1 Οκτωβρίου 2014

Φασαρία χθες το μεσημέρι στον Πλαταμώνα -Επενέβη η αστυνομία

Σε σημείο διαμάχης αλλά και εντόνων αντιδράσεων έχει μετατραπεί το τμήμα της διάνοιξης του νέου αυτοκινητοδρόμου
Ευαγγελισμού-Σκοτίνας στο τμήμα του που βρίσκεται περίπου 600 μέτρα από την είσοδο του Πλαταμώνα πηγαίνοντας προς Θεσσαλονίκη.

Η όλη διαμάχη που έφθασε χθες στο σημείο να κληθούν ακόμα και αστυνομικές δυνάμεις για να επιβάλουν την τάξη, έχει σχέση με αποζημιώσεις από το Δημόσιο που διεκδικούν 20 περίπου οικογένειες της περιοχής καθώς ο νέος δρόμος περνά μέσα από τα χωράφια τους όπου εκτός από καλλιέργειες υπάρχουν και κτίσματα, όπως αγροικίες, αποθήκες κ.α.

Χθες κάτοικοι της περιοχής και ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μηχανήματα της Εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να προχωρήσουν στις εργασίες διάνοιξης του δρόμου με αποτέλεσμα να σπεύσουν αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια...

Οι ιδιοκτήτες, όπως μας αναφέρουν, έχουν απόφαση εισαγγελέα στα χέρια τους μετά από τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων που ζήτησαν και η οποία ζητά προσωρινά να απομακρυνθούν όλα τα μηχανήματα από τις ιδιοκτησίες και να σταματήσουν οι εργασίες μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης που θα ορίζει τα των αποζημιώσεων και θα διευθετεί τις διαφορές μεταξύ των ιδιοκτητών και του Δημοσίου.

Βέβαια η νομοθεσία προβλέπει σε περιπτώσεις απαλλοτριώσεων, πρώτα να πληρώνονται και να αποζημιώνονται οι θιγόμενοι και έπειτα να γίνονται τα έργα και να αναλαμβάνουν τα μηχανήματα, αλλά εδώ το όλο θέμα έχει δικαστική εμπλοκή σε ό,τι έχει να κάνει με τα όρια των εκτάσεων που έχουν απαλλοτριωθεί και αποζημιωθεί.

Η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Από την πλευρά της η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που βρέθηκε στο... μάτι του κυκλώνα και έγινε ο στόχος αντίδρασης των κατοίκων-ιδιοκτητών, μέσω της εκπροσώπου της κ. Ελένης Ζαβρίδου , διαχωρίζει τη θέση της επισημαίνοντάς μας ότι: «Στις απαλλοτριώσεις του Δημοσίου δεν εμπλέκεται η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο Α.Ε». Εμάς, μας παραδίδεται ο χώρος από το Δημόσιο και μας δίνεται αυτό το τμήμα για εργασίες. Ο σχεδιασμός του δρόμου εξάλλου δεν είναι καινούργιος, αλλά έχει γίνει εδώ και χρόνια από το 2003.

Εμείς ενεργούμε με εντολή του Ελληνικού Δημοσίου και οι δικαστικές προσφυγές για περισσότερα χρήματα που ζητούν οι ενδιαφερόμενοι δεν μας αφορά».

Βέβαια η απόφαση των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης του Δικαστηρίου είναι καταλυτική, καθώς αναφέρει και διατάσσει: “Την επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση, ήτοι την αποβολή του καθ’ ου και παντός τρίτου έλκοντος δικαιώματα από αυτόν και την απομάκρυνση των εκσκαπτικών μηχανημάτων από τα επίδικα αναφερόμενα ακίνητα μέχρι τη λύση της διαφοράς από το αρμόδιο δικαστήριο και συγκεκριμένα μέχρι την έκδοση απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης...».
Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Δημήτρης Βάλλας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !