20 Απριλίου 2011

Ασφαλτόστρωση αγροτικού οδικού δικτύου "Διαλογητήριο Ράχης - Φράγμα Λόφου"Συνολικού μήκους 6.000 μ. προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης
Στην ασφαλτόστρωση του αγροτικού οδικού δικτύου στην περιοχή «Διαλογητήριο Ράχης - Φράγμα Λόφου» προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης.
Ειδικότερα οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση - ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου σε συνολικό μήκος 6000 μ.

Νίκος Μπουρονίκος
Τις εργασίες ασφαλτόστρωσης επέβλεψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Μπουρονίκος, ο οποίος αναφερόμενος στα εκτελούμενα έργα τόνισε:
«Με την ασφαλτόστρωση αυτή βελτιώνεται σημαντικά το αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής και δίνεται η δυνατότητα αφενός της άμεσης και ομαλής μετακίνησης των κατοίκων στις ασχολίες τους.
Αφετέρου διευκολύνεται η διακίνηση των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων. Γενικότερα έργα σαν το συγκεκριμένο δίνουν πνοή στην ύπαιθρο και αναβαθμίζουν συνολικά το οδικό δίκτυο του διευρυμένου πλέον Δήμου».
O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 774.000 ευρώ. Η χρηματοδότησή του έγινε από το Ο.Π.Α.Α.Χ.(Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου).
Σύμφωνα με τη μελέτη πραγματοποιήθηκαν εργασίες χωματουργικών, εκσκαφής, κατασκευής βάσης και υπόβασης, εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών σε μήκος 6 χ.λ.μ.
Η Δημοτική αρχή θα προχωρήσει - το αμέσως προσεχές διάστημα - σε παρόμοιες εργασίες και σε άλλες περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου.

Εκδήλωση αγάπης από το 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης στο Ειδικό Σχολείο


Μαθητές σε επίσκεψη αγάπης

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει, επισκέφτηκαν το Ειδικό Σχολείο εκδηλώνοντας την ευαισθησία τους και την αγάπη τους προς τα παιδιά που φοιτούν εκεί.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 15/4 τα τμήματα Γ2- Γ3 με την συνοδεία του διευθυντή κ. Αλεξίου Ιωάννη και της φιλολόγου κ. Σεϊτανίδου Φωτεινής τραγούδησαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό με τη συνοδεία κιθάρας και έδωσαν δώρα στα τμήματα που υπάρχουν. Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου ενθουσιάστηκαν, τραγούδησαν μαζί με τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου και χάρηκαν που τους θυμήθηκαν.
Στη συνέχεια, η διευθύντρια κ. Χαλεπλή και οι καθηγητές του Ειδικού Σχολείου - με την εργατικότητα και την ευαισθησία που τους διακρίνει - ξενάγησαν το φιλοξενούμενο σχολείο στους χώρους τους, έδειξαν τη δουλειά τους, κέρασαν τους μαθητές και φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί.
Ενόψει των Άγιων ημερών που πλησιάζουν, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου πήραν ένα μάθημα ζωής και γύρισαν προβληματισμένοι στο σχολείο τους. Επιπλέον, θαύμασαν τη δουλειά και την προσφορά των καθηγητών που δουλεύουν εκεί.
« Μπράβο σας, παιδιά, για την ευαισθησία που σας διακρίνει! » Πάντα να δείχνετε την ανθρωπιά σας, γιατί το σχολείο εκτός των άλλων διδάσκει και την αγάπη και η αγάπη είναι το δόσιμο, είναι τα απλά πράγματα που έχουμε μέσα μας και που τα έχουμε ξεχάσει.

eptanews

Έκθεση Φωτογραφίας από την Εστία Πιερίδων ΜουσώνΜε τίτλο «Η  άλλη  Κατερίνη». Ελάτε  να περπατήσουμε μαζί στην άλλη  Κατερίνη, να την γνωρίσουμε μέσα  από  τις  εικόνες  της  ματιάς  των εννέα  φωτογράφων. Ώρες λειτουργίας 08:30 – 14:00 και 19:00 – 21:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου 2011.