1 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση Κ.Γκιουλέκα για την λειτουργία των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε χθες, Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας αναφορικά με την λειτουργία των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.).      

         
           Ο Κ.Γκιουλέκας αναφέρει στην Ερώτησή του ότι η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην οποία συμμετείχε, αποφάσισε την ίδρυση των εν λόγω Σχολών προκειμένου να προσφερθεί αναγνωρισμένη πιστοποίηση σε εθνικό επίπεδο και επαγγελματική κατάρτιση σε απόφοιτους Γυμνασίου που επιλέγουν να καταρτιστούν σε τεχνικές ειδικότητες, όμως, έως και σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση της εκπαιδευτικής χρονιάς στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης.

     «Η άμεση λειτουργία των Σ.Ε.Κ. καθίσταται επιβεβλημένη και κάθε περαιτέρω χρονοτριβή αποδυναμώνει και απαξιώνει τον νεοϊδρυθέντα θεσμό και δημιουργείται ένα μεγάλο κενό στην μη τυπική εκπαίδευση με χιλιάδες σπουδαστές να παραμένουν μετέωροι», υπογραμμίζει στην Ερώτησή του ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !