2 Νοεμβρίου 2012

Ημερίδα Αντιπεριφέρειας Λάρισας στην Ελασσόνα


Ημερίδα με θέμα «Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά Ολύμπου», διοργανώνει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ.  στην Ελάσσονα  (Αίθουσα «Βασιλείου Φαρμάκη»), η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας.
Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι Δρ. Πασχαλίνα Χατζοπούλου, υπεύθυνη του Τμήματος Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών του ΕΛΓΟ – Δήμητρα (Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας)  και θα αναπτύξει το θέμα «Τσάι του βουνού (sideritis) του Όλυμπου:

ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ


Ερώτηση για την έρευνα και τον εντοπισμό φοροφυγάδων από τις διάφορες λίστες καταθετών κατέθεσε σήμερα, 2 Νοεμβρίου 2012, στην Βουλή ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Πανέτοιμη ταξίδεψε για τη Σύρο η Νίκη Αιγινίου

Χωρίς απουσίες ταξίδεψε πριν από λίγο η αποστολή της Νίκης Αιγινίου για το νησί της Σύρου, όπου
θα αντιμετωπίσει αύριο στις 19:00 τον τοπικό και αήτητο μέχρι στιγμής ΑΟ Φοίνικα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
Στην ομάδα επικρατεί αισιοδοξία για μια καλή εμφάνιση.

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Νέο κτήριο αποκτά το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε σήμερα την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου με τίτλο: «Κτιριακές Εγκαταστάσεις Τμήματος Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο Βόλο», προϋπολογισμού 10.504.500,12 ευρώ (με ΦΠΑ)

Κώστας Αγοραστός: «Ενισχύουμε τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό του ΤΕΙ Λάρισας»


Με νέο εξοπλισμό προμηθεύεται το ΤΕΙ Λάρισας καθώς δόθηκε σήμερα, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, η έγκριση δημοπράτησης μέρους των ειδών του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Εξοπλισμός Ερευνητικών Εργαστηρίων Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας», προϋπολογισμού 3,49 εκ.ευρώ.

Επιστολή Ψωμιάδη στον Υπουργό για το ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ


Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Α. Λυκουρέντζο έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης σχετικά με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Πιερίας.

Νέο σεμινάριο «Επιθεωρητών Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης»


Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το νέο σεμινάριο «Επιθεωρητών Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης» που απαιτείται για την εγγραφή των μηχανικών, μετά από εξετάσεις, στο Μητρώο Μόνιμων Ενεργειακών Επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)

Διάνοιξη της οδού Φαρσάλων στην Κοζάνη


Σε ένα πυκνοδομημένο τμήμα της Κοζάνης, στην οδό Φαρσάλων, όπου υπήρχε στενότητα δρόμου καθώς και ετοιμόρροπα κτίρια, επενέβησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης.

Συνελήφθη 45χρονος Ασφα"ΛΗΣΤΗΣ" στη Θεσσαλονίκη


Εξιχνιάστηκε , ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ανάληψης, υπόθεση απάτης σχετική με τη σύναψη επενδυτικών ασφαλιστικών συμβολαίων και ασφαλιστήριων συμβολαίων, σε βάρος δεκατριών (13) ημεδαπών.

ΒΕΛΟΥΤΕ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Από τον ΣΕΦ ΝΙΚΟ ΚΟΥΛΟΥΣΙΑ

Τι χρειαζόμαστε:

1 κολοκύθα μικρή (περίπου 1,5 κιλό)
1 γλυκοπατάτα σε κύβους
1 πράσο σε ροδέλες
3-4 κλαράκια σέλινο σε κομματάκια
3 καρότα σε κομματάκια
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες