5 Ιουλίου 2012

7ο Ποντιακό Πολιτιστικό Τριήμερο στον Κορινό. 13-14-15 Ιουλίου 2012


2ος Αγώνας Δρόμου Βουνού "Ο δρόμος των Μουσών" στην Άνω Μηλιά ΠιερίαςΟ ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ

Η προκήρυξη του 2ου αγώνα δρόμου Βουνού στην Άνω Μηλιά των Πιερίων για τις 29 Ιουλίου 2012

Φέτος ο αγώνας εντάχτηκε στο Διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε δειλά – δειλά πέρυσι και είχε επιτυχία φαίνεται πως καθιερώνεται. Ο αγώνας δρόμου στο βουνό των Μουσών τα Πιέρια, που πρωτοδιοργανώθηκε πέρυσι, φέτος έρχεται να οργανωθεί πιο επίσημα, έχει ήδη ενταχθεί στο Διεθνές Καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και δείχνει πως έχει τις προϋποθέσεις να αποτελέσει ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για τα Πιέρια και την Πιερία.

Βράβευση του Χρυσοβαλάντη Δάνη, Πρωταθλητή Ελλάδας στο ΣκάκιΟ Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τον Εδεσσαίο Πρωταθλητή Ελλάδας στο Σκάκι, Χρυσοβαλάντη Δάνη. Ο κ. Γιάννου συνεχάρη το νεαρό πρωταθλητή για τη διάκριση του στο Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα σκακιού που διεξήχθη στην Πάτρα, από της 23 έως της 29 Ιουνίου, 

Ταχύρρυθμα σεμινάρια μελισσοκομίας
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο μελισσοκομίας που διοργάνωσαν ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και ο Μελισσοκομικός  Σύλλογος  Πιερίας,  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  στις εγκαταστάσεις του κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κατερίνης. Το σεμινάριο συνολικής διάρκειας 15 ωρών,  ξεκίνησε τη  Δευτέρα 2 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012.


Πιερία: «ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ »


Καλούνται οι Μελισσοκόμοι που έχουν εγκριθεί για το πρόγραμμα 2012 που αφορά ''Αγορά κυψελών'' να  εκδώσουν τιμολόγια και να τα προσκομίσουν στην υπηρεσία μας. Καταληκτική ημερομηνία έκδοσης και υποβολής των εξοφλημένων τιμολογίων – δελτίων αποστολής αγοράς κυψελών, προκειμένου να επιδοτηθούν είναι η 16η Ιουλίου 2012 .

Μουσικοχορευτική βραδιά από τον Σύλλογο Θρακών ΠιερίαςΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ 9 (ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ). ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΑ "ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ". 
ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ "ΟΙ ΟΔΡΥΣΕΣ", ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 
.ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΚΑΙ
ΠΟΝΤΙΩΝ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ".

Απάντηση της διοίκησης Δ.Δίου-Ολύμπου σε δημοσίευμα για εναπόθεση υλικούΌπως είναι γνωστό, εδώ και έναν περίπου μήνα, κάποιοι όχι μόνο κάνουν λόγο για εναπόθεση δήθεν μολυσμένου υλικού στο λατομείο Λιτοχώρου αλλά και προβαίνουν σε δημοσιεύσεις.
Η δημοτική αρχή Δίου-Ολύμπου θέλει να πιστεύει ότι κάποιοι εκ των πολιτών, προφανώς λόγω άγνοιας, εκφράζουν ανησυχίες επί του θέματος. 

«Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Ολύμπου
Σε διαβούλευση θέτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας».