2 Ιουνίου 2012

ΕΓΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ


Μήνυση για το αδίκημα της Συκοφαντικής  Δυσφήμισης δια του τύπου κατ’ εξακολούθηση υπέβαλε κατά του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ κατοίκου Σβορώνου Κατερίνης, υπέβαλε ο Κωνσταντίνος Προδρόμου στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο Τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του  Α.Τ . Κατερίνης, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και την παραδειγματική τιμωρία του  δηλώνοντας παράλληλα παράσταση πολιτικής αγωγής για την αδίκως  προκληθείσα ηθική βλάβη του.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΛΛΙΘΕΑ»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «ΚΑΛΛΙΘΕΑ»

σας προσκαλεί στην
«Ετήσια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση»
το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 & ώρα 18:30
στην  κεντρική πλατεία της Καλλιθέας 

ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - INTERNATIONAL APNEA GAMES KATERINI 2012Εξαιρετική επιτυχία είχε η διοργάνωση των Αγώνων Άπνοιας ‘’International Apnea Games Katerini 2012 ‘’ με την συμβολή  των συνδιοργανωτών , του Δήμου Κατερίνης και του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.
 Οι ‘’Τρίτωνες Κατερίνης’’ ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν στην προετοιμασία και διεξαγωγή των Apnea Games Katerini 2012.  

Οι σπατάλες και η προχειρότητα συνεχίζονται


Οι κυβερνήσεις που κατέστρεψαν την Ελλάδα έδειξαν τον δρόμο και ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού ακολουθεί ως καλός μαθητής τους.  Μόλις κατάλαβε ότι…. τελείωσαν τα λεφτά προτείνει την εύκολη λύση:  Ένα δάνειο δύο εκατομμύρια.  

Χωρίς προγραμματισμό, με την εύκολη σπατάλη πόρων να συνεχίζεται (π.χ. φωτογραφίες αρχαίων 1.000 + ΦΠΑ, άσπρισμα πεζοδρομίων 3.000 + ΦΠΑ, συνεχείς πανάκριβες χωματουργικές εργασίες ακόμη κι όταν έχει ο Δήμος τα κατάλληλα μηχανήματα και πολλά – πολλά άλλα), με ανύπαρκτο έργο για είσπραξη τελών, ενοικίων και άλλων δημοτικών πόρων, δεν διστάζει να προτείνει την υποθήκευση του μέλλοντος του Δήμου, για να συνεχίσει απτόητος την ίδια πολιτική προχειρότητας και στασιμότητας.  Και για άλλη μια φορά η εισήγησή του ήταν προφορική.  Λόγια που παίρνει ο αέρας. «Δεν το είπα έτσι ακριβώς» θα απαντάει μετά.  Ούτε δύο λέξεις γραπτά, ούτε μια φράση σε κείμενο, ούτε μια ανάλυση και επιχειρηματολογία σε μια σελίδα ποτέ.
Πρότεινε λοιπόν χωρίς πολλές εξηγήσεις και αιτιολογήσεις το δάνειο και μετά από συζήτηση, αφού δεν μπορούσε στοιχειωδώς να επιχειρηματολογήσει, το θέμα ανεβλήθη.  Ελπίζουμε να μην επανέλθει και καλούμε τους δημότες σε επαγρύπνηση. 
Και η προχειρότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25-5-2012 συνεχίστηκε:  Υπήρξε εισήγηση για έγκριση ισολογισμών – απολογισμών των πρώην Κοινωφελών Επιχειρήσεων Πύδνας  και Μεθώνης, αν και υπήρχαν ταμειακά ελλείμματα.  Μετά από ενάμιση χρόνο εισηγήθηκαν θετικά και μόνο ύστερα από συζήτηση στο Δ.Σ. αποφάσισαν την αναβολή για σχετική διερεύνηση!!!
Αποφάσισαν την πρόσληψη ενός ακόμα υδρονομέα γιατί «πιάνουν τα χέρια του στα ηλεκτρολογικά» (ως γνωστόν οι υδρονομείς προσλαμβάνονται με απλή απόφαση Δημάρχου).   Αποφάσισαν την προμήθεια 2 μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (έως 20.000) για τους αντιδημάρχους!!!!  (να τι τους χρειάζεται το δάνειο).  Τέλος αποφάσισαν την εκμίσθωση Δημοτικού χώρου για εμπορική και μεταποιητική χρήση ενώ το Γενικό Πολεοδομικό προβλέπει ρητά μόνο χρήση διοίκησης!!!
Στη Γενική Συνέλευση της παράταξής μας συζητήσαμε όλα αυτά και εκφράστηκε από πολλούς η αγωνία για το που πορεύεται ο Δήμος μας.  Εκτός λοιπόν από τα λεγόμενα στις ανακοινώσεις μας όπου εκφράζεται όσο μπορούμε πληρέστερα η προγραμματική μας άποψη, καταλήξαμε σε τρεις επιμέρους προτάσεις και σε μια διαπίστωση:
Οι προτάσεις είναι:
α)  Να μην υπάρξουν πλέον αυξήσεις τελών ύδρευσης ή άλλων τομέων στην σημερινή συγκυρία.
β)  Να γίνει σοβαρή έρευνα για Δημοτική παραγωγή βιομάζας καυσίμου για τα σχολεία και τα Δημοτικά κτήρια.
γ)  Να γίνει μια προσπάθεια επανοργάνωσης του Δήμου μας με την αποσυγκέντρωση, τον καθορισμό ευθυνών, την ευελιξία και αύξηση παραγωγικότητας συνεργείων και υπηρεσιών και την γενικότερη ανταπόκριση του Δήμου στις σύγχρονες απαιτήσεις.
Και η διαπίστωση:
Το σύνολο της αντιπολίτευσης (με κύρια ευθύνη στην αξιωματική αντιπολίτευση) δεν στέκεται στο ύψος της.   Δείχνει αδυναμία να εκφράσει την δικιά της πρόταση διαχείρισης και διοίκησης αλλά κυρίως, πρώτον δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά  τις αυθαιρεσίες και την απραξία της Δημοτικής αρχής και δεύτερον δεν ενημερώνει τους μόνους αρμόδιους δηλαδή τους πολίτες.  Και αναρωτιόμαστε γιατί.  Εμείς πάντως στην επόμενη ανοικτή μας συγκέντρωση, που θα γίνει τον Ιούνιο στον Μακρύγιαλο, θα τους καλέσουμε σε συζήτηση – ενημέρωση και θα ζητήσουμε τις απόψεις τους. 

   Αιγίνιο 28 – 05 –  2012
  Για την  Σ.Ε.                                                                                                                                                                                                                                                                
                                                                                     Γ. Γεωργιάδης
  Χρ. Μπίτσης
                                                                                                Α. Νταγλιούδης
                                                                                    Χρ. Πρασκίδης