1 Οκτωβρίου 2014

Ασθενοφόρα - ''Νεκροφόρες'' Στη Λάρισα!

Η παλαιότητα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. 


Το press-a.gr επαναφέρει το θέμα που είχε αναδείξει δύο μήνες πριν, καθώς οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ εξακολουθούν να επισημαίνουν το πρόβλημα και εμείς δεν έχουμε παρά να το υπενθυμίσουμε στους ιθύνοντες μήπως και κάνουν κάποια κίνηση για να λυθεί το ζήτημα. 

Η αλήθεια είναι ότι μιλώντας με τον πρόεδρο των εργαζομένων ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία κ. Γιάννη Γούλα, μας τόνισε πως οι υπεύθυνοι τους υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση.


Ο όγκος των περιστατικών καθημερινά στη Λάρισα είναι μεγάλος και τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν, ενώ είναι και πολύ παλιά με τις πιθανότητες να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών, αλλά και του προσωπικού που στελεχώνουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων, αρκετές.

Ο κ. Γούλας μιλώντας στο press-a.gr επισημαίνει χαρακτηριστικά: ''Περιμένουμε 200 καινούρια ασθενοφόρα από την κεντρική υπηρεσία, αλλά καθυστερούν χαρακτηριστικά εδώ και δύο χρόνια, από την στιγμή που έγινε ο διαγωνισμός. Διαμαρτυρόμαστε διαρκώς στους υπευθύνους επισημαίνοντας το πρόβλημα και μας διαβεβαιώνουν ότι η υπόθεση θα τελεσφορήσει, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως.

Τα οχήματα που χρησιμοποιούμε αυτή την στιγμή τα έχουμε από το 2004 και διαρκώς τα έχουμε στο συνεργείο για service. Δεν μπορούμε να θέτουμε σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων που μεταφέρονται ως επείγοντα περιστατικά, τι θα γίνει αν χαλάσει το ασθενοφόρο, π.χ. μείνει από μίζα την ώρα της μεταφοράς του ασθενή; 

Επιπλέον θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το service κοστίζει πολλά χρήματα και η πολιτεία θα πρέπει να καταλάβει πως θα εξοικονομηθούν λεφτά αν μας φέρουν τα καινούρια ασθενοφόρα, καθώς αυτή την στιγμή τα ποσά που ξοδεύονται στα συνεργεία είναι υπέρογκα’’.

Ο κ. Γούλας όμως έθιξε και ένα ακόμη σημαντικό θέμα, εξηγώντας μας, ότι αυτή την στιγμή σε αρκετά Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας υπάρχουν ασθενοφόρα του «κουτιού» τα οποία παραμένουν παρκαρισμένα και αχρησιμοποίητα, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό το οποίο είναι πολύ μειωμένο σε σχέση με 5 χρόνια πριν όταν αυτά τα οχήματα είχαν παραγγελθεί (προ μνημονίου βλέπετε).

Οι εργαζόμενοι στο ΕΑΚΒ λοιπόν έκαναν την πρόταση κάποια από αυτά τα ασθενοφόρα να περιέλθουν στα χέρια τους, αφού ούτως ή άλλως μένουν αχρησιμοποίητα στα Κέντρα Υγείας έτσι όπως έχει η κατάσταση αυτή την στιγμή.

Μάλιστα το Δ.Σ. των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ζήτησαν και είχαν συνάντηση τόσο με τον διοικητή 5ης ΥΠΕ Θεσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Λάζαρο Μακρή όσο και με τον διοικητή  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Αθανάσιο Μητσιό, οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να λύσουν το πρόβλημα, αλλά παραδέχτηκαν ότι το θέμα είναι γραφειοκρατικό.

Το τέρας της γραφειοκρατίας δημιουργεί εμπόδια για μια ακόμη φορά σε θέματα τόσο σημαντικά όσο η υγεία, τι πρέπει να γίνει λοιπόν, να θρηνήσουμε θύματα και μετά να βρεθεί λύση σε χρόνο ‘’dt’’ όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !