27 Δεκεμβρίου 2016

Το επεισόδιο της 10ης Εντολής για το άγριο έγκλημα του 1995 στην Κατερίνη



16 Μαρτίου 1995
Δεκαπεντάχρονος σκότωσε τους γονείς του στο σπίτι τους στην οδό Αγίου Δημητρίου 52, στη Βατάνι Κατερίνης.Το έγκλημα, οι λεπτομέρειες του οποίου μοιάζουν βγαλμένες από τις πιο σκληρές ταινίες βίας, χαρακτηρίστηκε από τον αστυνομικό διευθυντή Πιερίας «πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά και ακατανόητο, αφού ούτε ο ίδιος ο 15χρονος μπορεί να εξηγήσει το γιατί».

Ο δράστης, παιδί μιας τυπικής ελληνικής μεσοαστικής οικογένειας, μαθητής στην πρώτη τάξη του Λυκείου, μαχαίρωσε πολλές φορές τη μάνα του και τον πατέρα του, τους έσυρε νεκρούς στο μπάνιο, τους περιέλουσε με οινόπνευμα και προσπάθησε να τους κάψει για να εξαφανίσει τα ίχνη της πράξης του. Μετά πήγε για ύπνο και πολλές ώρες αργότερα είχε το κουράγιο να κοροϊδεύει τους αστυνομικούς και τον ιατροδικαστή.
Στην ομολογία του, ώρες αργότερα, είχε πει: «Με καταπίεζαν και γι’ αυτό λογομάχησα και τους σκότωσα». Θύματα του 15χρονου, ο εφοριακός πατέρας του Γρηγόρης Παπαδόπουλος, 58 χρόνων, και η συνταξιούχος εφοριακός μητέρα του, Φρειδερίκη, 55 χρόνων. Σφαγμένοι και μισοκαμένοι βρέθηκαν από τον μεγάλο τους γιο, τον 26χρονο Κυριάκο, που επέστρεψε στο σπίτι τα ξημερώματα της ίδιας μέρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !