4 Μαΐου 2011

Φιλοξενία Ελλήνων και ξένων αστυνομικών στην ΠιερίαΟλοκληρώθηκε το 27ο πανελλήνιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) που φέτος φιλοξενήθηκε στην Πιερία, από την Πέμπτη 28 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 1 Μαΐου 2011. Η φιλοξενία έγινε στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Mediterranean Village στην Παραλία Δ. Κατερίνης.
Τις αποστολές, που ήρθαν από την περασμένη Τετάρτη 27/4, υποδέχθηκε η Διοίκηση του Τμήματος Πιερίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, που αποτελείται από τους Χρήστο Δέλλα (Πρόεδρο Πιερίας και Γ.Γ. του Εθνικού Τμήματος), Γιώργο Καραθανάση (Αντιπρόεδρο), Κωνσταντίνο Πολυμένη (Αντιπρόεδρο), Ράνια Μπεσλεμέ (Αντιπρόεδρο), Δημήτριο Αδαμόπουλο (Γραμματέα), Άγγελο Κυριόπουλο (Ταμία), Αλέκο Γιουμίδη (Αναπληρωτή Ταμία), Ζωή Καλαϊτζίδου (Αναπληρώτρια Γραμματέα) και Αθανάσιο Κουμασίτη (Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων).
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στο πλαίσιο του συνεδρίου φιλοξενήθηκαν περί τα 280 άτομα και συγκεκριμένα, αστυνομικοί, παρατηρητές, οικογένειες αστυνομικών καθώς επίσης και κάποιοι φίλοι της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών που συνοδεύουν τις αποστολές.
Φέτος οι αστυνομικοί που συμμετείχαν ως σύνεδροι στο 27ο συνέδριο της I.P.A. προέρχονταν όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την Κύπρο, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, την Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν και επισκέψεις σε διάφορες περιοχές του Δήμου Δίου Ολύμπου και συγκεκριμένα στον Πλαταμώνα, στον Παλιό Παντελεήμονα, στο Αρχαίο Δίον, στο Λιτόχωρο, στο Ναυτικό Μουσείο του Λιτοχώρου, στον Όλυμπο, στο "Αλεξάνδρειο Ίδρυμα" που βρίσκεται στο Λιτόχωρο, στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. Επίσης, επισκέψεις έγιναν και στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και συγκεκριμένα στη Βεργίνα και στη Βέροια.

Η συζήτηση για το μνημόνιο και το χρέος

Η συζήτηση για το μνημόνιο και το χρέος
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την οικονομική κρίση που διοργάνωσε το Στέκι Πολιτών. Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε από τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει τους δύο σημαντικούς οικονομολόγους που είχαν προσκληθεί. Οι συμπολίτες μας με προσοχή άκουσαν τις θέσεις και τις πληροφορίες από τους ομιλητές για το χρέος, τη δημιουργία του και την αντιμετώπισή του. 

Οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στις διαδικασίες δημιουργίας του χρέους και στις τεράστιες ευθύνες του δικομματισμού στη χώρα μας, που κυβέρνησε με εναλλαγή και αυτοδυναμία τα τελευταία τριάντα χρόνια. Οικοδόμησε ένα σαθρό πολιτικό σύστημα που βασίζεται στις πελατειακές σχέσεις με το εκάστοτε κόμμα εξουσίας στη διαπλοκή και στη διαφθορά που γενικεύονται και δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή.
Τόνισαν επίσης τα δύο μεγάλα σκάνδαλα, το κόλπο του χρηματιστηρίου με το οποίο έγινε η πιο βίαιη αφαίμαξη των λαϊκών αποταμιεύσεων και η μεταφορά τους στο μεγάλο κεφάλαιο και τις τράπεζες όχι βέβαια με σκοπό την ανάπτυξη, όπως ισχυρίζονταν, αλλά τη μεταφορά τους σε καταθέσεις του εξωτερικού, σε βίλες και σε κότερα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που μέσα από ένα όργιο διαπλοκής εργολάβων, επιχειρηματιών, μεγαλοϊδιοκτητών ΜΜΕ και πολιτικών καταχρέωσαν τη χώρα με ποσά που κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει και κανένας υπεύθυνος δεν μίλησε για αυτά.
Είναι επομένως τραγική ειρωνεία και τεράστιο θράσος, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση της Ν.Δ., οι βασικοί υπεύθυνοι που μαζί με την παγκόσμια οικονομική και καπιταλιστική κρίση, οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, να εμφανίζονται ανερυθρίαστα σαν οι εντεταλμένοι από την ιστορία επίδοξοι σωτήρες. 


Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαΐου:
Τρίτη 10 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ:
Βιβλιοπαρουσίαση:  Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ  του Θωμά Κοροβίνη.
Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ:
Προβολή ταινίας: IF…..(1968) του Βρετανού σκηνοθέτη Lindsay Anderson.
Παρασκευή 27 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ:
Συζήτηση: ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Ομιλητής Παπαϊωάννου Χρήστος, εκπρόσωπος του Δικτύου Ανταλλαγών και    Αλληλεγγύης Ν. Μαγνησίαςeptanews

2o ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «FC ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006»


http://2.bp.blogspot.com/-rCbkbGaHTrE/Tb8R6kuOJsI/AAAAAAAAQ6k/yfyvR5AWCrM/s1600/pasxalino%2Btoyrnoya%2B3.jpg
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη περασμένη εβδομάδα το 
2ο Πασχαλινό Τουρνουά Ποδοσφαίρου της « Αθλητικής Ακαδημίας Κατερίνης 2006» .
Το Τουρνουά πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 29 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου « PLAY- ZONE» προσφέροντας στα παιδιά  τη χαρά της συμμετοχής.