4 Δεκεμβρίου 2014

Ημιμαραθώνιος Τυρνάβου - Λάρισας


Για 12η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Λαρισαίων και  ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, διοργανώνουν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 τον Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου «Τύρναβος- Λάρισα».


Κοινή συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση του αγώνα έδωσαν οι δήμαρχοι Λαρισαίων και Τυρνάβου κ.κ. Απόστολος Καλογιάννης και Παναγιώτης Σαρχώσης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Αλέξης Μπατζανούλης, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του τοπικού συλλόγου Μαραθωνοδρόμων κ. Μιχάλης Αναστασίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη ο συγκεκριμένος αγώνας έχει γίνει  θεσμός για τα αθλητικά δεδομένα της περιοχής μας και όχι μόνο, απολαμβάνει δε, τη στήριξη και αναγνώριση δρομέων από όλη την Ελλάδα από την πρώτη κιόλας διοργάνωση (2003), με την χωρίς υψομετρικές διαφορές διαδρομή και την προσεγμένη διοργάνωση.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των αθλητών είναι ελεύθερη ενώ για αθλητές κάτω των 18 ετών απαραίτητη είναι η υπεύθυνη δήλωση των γονέων.

Για την διευκόλυνση των αθλητών το πρωί της Κυριακής και ώρα 9.00 θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τη κεντρική πλατεία για τον Τύρναβο και επίσης το μεσημέρι μετά τις απονομές.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου στις 11.00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της πλατείας στις 13.30.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.100 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως την Γέφυρα Αλκαζάρ – Μητρ. Δωροθέου – Σκληρού – Γέφυρα ΔΕΥΑΛ – πεζόδρομος κοίτης Πηνειού – από τη Β΄ Γέφυρα Πηνειού είσοδος στην Καλλιθέας – Αθηνάς – Θέτιδος – Κύπρου – Κεντρική Πλατεία (Τερματισμός).

 Ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά, ενώ σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχει σήμανση με το υπόλοιπο της απόστασης.

Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τους 450 αθλητές από όλη την Ελλάδα από 18 έως 67 χρονών.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Τ-shirt, μετάλλιο, και δίπλωμα.

Σημαντική είναι η συμμετοχή εθελοντών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από μέλη των:
·         Τμ. ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ του Ε.Ε.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
·         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Παράρτημα Λάρισας
·         ΕΝΩΣΗ  ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
·         ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
·         Σύλλογος VESPA CLUB ΛΑΡΙΣΑΣ
·         ΛΕ.Φ.Φ.Α.Μ  / Λέσχη Φαλαναίων Φίλων Αυτ/του Μοτοσικλέτας
·         ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ  Γ. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
·         Σύλλογος  ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
·         Και πολλούς άλλους εθελοντέςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !