3 Ιανουαρίου 2015

Η ΔΕΗ επιστρέφει χρήματα σε κατοίκους της Ρητίνης, της Βρίας, της Ημαθίας και της Πέλλας !

Ένα μικρό δώρο θα λάβουν στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ, οι κάτοικοι 272 περιοχών της Ελλάδας που είναι εγκαταστημένα αιολικά πάρκα σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΚΑ και του υπουργείου Εσωτερικών. Το οικονομικό αυτό όφελος θα κατανεμηθεί αυτόματα χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους στους λογαριασμούς τους.

Ειδικότερα, η απόφαση του ΥΠΕΚΑ και του υπουργού Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς προβλέπει όλες τις διαδικασίες που θα γίνουν απο τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε οι δικαιούχοι να έχουν την οικονομική αυτόματη απολαβή ως ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς ρεύματος Η απόφαση αναφέρει ότι ποσά σε ποσοστό 1% επί της προ Φ.Π.Α. τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.), παρακρατούνται από τη ΛΑΓΗΕ Α.Ε. και, για την περίπτωση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ), από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ως Διαχειριστή ΜΔΝ και αποδίδονται στους κατόχους Άδειας Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές των δήμων, στους οποίους λειτουργούν οι σταθμοί Α.Π.Ε., μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Τυχόν αναδρομικές χρεοπιστώσεις των παραγωγών Α.Π.Ε., που ενδεχομένως θα προκύψουν, θα υπολογίζονται κατά το έτος που γίνεται η τιμολόγησή τους.

Δικαιούχοι της πίστωσης
Δικαιούχοι της πίστωσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές, οι οποίοι έχουν ενεργή σύνδεση κατά την ημερομηνία εφαρμογής της διαδικασίας της παραγράφου 6 του άρθρου 4 εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας του Δήμου όπου λειτουργούν οι σταθμοί Α.Π.Ε. και εντός όλου του Δήμου, στην περίπτωση που δεν αποτελείται από Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες. Οι οικιακοί καταναλωτές της ανωτέρω παραγράφου προσδιορίζονται βάσει των στοιχείων του αρμόδιου Διαχειριστή.
Δείτε τις περιοχές που οι κάτοικοι θα λάβουν την έκπτωση στους λογαριασμούς ΕΔΩ

fpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !