6 Ιουλίου 2012

Εκδηλώσεις τού πολιτιστικού συλλόγου Καρίτσας


Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καρίτσα Δ.Δίου-Ολύμπου πραγματοποιεί ο πολιτιστικός σύλλογος Καρίτσας «Ο Όλυμπος», το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 στις 7.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού. Καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι φίλοι να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, ως εξής:

Απάντηση της δημοτικής αρχής Δίου-Ολύμπου στον Κ.ΔημόπουλοΣχετικά με δημοσίευμα στον τοπικό τύπο που απέστειλε ο επικεφαλής τής αντιπολίτευσης Κώστας Δημόπουλος, με τίτλο «ο δήμος υπό διάλυση», την Παρασκευή 6/7/2012, η δημοτική αρχή Δίου-Ολύμπου απαντά ως εξής:

Το έθιμο της Μαρούδας στο Καταφύγι


Μετά από περίπου 60 χρόνια, η παράδοση ξαναζωντάνεψε στο ορεινό Καταφύγι. Την Κυριακή 1 Ιουλίου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία του χωριού για να γιορτάσει το έθιμο της Μαρούδας και των Αγίων Αποστόλων, ένα έθιμο για τη γονιμότητα και την καρποφορία, που είχε σταματήσει από το 1943 όταν οι Γερμανοί έκαψαν το Καταφύγι.

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με εργαζομένους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»Συνάντηση με εργαζομένους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα η πρόεδρος κα Αικατερίνη Σπανού και τα μέλη του συλλόγου τον ενημέρωσαν για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο εν λόγω Πρόγραμμα καθώς παρά την τρίμηνη παράταση των συμβάσεών τους, από πλευράς πολιτείας δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τη συνέχισή του το φθινόπωρο. 

Στα έργα της βορειοδυτικής παράκαμψης της Λάρισας ο περιφερειάρχης ΘεσσαλίαςΜε γοργούς ρυθμού προχωρούν οι εργασίες της βορειοδυτικής παράκαμψης της πόλης της Λάρισας. Την πρόοδο των εργασιών διαπίστωσε από κοντά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ο οποίος συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους κατασκευαστές και τους επιβλέποντες για την πρόοδο του έργου.

Εκδηλώσεις στο Λιτόχωρο από Έλληνες εμφυλιακούς πρόσφυγες

Τριήμερη επίσκεψη στο Λιτόχωρο που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις και ξεναγήσεις σε διάφορες περιοχές, πραγματοποιούν από την Παρασκευή 6/7/2012 έως και την Κυριακή 8/7/2012 Έλληνες της μεταπολεμικής γενιάς πρώην πολιτικών προσφύγων. 

Ο Απόλλων Καλαμαριάς μοιράζει τρόφιμα σε Απόρους

Την Δευτέρα 9/7 στις 9 το πρωί στο Κέντρο Διάθεσης Ειδών και Τροφίμων (Περικλέους και Ιθάκης) στην Νικόπολη στο Δήμο Παύλου Μελά 
θα δωθούν 2 τόνοι ντομάτας από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς για τη διάθεση στους απόρους του Δήμου.

Πέλλα: Συνάντηση εργασίας για την καταπολέμηση κουνουπιών
Συνάντηση εργασίας για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισης και Καταπολέμησης Κουνουπιών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας κ. Τρύφων Τσαντάκης, ο Διευθυντής Υγείας κ. Δημήτριος Κόντος, ο Συντονιστής του Προγράμματος κ. Θεοχάρης Τσομπάνης, εκπρόσωποι των Δήμων, της Αναπτυξιακής Πέλλας και τα μέλη των δύο Κλιμακίων Ελέγχου του Προγράμματος.

23α Ολύμπια 2012 Προς τιμήν τού αείμνηστου Μ.ΛαλούμηΈναν χρόνο περίπου μετά τον αδόκητο θάνατο του τ. προέδρου τού δημοτικού συμβουλίου και τ. προέδρου τής ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας Μιχάλη Λαλούμη, ο γυμναστικός αγωνιστικός σύλλογος (ΓΑΣ) Ενιπέας Λιτοχώρου διοργάνωσε τα «23α Ολύμπια» αγώνες στίβου προς τιμήν τού εκλιπόντος.

3ο Αντάμωμα Απανταχού Παλιαμπελιωτών