3 Ιανουαρίου 2015

Θα «βάλει χέρι» στις αποταμιεύσεις των Ελλήνων ο ΣΥΡΙΖΑ ;

Είναι Μάιος του 2012 και ενδιαμέσως των διπλών εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για φορολόγηση του «συσσωρευμένου πλούτου», μη εξηγώντας για ποιον πλούτο εννοεί. Ένα 24ωρο αργότερα βγαίνει ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης και λέει:

«Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δισ. σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών», και συνεχίζει: «Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
«Πώς θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη αφού είναι των πολιτών;", ήταν το ερώτημα στον κ. Στρατούλη. "Και πού πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνουν ρευστότητα οι τράπεζες, να δώσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Είναι θέμα πολιτικής βούλησης", διευκρίνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγες ημέρες αργότερα ο Μανόλης Γλέζος μιλά για εσωτερικό δανεισμό, λέγοντας πως αυτό το δάνειο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό για όσους έχουν εισόδημα λ.χ. πάνω από 20.000 ευρώ τον χρόνο και εθελοντικό για τους πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα. Ο ίδιος τόνισε ότι θα μπορούσαν οι έχοντας να δίνουν 100 ευρώ τον μήνα γι' αυτόν τον σκοπό.
Δύο χρόνια αργότερα ο ίδιος ο Γλέζος προκαλεί σάλο όταν μιλά για ενός είδους εσωτερικό δανεισμό μιλώντας για φορολόγηση σε όσους έχουν 30-40 χιλιάδες και στη συνέχεια ανέβασε το ποσό στις 100.000 ευρώ. Όλοι τότε έμειναν… κόκκαλο πιστεύοντας ότι εννοεί ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις των Ελλήνων και ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι μιλά για έναν εσωτερικό δανεισμό διπλής μορφής, δηλαδή με εθελοντική συμμετοχή από τα εισοδήματα κάτω από το όριο των 100.000 ευρώ και υποχρεωτική συμμετοχή για τους πολίτες με εισόδημα μεγαλύτερο του ορίου. «Εάν είχαμε ανάγκη ο φτωχός λαός θα κάλυπτε τον εσωτερικό δανεισμό», είπε ο κ. Γλέζος.
Γιατί σας το θυμίζουμε αυτά; Μα γιατί μετά τις δηλώσεις Τόλιου περί στάσης πληρωμών και για πληρωμή εντόκων γραμματίων από τους… καταθέτες και τις τράπεζες αποκαλύπτεται το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει… προϊστορία.
Ο κ. Τόλιος αποκάλυψε ότι «Η Ελλάδα θα βγάλει έντοκα γραμμάτια που θα τα πληρώσουν οι Έλληνες καταθέτες όχι υποχρεωτικά», είπε.
Σημειώνεται ότι έντοκα γραμμάτια εκδίδει και σήμερα η Ελλάδα τα οποία αγοράζουν οι τράπεζες αλλά και φυσικά πρόσωπα - δηλαδή καταθέτες εφόσον το επιθυμούν. Ο κ. Τόλιος έσπευσε στη συνέχεια να διευκρινίσει ότι εννοεί τη σημερινή διαδικασία, αλλά το κακό για το κόμμα του έχει γίνει.
Το ερώτημα είναι απλό και τίθεται προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Προτίθεστε κύριοι να χρησιμοποιήσετε τις καταθέσεις των Ελλήνων είτε για ανάπτυξη είτε για να καλύψετε τα χρήματα που δεν θα δίνουν οι Ευρωπαίοι;»
Προτίθεται δηλαδή ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να «βάλει χέρι» στις αποταμιεύσεις των Ελλήνων; Αυτό πρέπει να το ξέρει ο κόσμος προκειμένου να ξέρει και τι ψηφίζει.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν χίλια κακά αλλά δεν τόλμησαν να πειράξουν τις καταθέσεις των πολιτών. Θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι; Και θα είναι υπεύθυνος ο κ. Τσίπρας αν τις επόμενες ημέρες συμβεί bank run μεγαλύτερο από τα 4 δις ευρώ που ήδη το υπολογίζουν;
Ας μάθει λοιπόν ο Έλληνας μικροκαταθέτης ή μεγαλοκαταθέτης τι τον περιμένει. Θα του πάρουν ή όχι τα λεφτά οι επαναστάτες που οδηγούν τη χώρα στα βράχια;

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !