1 Οκτωβρίου 2014

Κοινωνικό Παντοπωλείο αποκτά ο Δήμος Θερμαϊκού

Την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Θερμαϊκού αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.
Το Παντοπωλείο θα στεγαστεί σε χώρο που θα διατεθεί στην
«Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη» στη Νέα Μηχανιώνα, ενώ για τη λειτουργία του θα φροντίζει διαχειριστική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού, αλλά και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.
Μέσω του Κοινωνικού παντοπωλείου δημότες που είναι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμοι να βοηθηθούν μέσω της δωρεάν παροχής τυποποιημένων ειδών διατροφής, ένδυσης, παιχνιδιών, σχολικών, ειδών οικιακού εξοπλισμού, φαρμάκων, αλλά και της προσφοράς συσσιτίων και φροντιστηριακών μαθημάτων και όχι μόνο.
Οι πόροι του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα προέρχονται αφενός από τον προϋπολογισμό του δήμου-κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά-, όσο και από προσφορές σε είδος και χρήμα επιχειρήσεων και ιδιωτών, ενώ θα αξιοποιηθεί και η προσφορά εθελοντών.

Για την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η κοινωνική πολιτική είναι βασική προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής. Στις μέρες μας πολλοί συνδημότες δυσκολεύονται στην καθημερινότητα τους και κάνουμε ότι μπορούμε για να τους στηρίξουμε. Το σύνολο των κοινωνικών δράσεων του δήμου Θερμαϊκού για το 2015 είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκα προσωπικά στην προεκλογική περίοδο».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !