1 Δεκεμβρίου 2014

Πέθανε ο κορυφαίος καθηγητής και ακαδημαϊκός, Δημήτρης Τριχόπουλος

Εναν κορυφαίο Ελληνα ερευνητή έχασε, στις 2 τα ξημερώματα, η διεθνής επιστημονική κοινότητα. Ο ακαδημαϊκός και διακεκριμένος Ελληνας καθηγητής ιατρικής και επιδημιολογίας στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Αθηνών Δημήτρης Τριχόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε
ηλικία 76 ετών στην καρδιολογικής μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα, από οξύ καρδιακό επεισόδιο. Σύμφωνα με τον οικογενειακό του κύκλο, ο Δημήτρης Τριχόπουλος πέθανε στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα από ανακοπή καρδιάς.
Ο κ. Τριχόπουλος γεννήθηκε το 1938 στον Βόλο. Το 1963 πήρε το πτυχίο του από την Ιατρική Αθηνών. Ακολούθησε μετεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου, Χάρβαρντ και Οξφόρδης. Το 1972 εξελέγη τακτικός καθηγητής στην Ιατρική Αθηνών, ενώ το 1981 δημοσιεύθηκε η εργασία του για τον ρόλο του παθητικού καπνίσματος στην αιτιολογία του καρκίνου του πνεύμονα. Το 1989 εξελέγη τακτικός καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, ενώ το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ.
Ο Δημήτρης Τριχόπουλος τιμήθηκε φέτος με το Ετήσιο Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας Βασίλη Ξανθόπουλου - Στέφανου Πνευματικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !