1 Δεκεμβρίου 2014

Αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους Κούρδους Αγωνιστές στο Κομπάνι

Η καμπάνια «Η Αλληλεγγύη κρατά τη ζωή στο Κομπάνι» έχει στόχο να βρεθεί στο πλευρό των 100.00 προσφύγων, που αναγκάστηκαν να περάσουν στην Τουρκία από το ηρωικό Κομπάνι. Πρόσφυγες που παραμένουν στα συροτουρκικά σύνορα, ζώντας μέσα σε σκηνές απ’ τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη και περιμένουν το τέλος του πολέμου ώστε να επιστρέψουν μια μέρα ελεύθεροι στον τόπο που γεννήθηκαν.

Tην πρωτοβουλία ανέλαβαν οι: ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», «Αλληλεγγύη για Όλους», ΚΕΘΕΑ, Συντονιστικό κοινωνικών Ιατρείων - Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και ΑΔΕΔΥ.
Σήμερα, μόνο στο ένα τρίτο των προσφύγων είναι δυνατό να παρασχεθούν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης.
                                                                                          

Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι τεράστια.
Εμείς, η Ελλάδα της κρίσης και της φτώχειας, θα σηκώσουμε ένα μέρος αυτής της ευθύνης.
Η ανθρωπιστική βοήθεια αφορά στους πρόσφυγες του ηρωικού Κομπάνι που περιμένουν το τέλος του πολέμου ώστε να επιστρέψουν μια μέρα ελεύθεροι στον τόπο που γεννήθηκαν. Παίρνουμε την πρωτοβουλία για την άμεση συγκέντρωση βοήθειας σε φάρμακα (αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, τραυματολογικό υλικό) και τρόφιμα (όσπρια, ζάχαρη, γάλα και κρέμες σε σκόνη για μωρά), είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες).
Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που μόνο απ’ το υστέρημά τους μπορούν να βοηθήσουν. Κι αυτοί είναι πάντα, που σε τέτοιες περιπτώσεις, προσφέρουν με τη μεγαλύτερη αυτοθυσία.
Απευθυνόμαστε στις γυναίκες της χώρας μας, που σήμερα γνωρίζουν από πρώτο χέρι πια την απελπισία των ατάιστων μωρών και των ανήμπορων γερόντων αλλά και ταυτόχρονα δεν το βάζουν κάτω. Στις χιλιάδες γυναίκες που οργανώνονται και οργανώνουν μια κοινωνία προκειμένου να επιβιώσει, ζητάμε να απλώσουν το χέρι τους και το κουράγιο τους και λίγο μακρύτερα: στις γυναίκες του Κομπάνι.
Απευθυνόμαστε σε αυτόν τον πολύχρωμο και πολύτροπο γαλαξία της Ελλάδας της κρίσης που αντιστέκεται, οργανώνει και οργανώνεται μέσα από συλλογικότητες, οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους,
Δήμους, δομές αλληλεγγύης και φορείς.

Εμείς, λέμε ναι στην έκκληση των γειτόνων μας και πολύ σύντομα θα βρεθούμε στο πλευρό τους.


Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΩΣ 06/12/2014
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (09.00-13.00 και 18.00-20.00 εκτός Σαββάτου-Κυριακής)
// ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Σαρανταπόρου 26, έναντι Κ. Μικρασιατών) ΑΠΟ 18.00 -20.00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
& ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ 18.00-20.00 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !