3 Αυγούστου 2012

ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ για Δ. Κορομήλη από τον Σύλλογο Δρυάνιστα


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ" Κατερίνης, για τον άδικο χαμό του Δημήτρη Κορομήλη, ιδιοκτήτη και διευθυντή της εφημερίδας «Ολύμπιο Βήμα» εκφράζει στην οικογένειά του, καθώς και στην οικογένεια της εφημερίδας, τα θερμά του συλλυπητήρια.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Το έθιμο των Καβαλάρηδων στη Σιάτιστα !                                            ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  ΣΤΗ  ΣΙΑΤΙΣΤΑ


15 Αυγούστου. "Η Ημέρα της Παναγίας"
Ημέρα γιορτής της Ορθοδοξίας και ολόκληρης της Ελλάδας.


Οι Σιατιστινοί πιστοί στην παράδοση, συμμετέχουν στην αναβίωση του γραφικού εθίμου των καβαλάρηδων, με προορισμό το Μοναστήρι της Παναγίας του Μικροκάστρου.

ΒΡΑΔΙΑ ROCK ΜΕ ΤΟΥΣ Βlack Sheep (ΠΑΡΚΟ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ) KΟΛΙΝΔΡΟΥ


3o ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

1.
Στόχοι
1.1
Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε Ημαθίας με στόχο την ενημέρωσή τους για την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.
1.2
Αφορά στο διάστημα της εμφάνισης των πρώτων ανθέων και των πρώτων καρυδιών και στην οργάνωση αποτελεσματικής αυτοάμυνας κάθε βαμβακοφυτείας για όλη την καλλιεργητική περίοδο.
1.3
Απαιτείται ο βαμβακοπαραγωγός να παρακολουθεί τακτικά κάθε βαμβακοχώραφο και σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα, να εφαρμόζει τις συγκεκριμένες καλλιεργητικές πρακτικές φυτοπροστασίας και στο σωστό χρόνο, όπως περιγράφονται παρακάτω κατά περίπτωση.
2.
Διαπιστώσεις
2.1
Οι βαμβακοφυτείες βρίσκονται στην ανθοφορία και την δημιουργία των πρώτων καρυδιών σε ποσοστό 40 με 50%. Το ύψος των φυτών είναι 60 με 80 εκατοστά.
2.2
Παρατηρήθηκε μικρός πληθυσμός αλευρώδη.
2.3
Εμφανιστήκαν οι πρώτες προνύμφες σταδίου L1 του πράσινου σκουληκιού σε όλη την περιοχή του Νομού Ημαθίας. Στην ευρύτερη  περιοχή του Βάλτου εντοπίστηκαν 2 με 3 προνύμφες στο μέτρο, ενώ στην περιοχή του πρωην Δήμου Πλατέως εντοπίζονται 3 με 4 προνύμφες στο μέτρο.
3.
Συστάσεις – καλλιεργητικές πρακτικές

Οι παραγωγοί  θα πρέπει να ελέγχουν τακτικά τις βαμβακοφυτείες τους ανά 3 ημέρες τουλάχιστον και αν σε τυχαίες δειγματοληψίες σε όλη την έκταση του χωραφιού διαπιστωθεί η ύπαρξη 4 νεαρών προνυμφών ανά 100 φυτά αποτελεί ένδειξη για διενέργεια ψεκασμού.
4.
Εφαρμογή ψεκασμών με Φυτοπροστατευτικά Προϊόντα

Την περίοδο αυτή απαιτείται  χημική επέμβαση με τα κατάλληλα εγκεκριμένα εντομοκτόνα  εφόσον οι πληθυσμοί είναι πάνω  από το όριο επέμβασης όπως αυτό περιγράφεται πιο πάνω  .
Τονίζουμε ότι όλα τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα σύμφωνα με τις ετικέτες τους.

                                                                               Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΑΟΚ
                                                                                                                               κ.α.α
                        
                                                                                                                      ΙΠΠ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
Ακούστε Live Karamela Radio