4 Δεκεμβρίου 2014

Ξεσηκώνεται η Καβάλα για τα νέα Διόδια

Το Επιμελητήριο Καβάλας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας, με επιστολή τους προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδη, αλλά και τους Βουλευτές Καβάλας, Περιφερειάρχη Αν. Μακεδ. & Θράκης,
Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜ,Θ Δημάρχους Νομού Καβάλας και όλα τα Περιφερειακά ΜΜΕ, διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο εγκατάστασης νέων διοδίων στο Νομό Καβάλας, που σκοπεύει να υπογράψει ο Υπουργός.
Ποιο συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται επί λέξη….
“Θέμα: Ανακοίνωση για διόδια στην Καβάλα
Κύριε Υπουργέ,
Διαβάζουμε και γινόμαστε αποδέκτες από τα μέσα ενημέρωσης, ότι είναι στην πρόθεση σας να υπογράψατε υπουργική απόφαση με βάση την οποία θα δημιουργηθούν στον άξονα της Εγνατίας οδού, από Χρυσούπολη Καβάλας μέχρι τη Θεσσαλονίκη επιπλέον δύο με τρεις σταθμούς διοδίων.
Σας γνωστοποιούμε προκαταβολικά την αντίθεση μας σε μια τέτοια ενέργεια και αναμένοντας από εσάς την επίσημη ενημέρωση, επί του θέματος, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε την πρόθεση μας, εφόσον αυτά δεν ισχύουν  να καταγγείλουμε  τα μέσα ενημέρωσης που εντελώς παραπλανητικά δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις στους πολίτες, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε ένα τέτοιο ενδεχόμενο προκαλεί αποτρεπτικά συναισθήματα στην τουριστική επιλογή για τον τόπο μας και όχι μόνο.
Είδη μετά την τοποθέτηση των διοδίων στην Μουσθένη Καβάλας, το κόστος για ένα επιβατικό ιδιωτικής χρήσης από Θεσσαλονίκη στην Καβάλα με επιστροφή, ανέρχεται στα 9,60 ευρώ και πολλαπλάσια φυσικά ευρώ για τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Ποσά που είδη είναι υπερβολικά και που θα πρέπει άμεσα να μεθοδεύσετε στο να μειωθούν.
Σε κάθε περίπτωση όμως και προς αποφυγή άσκοπων μελλοντικών συγκρούσεων, σας γνωρίζουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε το τουριστικό μας προϊόν, αλλά και να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο τα συμφέροντα των μελλών μας, τα οποία ακόμη και σήμερα πλήττονται από τα παράλογα κόστη των διοδίων.
Αναμένοντας την απάντηση σας επί των δημοσιευμάτων, αλλά και τις ενέργειές σας στον εξορθολογισμό του κόστους των διοδίων, ήμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !