9 Δεκεμβρίου 2014

Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Νίκου Ρωμανού

Μια σοβαρή επιπλοκή, που θα οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης του Νίκου Ρωμανού, φοβούνται οι θεράποντες ιατροί.

Ο 21χρονος συμπληρώνει σήμερα 28 μέρες απεργίας πείνας, οι οποίες φαίνονται στο κάτισχνο σώμα
του. Εχει χάσει περισσότερα από 15 κιλά και οι γιατροί προσπαθούν να τον συντηρήσουν με υγρά, όπως τσάι με ζάχαρη. Οι απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις, πάντως, δεν δείχνουν κάτι σοβαρό.
Ιατρικές πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας κρέμεται κυριολεκτικά από μια λεπτή κλωστή και πως οτιδήποτε αλλάξει προς το χειρότερο -έστω και οριακά- μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά αλυσιδωτών επιπλοκών.
Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει άμεσο πρόβλημα με την καρδιακή του λειτουργία, καθώς έχουν παρατηρηθεί ορισμένες αρρυθμίες, οι οποίες κρίνονται αναμενόμενες. Ολοι οι κρίσιμοι δείκτες, όπως η αρτηριακή πίεση, παρακολουθούνται στενά.
Χθες ο πατέρας τού επί 29 ημέρες απεργού πείνας, Γ. Ρωμανός, παρά τις αντιρρήσεις του γιου του επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, χωρίς να προκύψει κάποια λύση στο πρόβλημα, αφού πρωθυπουργός και υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν στο έργο της Δικαιοσύνης.
Το αίτημα αναίρεσης
Ετσι οι ελπίδες του στρέφονται στη Δικαιοσύνη, περιμένοντας μήπως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάνει δεκτό το αίτημα για αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Ωστόσο και οι δύο δικαστικές ενέργειες, πέρα από το αμφίβολο αποτέλεσμα, χρειάζονται χρόνο, ενώ η κλεψύδρα μοιάζει να τελειώνει, καθώς ο Ν. Ρωμανός αποδέχεται μεν το «βραχιολάκι» (που χρειάζεται όμως 1-2 μήνες για την εφαρμογή του), αλλά προειδοποιεί και με απεργία δίψας, τη στιγμή που η υγεία του είναι κλονισμένη, εφόσον ψηφιστεί η τροπολογία για την εξ αποστάσεως φοίτηση με ηλεκτρονική παρακολούθηση, καθώς θεωρεί ότι θα οδηγήσει σε περιορισμό της εκπαιδευτικής άδειας που ήδη παίρνουν άλλοι κρατούμενοι.
«Ως γονιός συμμερίζομαι την αγωνία και την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη», είπε ο Α. Σαμαράς στον Γ. Ρωμανό. Ο Χ. Αθανασίου δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι ο «πρωθυπουργός άκουσε τον πατέρα του Ν. Ρωμανού ως γονιός και του ζήτησε να στηρίξει ψυχολογικά το παιδί του, ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας». Προσέθεσε, δε, ότι ο ίδιος εξήγησε στον Γ. Ρωμανό το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και που είναι ένα από τα πιο προοδευτικά στην Ευρώπη.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !