ. Μάντζιος 

Ποιος Βουλευτής της Πιερίας εκπροσωπεί καλύτερα το νομό ;

Ψηφίστε κι εσείς στη δεξιά πλευρά του blog μας τον Βουλευτή του νομού μας που πιστεύετε ότι εκπροσωπεί επάξια το νομό μας στην Αθήνα......Η ψηφοφορία θα διαρκέσει 1 εβδομάδα.

Εξιχνίαση διαρρήξεων δεκατριών μονοκατοικιών του Νομού Θεσσαλονίκης


Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., διαρρήξεις δεκατριών (13) μονοκατοικιών, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και διάρρηξη ΙΧΕ οχήματος που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Αττικής.Σε δώδεκα (12) από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις αφαιρέθηκε πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μία κυνηγετική καραμπίνα και ικανό χρηματικό ποσό.

Γ.Σ. Λαμία-Νίκη Αιγινίου 3-0

ΣΕΤ 

1-0  28-26 σε 34'
2-0  25-18 σε 26'

3-0  25-22 σε 29'

Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα "Μέθοδοι Διαχείρισης Συναισθηματικών Κρίσεων"Από την Φιλιπποπούλου Κωνσταντίνα - Οδοντίατρο - Εκπαιδευτικό

Όταν η πίεση των αλλαγών στο περιβάλλον μας κοινωνικοοικονομικό και φυσικό εντείνονται δραματικά κι ο άνθρωπος βρίσκεται απροετοίμαστος διότι δεν έχει προηγούμενα επενδύσει στις αληθινές αξίες της προσωπικής ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, τότε έρχεται η ώρα ν αρχίσει η εργασία η καθημερινή η οποία θα αποδυναμώσει στη ρίζα του το καθεστώς φόβου και αγωνίας για το μέλλον.

Πιερικός Αρχέλαος – Μαρούσι 68-82


Με 82-68 έχασε στην Κατερίνη ο Πιερικός Αρχέλαος από το Μαρούσι. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα της Κατερίνης παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα, αλλά τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα των αντιπάλων.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Γερακίνης και Λόρτος.
Τα δεκάλεπτα: 21-25, 38-43, 52-59, 68-82.
Οι συνθέσεις:

Εκδήλωση της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου για τα 100 χρόνια ελεύθερης Μακεδονίας


Κατά τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου,Δημήτρη Ανδριά, η συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας γιορτάζεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τον ελληνικό λαό και για την Ελλάδα.

Ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για επικίνδυνα μπάζα με αμίαντο στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης


Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
-Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
-Υγείας
Θέμα: «Εκατοντάδες τόνοι από μπάζα εγκαταλειμμένοι σε κοντινή απόσταση από το χωριό Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη».
Εδώ και δεκαπέντε χρόνια εκατοντάδες τόνοι από μπάζα αναμεμειγμένοι με αμίαντο βρίσκονται εγκαταλειμμένοι σε κοντινή απόσταση από το χωριό Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη.