1 Οκτωβρίου 2014

Έστειλαν να πληρώσει ΕΝΦΙΑ σε πεθαμένο άνθρωπο

Δεν έχουν τέλος τα λάθη των αρμοδίων Αρχών στην εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, λάθη που συχνά οδηγούν σε τραγελαφικές καταστάσεις.
Ένα μόνο δείγμα της προχειρότητας με την οποία εξακολουθούν να στέλνονται οι ειδοποιήσεις
πληρωμής του ΕΝΦΙΑ είναι αυτό το οποίο κατήγγειλε ένας κάτοικος του Ηρακλείου.
Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία, ο άτυχος φορολογούμενος αφού πήρε την ειδοποίηση πληρωμής του δικού του ΕΝΦΙΑ στη συνέχεια έλαβε και άλλη μία ειδοποίηση για τον νεκρό (!) πατέρα του.
Έκπληκτος αντικρίζει ότι καλούν τον πατέρα του να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί από ένα οίκημα το οποίο έχει ήδη περάσει στον ίδιον.
Ο Ηρακλειώτης φορολογούμενος παίρνει την ταυτότητα οφειλής και πηγαίνει στην εφορία για να δει τι ακριβώς τι συμβαίνει.
Στην εφορία τον περίμενε μία νέα έκπληξη καθώς σύμφωνα με την υπάλληλο, στο σύστημα μέσα ο πατέρας του φαίνεται όχι μόνο ότι ζει αλλά κι ότι είναι… άγαμος!
Ο Ηρακλειώτης ενημέρωσε την υπάλληλο ότι από τον Απρίλιο του 2005 που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του, αμέσως έγιναν οι διαδικασίες για την αποδοχή της κληρονομιάς ενώ έγιναν και νέα συμβόλαια για τα ακίνητα. Μάλιστα, ο ίδιος πλήρωσε για το συγκεκριμένο ακίνητο τον ΕΝΦΙΑ που του αναλογούσε.
Η υπάλληλος δεν μπορούσε να τον βοηθήσει καθώς του έλεγε ότι εκείνοι ότι βλέπουν στο σύστημα λένε.
Έτσι, πήρε τα χαρτιά του και πήγε στον προϊστάμενο της Εφορίας, ο οποίος με την σειρά του δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει και του είπε ν’ απευθυνθεί στον λογιστή του.
Ο Ηρακλειώτης φορολογούμενος ακόμα δεν έχει βγάλει κάποια άκρη ενώ δεν μπορεί να καταλάβει πώς το σύστημα μετά από 10 χρόνια που έχει δηλωθεί ο θάνατος του πατέρα του τον εμφανίζει ζωντανό, με περιουσιακά στοιχεία αλλά και άγαμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !